Ασθένειες Σκληρές κουτσουλιές καναρινιού μετά από αλλαγή τροφής

Elsa Skarvelaki

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιαν 2021
Μηνύματα
17
Πόλη
Σκύδρα
Καλημέρα σας.
Προχθές αγοράσαμε σπόρους της Vitakraft και είναι η πρώτη φορά που τους προσθέτω στην διατροφή του πουλιού μου, καναρίνι συγκεκριμένα. Πριν έτρωγε χύμα σπόρους αλλά οι κουτσουλιές του είχαν κανονικό χρώμα πράσινο με λίγο άσπρο και γενικά δεν ήταν πολυ υγρές ουτε σκληρές. Όμως παρατήρησα στο κλουβί του ότι είχε άσπρες κουτσουλιές και ήταν σκληρές, νομίζω φταίει ότι του άλλαξα απότομα την τροφή και κάτι ακόμη παρατήρησα ότι πρέπει να χορηγείται την ημέρα με 5-10 γραμμάρια, εγώ όμως κανονικά γεμίζω την ταΐστρα του. Φοβάμαι μήπως του έκανα κακό.
 

Συνημμένα

  • 1618988001304.webp
    1618988001304.webp
    145,4 KB · Προβολές: 7
  • Vitakraft.webp
    Vitakraft.webp
    105,3 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Elsa Skarvelaki η τροφή που έδωσες είναι για budgie, όχι για καναρίνι. Καλύτερα να την σταματήσεις και να βάλεις την κατάλληλη τροφή. Για καναρίνια της Vitacraft είναι αυτή. Thread 'Vitakraft Canarian' https://community.petbirds.gr/threads/vitakraft-canarian.36160/. Λογικά με την κατάλληλη τροφή οι κουτσουλιες θα γίνουν ξανά φυσιολογικές.
 
@Vada Ευχαριστώ πολύ!
Επίσης υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία γενικά για τους σπόρους που πρέπει να τρώνε τα καναρίνια;
 
@Elsa Skarvelaki οι επώνυμες συσκευασμένες τροφές έχουν συγκεκριμένη δοσολογία σπόρων. Αν εννοείς πόσα γραμμάρια τροφής πρέπει να τρώει ένα καναρίνι την ημέρα, προσωπικά δεν το έχω μετρήσει, βάζω τροφή στην ταιστρα κάθε δύο ημέρες. Συνήθως την δεύτερη μέρα φυσαω τους σπόρους για να φύγουν οι φλούδες.
 
Back
Top