Φροντίδα Σκεφτομαι να αγορασω ραφιερα για να μπουν τα κλουβια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Τελικα, λογω του οτι η κατασκευη 'κουτιου' που θα πλαισιωνει τα κλουβια μου φανηκε περιπλοκη, αποφασισα να αγορασω μια ραφιερα ανοιχτη απο μπροστα στην οποια θα βαλω τα κλουβια και θα καλυψω με μια πορτα απο κουνελοσυρμα, για προστασια. Ποια ειναι η γνωμη σας;Επισης,θα ηταν καλυτερο να αγορασω ξυλινη, πλαστικη ή μεταλλικη ραφιερα;
 
Καλή λύση, έχει κάνει και η Τζουάν νομίζω κάτι τέτοιο με dexion. Πλαστική ή μεταλλική αφού θα είναι έξω και θα βρέχεται. Ό,τι και να είναι, να φροντίσεις να στερεωθεί στον τοίχο από πίσω καλά για να μην την κατεβάσει ο αέρας όταν φυσάει.
 
Δεν θα χουν προβλημα τα πουλια να ναι εκει και το χειμωνα ετσι;
 
Καναρίνια άνετα και τον χειμώνα, φυσικά θα κλείνεις κάποιες πλευρές με νάυλον και στα πολλά κρύα και το μεγαλύτερο μέρος από μπροστά.
Για τα παραδείσια, δύσκολο το βλέπω να αντέχουν όλο τον χειμώνα έξω.
 
DSC05629.2.webp
εγω τα εβαλα ντεξιον και κουνελοσυρμα με σιτα γυρω γυρω. Αριστερα οπως το βλεπεις εχω στερεωσει με μανταλακια μεγαλα ναυλον γιατι εκεινη την μερα ειχε βροχη και αερα και εμπαζε λιγο νερο. Το μπαλκονι ειναι δυτικο, με κατεβασμενη τεντα καλυπτεται αλλα επειδη βλεπει σε παρκο εκανα την κατασκευη που οπως αποδειχτηκε χρειαζοταν καθως επιτεθηκε αρπακτικο γιατι στο κατω ραφι (τωρα το βλεπεις αδειο) ειχα ενα αδειο κλουβακι και τις μπανιερουλες τους και τα βρηκα λιμπα ενα πρωι!
 
Το κουνελοσυρμα πως ακριβως το στερεωσες; Σαν πορτακι ειναι, δηλαδη το βγαζεις ευκολα για να καθαρισεις τα κλουβια; (δεν πολυκαταλαβα 😛)
 
Σημερα πηγα πρακτικερ και ειδα μια ραφιερα μεταλλικη στις διαστασεις που θελω:) Ειναι ολες οι πλευρες ανοικτες.. Με τι θα επρεπε να καλυψω την καθε πλευρα; Κουνελοσυρμα ή πλεξιγκλας για να 'κοβει' ο αερας τον χειμωνα;
 
Προσωπικά το πλέξιγκλας δεν μου αρέσει γιατί με τον καιρό θα γίνει χάλια. Επίσης οι περισσότεροι μήνες είναι θερμοί και θα δημιουργείται ατμόσφαιρα θερμοκηπίου.
Θα έβαζα κουνελόσυρμα σταθερό στα πλαινά, ανοιγοκλειόμενο μπροστά. Αν θέλεις για προστασία από κουνούπια βάζεις και σήτα. Τον χειμώνα βάζεις χοντρό νάϋλον για προστασία από το κρύο.
Φυσικά ό,τι προτιμάς και σε βολεύει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Οντως, καλη ιδεα! Αλλα πως θα ανοιγοκλεινει το Κουνελοσυρμα απο μπροστα; 😕
 
Θα το καρφώσεις σε πλαίσιο από πηχάκια. Μεντεσέδες και συρτάκι για κλείσιμο.
Να φροντίσεις η ραφιέρα να είναι αρκετά πιο φαρδιά από τα κλουβιά σου.
 
το πλεξι γκλας μαρια αν δεν το βλπει ο ηλιος δεν χαλαει
ουτε κιτρινιζει ουτε τιποτα
εχω φτιαξει ταιστρα στο κουνελι μου κ το κουνελι ειναι 3 χρονια στην ταρατσα σε σκιερο μερος το κλουβι του κ δεν εχει παθει τιποτα
 
Ναι, δεν το είπα από την άποψη της διάρκειας ζωής του υλικού. Αλλά θα λερώνεται από μέσα από κουτσουλιές, το νερό του μπάνιου που θα πιτσιλάει και διάφορα άλλα και η καθαριότητα θα είναι δύσκολη οπότε θα έχει δυσάρεστη εμφάνιση. Από την άλλη αυτό που θα είναι υπερβολικά κλειστό. Εντάξει δεν είμαι κατηγορηματική, επηρεάζομαι και από την υπερβολική ζέστη των ημερών 🙂
 
εγω το πρωτεινα λογο χειμωνα που ειπε.. Εγω στα κλουβια μου εχω κοψει ναυλον οπως ειπες και πιανει στον πατο του κλουβιου με 2 χρατς χρατς οπως εχουν οι βεμρουδες.
Αλλα κ το ναυλον χαλαει κ απο το κρυο κ θαμπωνει..
κ ειδικα το χοντρο..
 
Το κουνελοσυρμα πως ακριβως το στερεωσες; Σαν πορτακι ειναι, δηλαδη το βγαζεις ευκολα για να καθαρισεις τα κλουβια; (δεν πολυκαταλαβα 😛)
τα πλαινα και το πισω τα εδεσε με συρμα ο αντρας μου. Το μπροστα το εχει απο αριστερα με tire up και δεξια τα πιανω με αυτα τα μεγαλα μανταλακια. Οταν καθαριζω το ανοιγω σαν πορτουλα(απο δεξια προς αριστερα) και ολα μια χαρα!
 
Back
Top