Αναπαραγωγή Σκίζει το χαρτί ενώ δεν θέλω τώρα την αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, είδα οτι τα χαρτιά που άρχιζε να σκίζει η θηλυκιά με το που την έφερα το συνεχίζει και τα κόβει σε λωρίδες, ξεκάθαρο σημάδι του ότι θέλει να ζευγαρώσει. Τα προβλήματα είναι δύο: Πρώτον δεν έχω κάνει καμία διατροφική προετοιμασία στον αρσενικό. Δεύτερον έξω έχει 11 βαθμούς (χωρις μπουφαν εγώ τρέμω) οπότε είναι απαγορευτικός ο καιρός. Μπορώ με κάποιο τρόπο να αποτρέψω στο να γεννήσει αυγά τώρα; Πιθανών ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να είχε ξεκινήσει κάποια διατροφική προετοιμασία στο πουλί. Τα πουλιά είναι έξω και ο αρσενικός, ίσως φταίχτης της υπόθεσης, κελαηδάει ασταμάτητα. Είναι σε ξεχωριστά κλουβιά. Να αλλάξουν θέση για να μην βλέπονται απίθανο. Να προτείνει κάποιος να τα βάλω μαζί με το χώρισμα στη ζευγαρώστρα, πάλι χλωμό το βλέπω. Οπότε τι κάνουμε για να μην αναλωθεί σε γέννα άσπορων αυγών τωρα;
 
Καλησπέρα, επειδή έχω και εγώ θυληκα καναρινια ξέρω πως το χαρτί δεν το σκίζουν μόνο για να φτιάξουν φωλιά αλλά και για να παίξουν. Θα σου πρότεινα (αυτό έκανα και εγώ) αφού βεβαιωθεις πρώτα πως είναι πυρωμενη, να αφαιρέσεις για μια βδομάδα περίπου το χαρτί από τον πάτο του κλουβιού καθώς και της αυγοθήκες από το κλουβί ώστε να μην προσπαθησει να φτιάξει φωλιά εκει.
 
Τι να σου πω και γω απο εδω. Ειναι 50/50 η περιπτωση. Παντως εγω οταν μου ειχαν πυρωσει οι θυληκες εκανα αυτο που εγραψα πιο πανω. Ξεπυρωσαν στο πι και φι
 
ξεκάθαρο σημάδι του ότι θέλει να ζευγαρώσει.
Όχι απαραίτητα.
Σημάδι φωλιάσματος και διάθεσης ζευγαρώματος υπάρχει όταν συγκεντρώνει σε κάποιο σημείο το υλικό αυτό, είτε είναι τροφοθήκη, είτε κάποιο σημείο στη σχάρα του κλουβιού.
Πρώτον δεν έχω κάνει καμία διατροφική προετοιμασία στον αρσενικό.
Προλαβαίνεις άνετα.
Εικάζω πως θέλει τουλάχιστο μήνα η κοπελιά σου.
έξω έχει 11 βαθμούς
Αυτό για τα πουλιά δεν είναι πρόβλημα αν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα (φως και πλούσια τροφή)
Να αλλάξουν θέση για να μην βλέπονται απίθανο.
Βάλε κάποιο αδιάφανο υλικό ώστε να κοπούν οι πονηρές "ματιές" εκατέρωθεν.
Να προτείνει κάποιος να τα βάλω μαζί με το χώρισμα στη ζευγαρώστρα, πάλι χλωμό το βλέπω.
Αυτό γιατί;
 

Θεώρησα λόγω εποχής και συνθηκών έξω. Η πλούσια τροφή είναι το μόνο εύκολο! Εαν πάρω το "οκ" απο τους πιο έμπειρους προχωράω ευχαρίστως σε διατροφική προετοιμασία και σιγα σιγα στη ζευγαρώστρα
 
Αν τα εχεις μεσα στο σπιτι τοτε ανετα μπορεις να αρχισεις την διαδικασια, αν οχι θα σου προτεινα να το αφησεις για πιο μετα ωστε να μην δημιουργηθουν προβληματα απο το κρυο στην φωλια και τους νεοσσους.
 
Ο χειμώνας δεν τελείωσε.
Εκτιμάς όμως τις καταστάσεις και τις συνθήκες και μπορείς με βάθος χρόνου μετά τις 6 βδομάδες να τα προετοιμάζεις... αφού όπως κατάλαβα τα έχεις μέσα.
 
Τα παιδια σου ειπαν ακριβώς τι να κανεις, εγω θα προτεινα να αραιωσεις την τροφη της με ασπουρι(κεχρί) και να μην της βάζεις πολλά έξτρα έτσι ώστε να την καθυστερήσεις.
 
Επίσης, σημαντικό είναι να μην τις δίνεις συχνά αυγό και αυγοτροφη γιατί αυτα την βοηθούν να πυρωσει.

Μια φορα τη βδομαδα δινω ακριβως λογω χειμωνα
 
Γνώμη.
Αν υπάρχει γέννα έτοιμη να κατέβει δεν μπορείς να την αποτρέψεις. Θα συμβεί. Αν δεν θέλεις άσπορα αυγά, δίνεις φωλιά κλωστές και (μόλις είναι έτοιμη) τα φέρνεις σε επαφή. Ενα αρσενικό που κελαηδάει ασταμάτητα δεν είναι "αδιάφορο" ή "ανέτοιμο". Αν πάλι δεν θέλεις να βάλεις το θηλυκό στην ταλαιπωρία να μεγαλώσει μικρά μέ δύσκολες συνθήκες, δεν βάζεις αρσενικό και απλά παίρνεις τα αυγά απο την φωλιά αντικαθιστόντας τα με ένα πλαστικό. Κάποια στιγμή θα "σηκωθεί" μόνο του και θα σου δώσει ένα περιθώρειο 20 ημερών ή και ενός μηνός για την επόμενη σειρά αυγών.
 
Καλημέρα σε όλους, ακόμα και κει που ήμουν σήμερα που της κελαηδαγε (δηλαδή προς το μέρος της). Μου φάνηκε επίσης ότι προσπαθούσε δειλά δειλά αυτή να ανταποδώσει το κελαηδισμα χωρίς επιτυχία βέβαια. Να σημειωθεί ότι τα πουλιά ΔΕΝ έχουν ξαναζευγαρωσει κανένα τους μιας και το αρσενικό είναι 10 μηνών και το θηλυκό 9.

Επίσεις δεν έχω κοιτάξει απο κάτω κανένα τους για να δω αν ειναι ετοιμα τα αναπαραγωγικα οργανα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top