Ασθένειες Σκευασμα για θεραπεια χρονιων μυκητιασεων

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κόρινθος
Καλημερα σε ολους. Αν θα προσεξατε σε προηγουμενο post μου φιλοξενο καναρινι χαρτζ αρσενικο φιλου το οποιο πασχει απο χρονια μυκητιαση στα ποδια. Στην πορεια ομως παρατηρησα οτι το πουλακι εχει και δυσπνοια ενω υπηρχε και υποψια για ακαρεα ταχειας. Τα δυο τελευταια προβληματα αντιμετωπιζονται με την καταλληλη αγωγη μεχρι στιγμης επιτυχως και μαλιστα ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση. Σε οτι αφορα το πρωτο προβλημα βαζω τοπικο αντιμυκητισιακο χωρις ομως αποτελεσμα (Antiseptine της Tafarm). Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο καλυτερο σκευασμα απο αυτο που να κανει και για τις χρονιες μυκητιασεις των πτηνων.

εγω βαζω μπετατιν και σε παρομοια περιπτωση θηλυκου πριν 20 μερες αντιμετωπιστηκε επιτυχως μονο με μπετατιν, αργει λιγο η αναρρωση αλλα κανει δουλεια

Σε ευχαριστω που μου απαντας ωστοσο δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο του Antiseptine στο εμποριο να παω να αγορασω; Οταν λες αργει η θεραπεια για τι διαστημα μιλαμε και τι βαθμο αλλοιωσεων ειχε το πουλακι στα ποδια;

τα παρακατω φαρμακα ειναι αντιμυκητιακα και χορηγουνται απο το στομα η τοπικα το 1 ,4 , 7 ειδικα στα πτηνα συντροφιας
1. Γκρισεοφουλβινη griseofulvin
2. Διχλωροφαινη dichlorophen
3. Εκοναζολη νιτρικη econazole nitrate
4. Κετοκοναζολη ketoconazole
5. Κλοτριμαζολη clotrimazole
6. Μικοναζολη νιτρικη miconazole nitrate
7. Νυστατινη nystatin
πληροφοριες κτηνιατρικο συνταγολογιο

Αποστολε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια αλλα εχω και μια αλλη απορια : ποια η εμπορικη ονομασια των παραπανω ουσιων;

Σας επισυναπτω φωτογραφιες με τις αλλοιωσεις στα ποδια του φιλοξενου μου καναρινιου μηπως και ετσι μπορεσετε να με βοηθησετε καλυτερα. Τον τραβηξα φωτογραφια την ωρα που του εκανα θεραπεια με αντιμυκητισιακο εξου και οι καφε λεκεδες. Σας ευχαριστω ολους! 🙂

Συνημμένα

• DSC00119.webp
    DSC00119.webp
    105,3 KB · Προβολές: 121
  • DSC00120.webp
    DSC00120.webp
    78,4 KB · Προβολές: 118
Απο το δακτυλιδι βλεπω οτι το πουλι ειναι γεννημενο το 2005.Φυσικα δεν ειναι λογος αυτος να εχεις αυτα τα συμπτωματα. Εγω σε μια περιπτωση οπου τα ποδια ειχαν πριστει και εβγαζαν πυον με αποτελεσμα τον ακρωτηριασμο των ακρων, μετα απο συσταση Εκτροφεα Κτηνιατρου εκανα καθαρισμο με μπεταντιν και επειτα επαλειψη με τεραμικινη για δερματικες παθησεις και ετσι σταματησα το συμπτωμα. Εαν αλλος εχει κανει χρηση του σκευασματος ας μας πει την εμπειρια του.🙄
Βασιλης EV 08

Μαρια καλημερα τα συγκεκριμενα σκευασματα δεν κυκλοφορουν για κτηνιατρικη χρηση υπαρχουν μονο στα φαρμακια πχ ουσια εκοναζολη νιτρικη σκευασμα pevaryl εαν εχεις καποιο γνωστο φαρμοκοπειο ανεφερε του την δραστικη ουσια και θα σου δωση το αναλογο σκευασμα
δωσε προσοχη στης οδηγιες του σκευασματος!

Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια. Θα αποτανθω αμεσα σε φαρμακειο. Ειναι το τελευταιο που μπορω να κανω για το πουλακι, για να καλυτερεψει διοτι παρουσιαζει ασταθεια οταν πατα στις πατηθρες εξαιτιας του οτι πονα.

Back