Γενικά Σκέψεις και αποφάσεις για την εκτροφή μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
Όπως ξέρετε εκτρέφει μωσαϊκ κόκκινα και κίτρινα αλλά και μαλινουα, και ήρθαν στα χέρια μου κάποια κοινά καναρινακια, πήρα την απόφαση να δώσω πουλήσω ανταλλάξω οτιδήποτε τέλος πάντων τα κίτρινα μωσαϊκ και τα μαλινουα, τα κοινά θα τα χαρίσω εδώ στο φόρουμ και θα κρατήσω μόνο τα κόκκινα μωσαϊκκαι ίσως όταν έχω μια πετυχημένη εκτροφή ίσως ασχοληθώ και μετά αχατες.. Όλα αυτά για πολλούς λόγους,όχι οικονομικούς αλλά εκτροφικους..
 
Όπως ξέρετε εκτρέφει μωσαϊκ κόκκινα και κίτρινα αλλά και μαλινουα,
Ποιος τα εκτρέφει καλέ? 😛

Δικά σου είναι τα πουλάκια εσύ αποφασίζεις Παναγιώτη μου! Το ότι επικεντρώνεσαι σε ένα είδος είναι μεν καλό, αλλά γιατί να δώσεις και τα κίτρινα μωσαικά;
Επίσης μια άλλη ερώτηση... Τα μαλίνουα ακούγοντας τα κοινά και τα χρώματος, δεν έχουν "χαλάσει" το τραγούδι τους;
 
Τα μαλινουα έχουν πάρει κάτι από τα μωσαϊκ αλλά όχι τα παλιά πουλιά μόνο τα νέα, τα κίτρινα μωσαϊκ θα τα δώσω γιατί όπως έμαθα σε μια συζήτηση μου με τον κύριο Μάκη είναι γραμμής θηλυκού τα πουλάκια και για να έχω σωστά αρσενικά με μεγάλη μάσκα θέλω δύο σωστά πουλιά, οπότε Τα άλλα θα παράγουν μόνο πουλιά γραμμής θηλυκού,τα κόκκινα μου είναι όπως τα θέλω βέβαια θα εμπλουτίσω με κάποιους καλους αρσενικούς και κάποιες θυληκες για να μπορώ να έχω μια όμορφη και σωστή εκτροφή με πολλές προδιαγραφές...
 
Πολύ σωστή απόφαση.Αλλά πριν απ' όλα πρέπει να κατασταλάξεις σε ποιά απο τις δυό σειρές κόκκινων μωσαικών θα προσανατολιστείς.
 
Πολύ σωστή παρατήρηση κύριε μακη, δώστε μου τα φώτα σας αν θέλετε, θέλω να πάρω μια σωστή απόφαση. Ευχαριστώ..
 
Παναγιώτη αν αποφασίσεις να δώσεις οποιοδήποτε απ τα πουλάκια σου.. Έχε με κατά νου
 
Αν θα πάς σε σειρά θηλυκών θα χρειαστείς αρσενικά με μικρές μάσκες. Αν θέλεις να πάς σε σειρά αρσενικών, πέραν απο τα μεγαλόμασκα αρσενικά,θα χρειαστείς και θηλυκά με όσο το δυνατόν πιο μεγάλες μάσκες. Αυτά φυσικά δεν αρκούν, αλλά είναι μια αρχική οπτική για να ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα, σιγά-σιγά.
 
Η αλήθεια είναι πως όσο πιο συγκεντρωμένη, στοχευμένη είναι μια εκτροφή τόσο πιο καλή γίνεται στην πορεία των χρόνων, τόσο με τη βελτίωση όσο και με την εμπειρία. Θα μιλήσω προσωπικά και με ειλικρίνεια. Γιατί έτσι μου "βγαίνει" καλύτερα.
Ο σχεδιασμός της εκτροφής συγκροτείται από σκέψεις, επιθυμίες, φαντασία και προσδοκίες του εκτροφέα. είτε έχει δυο πουλιά είτε δεκάδες. Πιστεύω πως το κύριο όπλο μας είναι ο στόχος. Τι στόχο έχεις βάλει... Που αποσκοπείς.
Αν στοχεύεις ψηλά και δεν μπορέσεις να το φτάσεις θα είσαι πολλά χρόνια δυστυχισμένος ή τουλάχιστο θα υπάρχουν στιγμές που θα αισθάνεσαι έτσι. Αν οι στόχοι είναι μικρότεροι από αυτούς που θα έπρεπε πιστεύω πως θα αισθάνεσαι κενό. Και στις δυο περιπτώσεις ίσως τα "παρατήσεις" γρήγορα.
Κάποιοι βάζουν τον πρωταθλητισμό το όμορφο και ακριβό σπορ των πτηνών, άλλοι προτάσσουν το ότι να 'ναι.
Κάποιοι, στόχευαν στο κέρδος ή το εμπόριο... μετά από λίγα χρόνια διαβάζουμε..."Πωλείται εξοπλισμός".
Βλέπεις λοιπόν πως όλα εξαρτώνται από αυτό που θέλεις, από αυτό που ζητάς. Βλέπω από μέρος σου αγάπη, βλέπω διάθεση, νιάτα και όρεξη...
Συνέχισε λοιπόν το σχεδιασμό σου όσο πιο σωστά μπορείς (τα λάθη είναι ακριβά σε μας). Άσε τα απλά καναρίνια γιατί έχουν προκύψει από κακές επιλογές... Κράτα όπως λες τα ασπροκόκκινα μωσαϊκά... Διαφαίνεται πως σου αρέσουν ιδιαίτερα και είναι ο πιο καλός λόγος...
Μέσα εδώ υπάρχουν άνθρωποι με εξαιρετικές γνώσεις... Οι συμβουλές άλλωστε άρχισαν πριν καν τελειώσω ...
Ρωτάς και μαθαίνεις τις λεπτομέρειες και γρήγορα θα έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Εύχομαι πολύ σύντομα να σε καμαρώνουμε όλοι.
 
