Γενικά Σκεφτομαι να κανω δωρο ενα κοκατιλ

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι που θελω να κανω...
Εχω μια ξαδερφη, η οποια πριν χρονια ειχε ενα κοκατιλ. Της το ειχαν χαρισει αγριο και καταφερε να τον εξημερωσει. Ετρωγαν μαζι, ηταν συνεχεια εξω απο το κλουβι, κοιμοταν μαζι του. Καποια στιγμη επρεπε να φυγει για Ροδο, ο μικρος εμεινε πισω στη θεια μου και εκεινος πεθανε απο την στεναχωρια του.
Τωρα θελει ενα καινουργιο αλλα λογω προβληματων δεν ειναι σε θεση να αγορασει ενα.
Ετσι αφου εχω ενα κλουβι αδειο-του Ιβαν, γιατι το ζευγαρακι το εβαλα στου Γιουτζακου το κλουβι μιας και ηταν μεγαλυτερο-λεω να της παρω ενα εγω και να της το παω.
Το προβλημα μου ειναι το εξης. Η ξαδερφη μου μενει Πατρα, αρα θα πρεπει να κανω ταξιδι για να της το παω. Θα πρεπει να το αγορασω και να το εχω καποιον καιρο στο σπιτι η μπορω να τον παρω, να τον αφησω μεσα στο κουτι μεταφορας και να κατεβω Πατρα εκεινη την στιγμη για να μην στρεσαριστει εαν το βγαλω εξω;! 🙄
 
Τωρα θελει ενα καινουργιο αλλα λογω προβληματων δεν ειναι σε θεση να αγορασει ενα.
κατά τη γνώμη μου μίλησε μαζί τησ και ρώτα την ίδια... αμα εχει κάποια προβλήματα τώρα μπορεί να τησ είναι δύσκολο να έχει ενα κοκατιλ...
... Και εγω θέλω ενα Αμαζον αλλά αν θα το πάρω τώρα (ή να μου το χαρίζουν αυτή τη στιγμή) δεν θα μπορέσω να του δώσω ολα οσα χρειάζεται.

Υπάρχουν 100 λόγοι που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να φροντίζει ενα παπαγάλο...

Ρώτα της, αμα είναι μικρή ρώτα τους γονείς της...
 
Νομίζω ναι αλλα πρέπει να το μεταφέρεις σιγά σιγά γιατί αυτό μπορεί να μην εκπαιδεύεται μετά.
 
τι σχέση έχει η μεταφορά με την εκπέδευση;
Ιωάννα, εγω σου λέω αφου θες να της το κάνεις δώρο, πάρε τα χρήματα, δωσ'της τα και άφησε την να το πάρει μόνη της απο ένα πετ σοπ εκεί κοντά για να μην ταλεπορηθεί το πουλάκι,ή πήγαινε και πάρε το εσύ αφου έτσι και αλλιώς θα πήγαινες Πάτρα
 
Μπορεί να μην είναι μόνο τα λεφτά ο λόγος που η ξαδερφη σου δεν έχει πάρει άλλο κοκατίλ. Μπορεί να μην έχει χρόνο ή διάθεση για να φροντίσει κατάλληλα ένα πουλί, ή μπορεί να μην θέλει να πάρει άλλο για να μην έχει την ίδια τύχη με το προηγούμενο.

Θα συμφωνήσω με την Πωλίνα οτι πρέπει να το συζητήσεις μαζί της. Αν τελικά σου πει οτι το θέλει μεταφορά είναι ειλικρινά το πιο ασήμαντο πρόβλημα. Θα αναστατωθεί μεν το πουλί αλλά δεν θα πάθει τίποτα άσχημο.
 
