Γενικά Σκεφτομαι να αγοράσω cockatiel και θα ήθελα τη βοήθειά σας

nikos_1984

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαϊ 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Πάτρα
γεια σας παιδιά, με λένε Νίκο k είμαι νέο μέλος στο forum k στον χορό τον πτηνών, δεν έχω ιδέα στο τι είδος παπαγάλο να αγοράσω k πως να το φροντίσω. από τα λίγα πράγματα που διάβασα στο forum μου φάνηκε καλή επιλογή να αγοράσω ένα cockatiel. Θα με βοηθούσε πολύ αν μου λέγατε τι να προσέξω κατά την αγορά k ότι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει έναν αρχάριο στο χώρο. σας ευχάριστω όλους εκ τον πρότερων.
 
Νίκο διέθεσε λιγο απο τον πολύτιμο χρόνο σου να διαβάσεις μερικά προτεινόμενα άρθρα που θα σου παρέχουν χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες και γνώσεις για να κάνεις τη καλύτερη δυνατή επιλογή:

Απόκτηση νέων πουλιών
Τα Πτηνά Συντροφιάς (Μέρος Α)
Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/

Καλη μελέτη!
 
καλησπερα τζωρτζινα, καταρχην θα ηθελα να σε ευχαριστησω για τις πληροφοιες. Θα ηθελα την βοηθει σου κ σε ενα αλλο θεμα, πως μπορω να το εξημερωσω; Φοβαμαι να το πλησιασω για να μην το τραυματισω.
 
Νίκο τις πρώτες μέρες θα σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι, απλά να το αφήσεις να μάθει το καινούριο του περιβάλλον, τους θορύβους του σπιτιού και τα άτομα της οικογένειάς σου. Μετά από λίγες μέρες, αφού έχει ηρεμήσει κάπως μπορείς να το πλησιάσεις κάνοντας ήρεμες και αργές κινήσεις, μιλώντας του γλυκά συνάμα. Μπορείς να του δώσεις και κάποια λιχουδιά με το χέρι σου, αλλά καλύτερα το χέρι σου να το έχεις έξω από το κλουβί καθότι δεν σε ξέρει και πιθανόν να φοβηθεί, αν βάλεις το χέρι σου μέσα. Όταν δεις πως έρχεται χωρίς ενδοιασμό να πάρει την λιχουδιά μπορείς να αρχίσεις να βάζεις μέσα το χέρι σου (για να του δώσεις την λιχουδιά), με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνεις απότομες κινήσεις.

Θα πρέπει να του αφιερώσεις πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σου, για να δεις αποτελέσματα. Και πάνω απ' όλα μην απογοητεύεσαι αν βλέπεις πως οι προσπάθειες σου πάνε στο κενό. Θέλει υπομονή κι επιμονή. 😉
 
Back
Top