Ωραία επειδή τα πουλάκια μου είναι σε πλειοψηφία σειράς αρσενικού θα ασχοληθώ με αυτά, οπότε πρέπει να βρω και ακόμα ένα οι δύο ζευγάρια σειράς αρσενικόν.. Πολυ σωστά λόγια κύριε Γιάννη και Ευχαριστώ που με Βάζετε στην διαδικασία να αναρωτηθω και να δουλέψω πιο σωστά..σαφώς μου αρέσουν πιο πολύ αυτό το είδος τα μωσαϊκα διότι ήταν τα πρώτα μου πουλια που γνώρισα χαρές και συγκινήσεις.. Και έχω ένα λόφο παραπάνω να ασχοληθώ..
 
Άσε τα απλά καναρίνια γιατί έχουν προκύψει από κακές επιλογές...
Δε συμφωνώ Γιάννη... Κάτι που δεν είναι ''ράτσα'', δε σημαίνει ότι είναι η έχει προκύψει ''από κακές επιλογές'' . Πολλές φορές αυτά τα κοινά (καναρίνια, γάτες, σκύλοι η ότι άλλο) είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από τους ''ευγενείς'' συγγενείς τους.
 
Δε συμφωνώ Γιάννη... Κάτι που δεν είναι ''ράτσα'', δε σημαίνει ότι είναι η έχει προκύψει ''από κακές επιλογές'' . Πολλές φορές αυτά τα κοινά (καναρίνια, γάτες, σκύλοι η ότι άλλο) είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από τους ''ευγενείς'' συγγενείς τους.
Χαίρομαι που διαφωνείς... είχα για πολλά χρόνια και εγώ τέτοια καναρίνια... Πολύ καλά και ανθεκτικά πουλιά. Φοβεροί γονείς χωρίς προβλήματα φτερώματος.
Αλλά θεωρώ ή τουλάχιστο μου μοιάζει πως ο Παναγιώτης κινείται για άλλα χωράφια...
και εκεί τα πράγματα είναι...
Όσο για τα σκυλάκια... έχω κι εγώ ένα φοβερό ημίαιμο... αλλά δεν τα αναπαράγουμε..
 
και αυτό εξηγείται και γενετικά. Η φυσική επιλογή ευνοεί πάντα τους ημίαιμους γενότυπους σε σχέση με ''καθαρούς'' γενότυπους. Οι ημίαιμοι εείναι πάντα πιο ''ζωντανά'' άτομα θα λέγαμε..
 
και αυτό εξηγείται και γενετικά. Η φυσική επιλογή ευνοεί πάντα τους ημίαιμους γενότυπους σε σχέση με ''καθαρούς'' γενότυπους. Οι ημίαιμοι εείναι πάντα πιο ''ζωντανά'' άτομα θα λέγαμε..
Πολύ μου άρεσε αυτό! Θα το λέω! 😀 😛
 
Παναγιώτη είπες ότι τα κοινά θα τα διαθέσεις εδώ στο φόρουμ, για τι αριθμό μιλάμε; και τι φύλο; Τα κίτρινα μωσαικ θα τα δώσεις έναντι αντιτίμου; Αν ναι, φτιάξε αγγελία γιατί πιθανώς να με ενδιαφέρουν και αυτά. ή κάποιον άλλον από μας
 
Τα κοινά θα δοθούν στο φορούμ κοιτα τώρα δεν ειναι πολλά άλλα ήδη έχω ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή μεχρι Πάσχα θα είναι σίγουρα 30 πουλάκια, αυτά θα χαριστούν,τα μωσαϊκ θα δω τι θα περισσέψει από ανταλλαγές που έχω κανονίσει. Και θα βάλω αγγελία.
 
Είσαι κ Ζάκυνθο έχω κ φιλαράκι που θ έρθει κάτω το Πάσχα που είναι από εκει... Θ σου στείλω δωράκι. Για αρχή όμως θ βάλω μια αγγελία για δύο καλους αρσενικούς άσπρο κόκκινους μωσαϊκ.. Και σιγά σιγά να φτάσω εκεί που θέλω..
 
Back
Top