Γενικά Σκεφτομαι να αγορασω ζεμπρακια, μερικες αποριες

sakaflias

PB Member
Εγγραφή
20 Ιαν 2009
Μηνύματα
102
Πόλη
Χαϊδάρι
σε μια εβδομαδα τελειωνω τις πανελληνιες και σκεφτομαι να αγορασω ζεμπρακια, αρχικα θελω να ρωτησω1) αν ζευγαρωνουν ευκολα...2)αν παρω μικρο ειναι ευκολο να το μαθω εξω απο το κλουβι; 3)καπιο λink με το τι τρωνε και το μεγεθος του κλουβιου και 4)αν αληθευει το οτι μπορει να μεταδοθουν αρωστιες στον ανθρωπο αν εχουν κατι... (αν καπιος μπορει να μου δωσει μικρο-α δεκτες ολες οι προτασεις):)
 
Φιλε και εγω στην ιδια κατασταση ειμαι αλλα τελειωνω Τεταρτη. Γενικα για τα ζεβρακια μπορεις να δεις εδω... Οσο για τις αρρωστιες δεν διατρεχει κινδυνος εφ'οσον πληρουνται οι κνονες υγιηνης, και φυσικα δεν κινδυνευεις και εσυ.

Σου ευχομαι καθε επιτυχια στις εξετασεις.
 
ευχαριστω... Ειναι ενα ενδιαφερων αρθρο και κατατοπιστικο...ωραια παω να βαλω κατευθειαν μια αγγελια... Ολο και καπιος θα εχει μικρα...
 
ξερει κανεις αν ειναι ευκολο να τα μαθεις στο χερι; υπομονη παντως εχω!11
 
Νίκο έχω ζεμπράκια αρκετά χρόνια. Είχα 2 ζεύγη και 1 άλλου είδους μαζί σε μεγάλο κλουβί και τα χώρισα - το νεαρότερο ζευγάρι έβγαλα- λόγω του τσακωμού τους. Γενικά τα πουλάκια είτε είναι καναρινια είτε παραδείσια είτε παπαγαλάκια, αν είναι σε ζεύγη δύσκολα μαθαίνουν να έρχονται στο χέρι σου και να κάθονται. Ασχολούνται μεταξύ τους μόνο. Τα ζεμπράκια κατέληξα ότι πρέπει να είναι ζευγάρι, γιατί 1 μόνο του νιώθει πολλη μοναξιά (κι αυτό φαίνεται). Τρομάζουν πολύ όταν μπαίνει χέρι στο κλουβί. Στην αρχή τρομάζουν με το παραμικρό, όταν σε συνηθίσουν είναι ήσυχα κατά τη διάρκεια που ασχολείσαι μαζί τους, αρκεί να μην βάζεις χέρι μέσα στο χώρο τους. Είναι πολύ αγαπησιάρικα πουλάκια και πολύ τρυφερά με τον/την σύντροφό τους, παίζουν συνέχεια -ειδικά τα νεαρά σε ηλικία- και τιτιβίζουν ναζιάρικα. Να έχεις υπόψιν σου ότι είναι πολύ ευαίσθητα (κρυώματα, τρομάρες κλπ.) και χρειάζονται προσοχή. Είναι πολύ γλυκούλια, αλλά όχι για πολλά-πολλά με τον ιδιοκτήτη τους... Επίσης, χρειάζονται ευρύχωρο στενόμακρο κλουβί, γιατί είναι πολύ δραστήρια. Ζευγαρώνουν πανεύκολα, αλλα θέλουν ησυχία, μου έχει τύχει να πηγαίνει η θυλικιά και να σπάει τα αυγά της όταν πάω να καθαρίσω το κλουβί. Είναι λίγο "ζημιάρικα" και λερώνουν πολύ το κλουβί τους και θέλουν καθημερινή καθαριότητα. Αν τα προσέχεις από πλευράς καθαριότητας και έχεις τον νού σου μήπως δείξουν σημάδια αδιαθεσίας, τότε δεν υπάρχει θέμα απόκτησης ή μετάδοσης ασθενιών. Αυτά έχω να σου πω σύμφωνα με την δική μου εμπειρία μαζί τους. Καλή επιτυχία με τις εξετάσεις σου.
 
Γεια σου Νίκο και καλή επιτυχία στις εξετάσεις!
Λοιπόν τα ζεμπράκια είναι από τα πιο εύκολα πουλιά στην αναπαραγωγή. Θα πάρεις ενα ΥΓΕΙΕΣ ζευγάρι θα τους βάλεις φωλίτσα, θα τα έχεις σε σταθερό και ήσυχο σημείο και αργά ή γρήγορα θα σου ζευγαρώσουν.
Δεν εξημερώνονται εύκολα, δεν το συνιστώ έξω από το κλουβι, τρομάζουν εύκολα!
Από κλουβί μια ζευγαρώστρα καναρινιών είναι ιδανικό. Τροφή θα πάρεις συσκευασμένη κάποιας εταιρείας για παραδείσια-τροπικά που πουλάνε στα πετ σοπ.
 
ξερει κανεις αν ειναι ευκολο να τα μαθεις στο χερι; υπομονη παντως εχω!11
Μεγάλα πουλιά που έχουν τις εμπειρίες τους (συνήθως άσχημες) είναι δύσκολο να μάθουν στο χέρι. Με πολύ υπομονή πάντως κάποια μαθαίνουν να τρώνε από το χέρι σου αρκεί να είναι έξω από το κλουβί (το χέρι). Πιο εύκολα θα μάθουν τα μικρά που θα αποκτήσεις από τα πρώτα πουλιά που θα πάρεις. Αυτά επειδή μπορείς να τα διαχειριστείς από την αρχή της ζωής τους τα μαθαίνεις πολύ πιο εύκολα ότι το χέρι είναι κάτι καλό και όχι απειλή. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω εξημερώσει εγώ κάποια πουλιά: Avian World_Article of Aviaries Part2 αν ψάξεις λίγο στο forum θα μπορέσεις να δεις και εμπειρίες άλλων από αυτά τα πουλιά.
 
Back
Top