Γενικά Σκεφτομαι να αγορασω 2ο παπαγαλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEOPAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEOPAS

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2008
Μηνύματα
251
Πόλη
Αθήνα
:) γεια σε ολη την παρεα,

Ειμαι σε θεση να σας ανακοινωσω οτι ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να αγορασω 2ο παπαγαλο. Να σας πω καποια πραγματα. Ειμαι ελευθερος για 4 - 5 ωρες περιπου, αλλα υπαρχει και ο αδερφος μου να τον φροντιζει κι αυτος καμια ωριτσα 😉. Οσο για την φροντιδα... ειναι παιχνιδακι.

Σκεφτομαι για... HAWK 😉

Εσεις τι λετε; ποιον μου προτεινετε;

ευχαριστω!
 
Εννοεις προφανως τους hawk headed σωστα;
Eιναι λιγο ιδιαιτερα πουλια στη συμπεριφορα απ'οσο γνωριζω και αρκετα ξεροκεφαλοι οπως και μπορει να γινουν αρκετα νευρικοι με οτι αυτο συνεπαγεται. Επισης κοστιζουν αρκετα, το εχεις υποψιν σου; Γενικα απ'οσα εχω διαβασει η συνολικη εικονα που μου εμεινε ειναι οτι δεν ειναι και το πιο ευκολο ειδος παπαγαλου. Υπαρχουν βεβαια πολλοι που λενε το αντιθετο. Πιστευω πως χρειαζεται αρκετη κοινωνικοποιηση και σωστο χειρισμο απο καποιον με εμπειρια για να γινει ενα καλο κατοικιδιο πουλι.
 
ευχαριστω,

ναι, εννοω τον Hawk headed . Εχω διαβασει το αρθρο του Γρηγορη ( inca1099 ) και δεν ελεγε τιποτα αρνητικο, οπως και σε καποια αλλα σιτε.
Απο οικονομικη ανεση δεν υπαρχει προβλημα. Επισης εχω δει σε βιντεο του youtube οτι ειναι κοινωνικο σαν μακαο! Παντως, κρατω την αποψη σου.
ευχαριστω .
 
κακατουα μου προτεινει κανεις; το μονο προβλημα ειναι η σκονη (δυστηχως )

φιλικα,
 
ενας κοκατου θελει πολυυυ φριντιδα και πολες γνωσεις, δενετε πολυ με τον ιδιοκτητου...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
εγω ρωτησα για τον κακατουα επειδη ειναι καταπληκτικος σε εμφανιση και σε ομιλια δεν παει πισω ... Οσο για φροντιδα αφιερωνω 4 - 5 ωρες + ο αδερφος μου...
 
κακατουα μου προτεινει κανεις; το μονο προβλημα ειναι η σκονη (δυστηχως )

φιλικα,

Τι εμπειρία έχεις σχετικά με τους παπαγάλους; Τα κοκάτου δεν έχουν μόνο το πρόβλημα της σκόνης (που είναι σε τεράστιες ποσότητες), αλλά χρειάζοντε σωστή μεταχείριση, αρκετά σωστή διατροφή, μεγάλο χώρο, και να σπαταλάς μαζί του αρκετές ώρες καθημερινά. Είναι αρκετά ευάλωτα στην ασθένεια του πτερώματος και του ράμφους (PBFD), πολύ εύκολα μπορούνε να στρεσαριστούν και να αρχίσουν προβλήματα συμπεριφοράς (δάγκωμα φτερώματος, απομάκρυνση απο το άτομο που τα φροντίζει κα)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Δεν είναι μόνο η σκόνη, τα κοκατού θέλουν πάρα πολύ φροντίδα και όχι μόνο 4-5 ώρες. Πρέπει να αφιερωθείς αποκλειστικά και να μην παρεκκλίνεις καθόλου γιατί επηρεάζονται άμεσα. Έχω δει κοκατού να μαδιέται επειδή δεν είχε την απαραίτητη φροντίδα, όχι ότι ο ιδιοκτήτης δεν ήταν καλός, κάθε άλλο. Απλά είναι πάρα πολύ δύσκολα πουλιά.
 
ναι, αλλα εκτος απο οτι μου αρεσει σε εμφανιση, δεν εχω καποιον αλλον στο νου μου παπαγαλο. Μιλαω για μεγαλο παπαγαλο απο 34 - 100 εκατοστα και η εμφανιση του να ειναι καλη προς καλιστη. Η ομιλια του να ειναι υψηλη.

υ. Γ. ΔΕΝ μου αρεσουν οι ζακο (εκτος απο της Μαριας, τον Τορρες! )
 
ναι, αλλα εκτος απο οτι μου αρεσει σε εμφανιση, δεν εχω καποιον αλλον στο νου μου παπαγαλο. Μιλαω για μεγαλο παπαγαλο απο 34 - 100 εκατοστα και η εμφανιση του να ειναι καλη προς καλιστη. Η ομιλια του να ειναι υψηλη.

