Αναπαραγωγή Σκαθιά θα ζευγαρωσουν;

Πόλη
Ημαθία
λοιπον παιδες εδω σας θελω στα δυσκολα. Εχω εδω και αρκετους μηνες ενα ζευγάρι σκαθιά (carduelis spinus) στο ιδιο κλουβάκι μεγέθους λιγο πιο μικρό απο ζευγαρώστρα, τα πουλια ξέρονται και βλέπω οτι ταΐζονται αλλα για να κάνουν φωλιά τιποτα, ταχω βάλει φωλια και εχω ενα ζωντανο κλαδί απο λεμονοκυπαρισο να την μισοσκεπαζει. αλλα αυτα δεν μπαινουν καν μεσα να κάτσουν. Νομιζω στην φυση ακομα τα αγρια δεν καναν φωλιες ετσι λεω μηπως ειναι νωρις ακομα; και παλαιοτερα που ηχα σκαθια ζευγαρι δεν καναν τπτ μονο φιλιοντουσαν - ταΐζοντουσαν. Να φταιει το μικρο κλουβι;

Πρώτα από όλα έχεις δημοσιεύσει σε λάθος μέρος την ερώτηση, θα έπρεπε να είναι εδώ: Αναπαραγωγή - Νεοσσοί, Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων https://community.petbirds.gr/forums/native-birds/?prefix_id=86
Τα λουγαράκια είναι πάρα πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή, ειδικά αν συγκριθούν με τις καρδερίνες που έχουν οι περισσότεροι. Σίγουρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει, μπορεί να οφείλεται στην συνεχή ενόχλησή τους από την ανθρώπινη παρουσία, αλλά το πιθανότερο να οφείλεται στις συνθήκες διαβίωσης (διατροφή-διαμονή). Μην ανησυχείς, αφού έχουν ταιριάξει θα κάνουν τη φωλιά τους, απλά θέλουν λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν, αν είναι δυνατό δώσε τους και λίγο χώρο παραπάνω.

Aν δεν έχεις δει το άρθρο για τα λούγαρα δες: https://community.petbirds.gr/threads/Λούγαρο-spinus-spinus.1331/

Σίγουρα δες και εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πύρωμα-Λούγαρου.1260/

φιλε μου kristhegreek sorry το καταλαβα οτι εβαλα το θεμα σε λαθος μερος ειναι το πρωτο θεμα που ανοιγω στο site. η ανθρωπινη επαφη ειναι συνεχης τα παρατηρω συνεχεια. Αυτην την στιγμη τα εχω εξω σε αυλη θεωρεις οτι ειναι καλητερο να τα βαλω σε αλλο κλουβι τωρα και να τα παω σε ενα γκαραζ που θα ειναι μονα τους διπλα στο παραθυρο για να εχουν φως. λεω τωρα γιατι ειναι αρκετο καιρο στο μερος που τα εχω και αν τα αλλαξω μερος και κλουβι ισως στρεσαριστουν και δεν κανουν τπτ.

Λοιπόν Βασίλη πρώτον τα σκαρθάκια όπως και κάθε άλλο άγριο πτηνό δεν είναι απαραίτητο να σου ζευγαρόσουν μέσα σε κάποιους μήνες, δεύτερον μπορεί να χρειαστούν και χρόνια μέχρι να μάθεις τι ακριβώς θέλει το κάθε είδος άγριου πτηνού,τρίτον είσαι σίγουρος πως δεν ενοχλούντε από την παρουσία σου και πως σε έχουν μάθει(δεν νομίζω) και τέταρτον ο χώρος που τα έχεις είναι κατάλληλος; Δεν σου βάζω χέρι αλλά από τα λεγόμενα σου καλύτερα πρώτα βρές που είσαι εσύ λαθος απέναντι στα πουλιά και μετά ζήτα ευθύνες από τα πουλιά.

Μια αλλαγή προς το καλύτερο δεν έβλαψε ποτέ κανένα πουλί, (άλλωστε το στρες μετά από λίγο θα φύγει),το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και χρόνος για αναπαραγωγή υπάρχει.
Διάβασε λίγο τα σχετικά άρθρα του site και βελτίωσε τις συνθήκες διατροφής και διαβίωσης τόσο, ώστε να θεωρούνται άριστες.
Έτσι θα αποκλείσουμε κάθε αρνητικό παράγοντα που μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο στην αναπαραγωγή.
Θα χαρώ να μάθω ότι πέτυχες!

ΟΚ Θα δοκιμασω την αλλαγη και βλεπουμε. Ουτος η αλλως τα σκαθια ειναι πολυ σκληρα και ευπροσαρμοστα πουλια. mortal1 δεν εγραψα πουθενα οτι με γνωριζουν και δε ζηταω ευθυνες, εχω πουλια αρκετα χρονια, και σκαθια συγκεκριμενα, παρολα αυτα δεν εχω δει ποτε την προδιαθεση να ζευγαρωσουν. Το μερος δεν ειναι καλο απτην αποψη οτι εχει πολυ φασαρια απο σκυλια και ανθρωπους. Φιλικα παντα μιλωντας.

Back