Μπορεί να μην είναι μόνο τα λεφτά ο λόγος που η ξαδερφη σου δεν έχει πάρει άλλο κοκατίλ.
δε διαφωνώ, απλά απο αυτά που έγραψα παραπάνω, οτι δεν είναι σε θέση δλδ να αγοράσει ένα κατάλαβα οτι ήταν θέμα χρημάτων, αλλιώς θα έλεγε δεν ειναι σε θέση να αποκτήσει ενα😕
Τέλος πάντων, ας περιμένουμε την Ιωάννα να μας πει
 
H ξαδερφη μου ειναι μεγαλη, δεν μιλαμε για καποιο παιδι.
Ο λογος που δε μπορει να παρει τωρα ειναι διοτι δεν εχει την οικονομικη ανεση για πουλι, κλουβια και αξεσουαρ κατι το οποιο θα της τα παρεχω εγω.
Το φαγητο του και γενικα τα μηνιαια του εξοδα δεν θα την επιβαρυνουν.
Η ερωτηση ειναι αν πρεπει να το παρω και να περασουν λιγες μερες για να το παω πατρα και οχι αν θα τα καταφερει να ανταπεξελθει...
 
Αν είσαι 100% σίγουρη οτι θέλει κοκατίλ τότε πάρε της ένα. Αλλά αν δεν το έχετε συζητήσει εγώ θα έλεγα να μην το κάνεις. Ίσως να μην θέλει αυτή τη στιγμή κάποιο κατοικίδιο. Όλοι εδώ μέσα γνωρίζουμε οτι τα πουλιά μας είναι ζωντανά πλάσματα, και έτσι πρεπει να συμπεριφερόμαστε απέναντί τους.
Ένα δώρο που δεν μας ταιριάζει μπορούμε να το αλλάξουμε. Όμως δεν μπορούμε, και δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό σε ένα ζώο. Γι' αυτό τον λόγο κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε για δώρα ζώα.
Ενημέρωσέ την οτι μπορείς να της δώσεις κλουβί, αξεσουάρ, κτλ. και οτι μπορείς να της "βρεις" κοκατίλ (για να μην νιώθει κάποιου είδους υποχρέωση επειδή το πλήρωσες) και ρώτα την αν θα της άρεσε η ιδέα να ξανααποκτήσει κοκατίλ.
Αν σου πει "ναί" τότε προχώρα. Σκέψου όμως οτι ίσως να σου πει και "όχι"

Το ταξίδι μέχρι την Πάτρα είναι ασήμαντο θέμα. Ειλικρινά δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Όταν είχα πάρει την Κίμπα κάναμε ταξίδι με τρένο 5 ώρες και ήταν απολύτως μιά χαρά.
 
Τωρα θελει ενα καινουργιο αλλα λογω προβληματων δεν ειναι σε θεση να αγορασει ενα.
Το εχουμε συζητησει και περιμενε να της δωσει ενα η αδερφη της της οποιας γεννησε 3, αλλα δεν θελει να δωσει κανενα. Περιμενε πως και πως και κανει σαν τρελη για κοκατιλ.
Με ολη την καλη διαθεση λοιπον,ρωταω ξανα.
Ειναι καλυτερα να το παρω, να το αφησω μεσα στο κουτακι της μεταφορας και να το κατεβασω κατευθειαν Πατρα η θα ηταν καλυτερα να το παρω καμια εβδομαδα σπιτι και να το παω πιο μετα;
 
Γενικώς τα κουτιά μεταφοράς δεν είναι κατάλληλα για ταξίδια γιατί είναι στενά, δεν αερίζονται καλά, και περισσότερο πανικοβάλλουν τα πουλιά παρά τα ηρεμούν. Μπορείς να πάρεις γι' αυτή την περίπτωση το πιο φτηνό κλουβί για καναρίνι που μπορείς να βρεις. Όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο. Βάζεις μόνο μιά πατήθρα και είσαι έτοιμη!
Θεωρώ καλύτερο να το πάρεις την ίδια μέρα που θα πας στην Πάτρα. Το να το κρατήσεις μιά εβδομάδα θα είναι πιο ψυχοφθόρο για το πουλί γιατί θα επιμηκυνθεί η περίοδος προσαρμογής του μετά την αγορά.
 
Back
Top