υ. Γ. ΔΕΝ μου αρεσουν οι ζακο (εκτος απο της Μαριας, τον Τορρες! )
Θεωρώ ότι τα κριτήριά σου δεν είναι σωστά για να επιλέξεις παπαγάλο.. Με εντελώς φιλική διάθεση στο λέω. https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/ Κοίτα αυτό. Περισσότερη σημασία έχει η προσωπικότητα του πουλιού -σε γενικές γραμμές- καθώς έχει να κάνει και σε τί περιβάλλον έχει μεγαλώσει αλλά και οι ανάγκες του και αν και πόσο καλά μπορείς εσύ να του τις καλύψεις
Μπορεί να έχεις την οικονομική άνεση για gallah cockatoo, αλλά καμιά εμπειρία στο να το χειριστείς, άρα άχρηστο.. Μπορεί να σου ταιριάζει ένα κονουράκι ή ένα parrotlet ας πούμε και ας μην είναι το "μοντέλο" που σου κάνει 😉
Δεν λέω να πάρεις κάτι από αυτά, διάβασε καλύτερα να δεις μόνος σου τί σου "κάνει"..
 
Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις έναν Αμαζονίου; Είναι πιο εύκολα πουλιά από τους κοκατού και έχουν κ πολύ ωραία εμφάνιση. (Btw δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ως κριτήριο για να αγοράσουμε ένα παπαγάλο μόνο την εμφάνιση, αλλά το σημαντικότερο αν μπορούμε να το φροντίσουμε κατάλληλα ώστε να μην ψοφήσει από το μάδημα σε ένα χρόνο.)
 
μμμμμμμ ... σε ευχαριστω Ρια, αλλα προσωπικα, ενταξει δεν με ενθουσιαζει, μου αρεσει αλλα για να τον παρω ( btw ) δεν θελω. Ειμαι και δυσκολος σε κριτηρια παπαγαλου...
 
... Δεδομενου οτι πας σχολειο ακομα... Και δεν ξερεις τι θα γινει αργοτερα(στρατος-σπουδες κτλ) ενα κοκατου μπορει να εχει δεθει παρααα πολυ μαζι σου... Με διαφορες συνεπιες(μαδιμα-καταθλυψη κτλ)... Ετσι θα σου ελεγα να προσανατοληστεις σε ομορφους παπαγαλους με δυνατοτητες μαθισεις με απετισεις αλλα οχι τοσες οσο ενας κοκατου...
ψακσε λιδο τα conure... Ενας blue conure ή san conure και αλλα μελοι του ειδους νομιζω θα ηταν καλυτερα για εσενα... Πριν προβεις σε οποιαδιποτε αγορα σκεψου ολες τις παραμετρους και ριξε πολυ διαβασμα!
 
Δεδομένου οτι δεν έχεις ούτε αρκετό χρόνο, και πιθανόν στο άμεσο μέλλον ο χρόνος σου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο (στρατός, σπουδές, δουλειά) εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις προς το παρόν με το ροζελάκι και το καρδερινάκι. Ήδη και αυτά τα δύο θεωρώ οτι είναι αρκετά για τις ώρες που μπορείς να διαθέσεις. Η άποψή μου, και αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για εσένα, είναι οτι πρέπει πρώτα να στρώνουμε τη ζωή μας όσο γίνεται και μετά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μεγάλους παπαγάλους. Επίσης η εμφάνιση δεν θα έπρεπε καν να είναι κριτήριό σου. Ακόμα και palm cockatoo να πάρεις μετά απο λίγους μήνες δεν θα σου κάνει τόση εντύπωση η εμφάνισή του.
 
Σας ευχαριστω μαλλον θα ψαξω καλυτερα απο οτι φαινεται...
 
Λεωνιδα εγω θα σας ελεγα πρωτα να κοιταξετε, αν εχετε αρκετο χρονο στη διαθεσησας να κανακευετε αλλο ενα πτηνο! Αν εχετε... Και ειναι του γουστουσας οι μεγαλοι παπαγαλοι... Θα ηθελα να ακουσω, οτι θα υποδεχτουμε εδω στο pet.. Εναν Μακαο... Ναστε καλα παντα! ΚΓ.
 
Τα κοκατου με λιγα λογια ειναι Κτητικα και σε θελουν κοντατους συνεχεια! Δεν ειναι Δυσκολα, Πανεξυπνα ειναι.. Και Υψυλου Ταμπεραμεντου πτηνα. ΚΓ.
 
Κυριακο πηρα ηδη παπαγαλο! τον ζακο! Κοιτα ποσους παπαγαλους εχω στα στοιχεια μου :D 2 τον ζακο και την ροζελα μου. Απο χρονο αφθονο! Απλα δεν ειχες την τυχη να γραφτεις νωριτερα στο φορουμ για να δεις την απαντηση! Παλιο ποστ ειναι.
 
Back
Top