Σκέψη για απόκτηση κουταβιού golden retriever

Αλεκομανα

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2015
Μηνύματα
363
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπέρα, τις τελευταιες μερες νιωθω πιο εντονα πως κατι λυπει απο την ζωη μου.. και αυτο είναι μια τετραποδη τριχωτη μπαλα! Επειδη όμως προταιρεοτητα εχει ο Μαικλ. Εσεις που εχετε και σκυλο και παπαγαλο, συνυπαρχουν σαν αγελη; τα αφηνετε ποτε ελευθερα στον ιδιο χωρο, με την επιβλεψη σας φυσικα ή ο καθενας μονος του; Ο σκύλος μπορει να του μεταδωσει καποια ασθενεια ψυλλους τσιμπουρια κλπ. Παιζει καποιο ρολο η ηλικια του μαικλ, δηλαδη θα δεχτει πιο ευκολα σκυλο τωρα που ειναι νεος απο το οταν θα ναι γεροξεκουτης;
Οσον αφορα το "κουταβι γκολντεν'' απο παντα ηταν η αγαπημενη μου ρατσα και ο Αλεκος ειχε πολλα χαρακτηριστικα χαρακτηρα αλλα και τριχωματος της ρατσας ετσι ειναι και συναισθηματικος λογος.
Πιστευω επιβαλλεται να ναι κουταβι ετσι ωστε να μην του εχουν ξυπνησει ακομα πληρως τα κυνηγητικα του ενστικτα και να συνυπαρξει με τον Μαικλ πιο ευκολα. Και πιστευω η οικογενεια μου θα δεχτει πιο ευκολα κουταβει που θα μεγαλωνει σιγα σιγα απο την ξαφνικη εμφανιση 30κιλου σκυλου.
Το ειδανικοτερο θα ταν να ναι αδεσποτο/ημιαιμο και επειδη θα σωσω ζωή αλλα και το ανασοποιητικο του θα ναι καλυτερο. Ομως απο την στιγμη που το αποθημενο μου ειναι αυτη η ρατσα και οταν δεις ενα αδεσποτακι αγνωστων γονιων πιστευω δεν μπορεις να διακρυνεις πως θα ναι οταν ενηλικιωθει. Γι αυτο αναγκαστικα τινω προς καθαροαιμο. Το πιο καλο εκτροφειο που μου φανηκε ως τωρα ειναι το ''Ανδρέας Κουταβακια''
 
Με το καλό να πάρεις ότι αποφασίσεις.
Έτσι κι αλλιώς, όποια ράτσα και να πάρεις, δεν γίνεται να συνυπάρχουν ελεύθερα το σκυλί και το πουλί στον ίδιο χώρο.
Αν όμως αυτό με μεγάλη προσπάθεια και παρακολούθηση φυσικά, θα μπορούσε να γίνει με ένα ποιμενικό, δεν γίνεται με κάποιον ιχνηλάτη, κυνηγόσκυλο κτλ.
Γιατί δεν σκέφτεσαι ένα κόλεϋ ή ένα ποιμενικό; Ειδικά τα κόλεϋ έχουν πριγκιπικό χαρακτήρα.
 
Συμφωνώ με τη Μαρία, διαφορετικά είδη δύσκολα συμβιώνουν χωρίς "εξάρσεις" , τα βιντεάκια του γιουτουμπ συνήθως λένε "ψέματα" γι' αυτό.
Και φυσικά εφ' όσον καταφέρουν να συνυπάρξουν θέλουν συνεχή επίβλεψη όσο είναι στον ίδιο χώρο (αν και προσωπικά θα το απέφευγα).
Σαφώς και θα επέλεγα την υιοθεσία ενός αδέσποτου :)
 
Back
Top