Φροντίδα Σκοινί για πατήθρα. Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι;

ΑΒΑΤΟΝ

PB Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2012
Μηνύματα
1.549
Πόλη
Αθήνα
The Risks of Rope Perching In the Bird Flight[/URL]


Κίνδυνος! Κίνδυνος! Κίνδυνος! Οι κίνδυνοι του σχοινιού κούρνιασμα.

Από: Μαρία Miley-Russell Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο αμερικανικό ενημερωτικό δελτίο Τραγουδιστές Club, Ιουλίου 2004.
Τα σπίτια μας μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για τα μικρά καναρίνια-που μας είναι πολύ πιο ασφαλή σε ένα κλουβί περιβάλλον, μακριά από τους διάφορους κινδύνους που παρουσιάζονται από τους καυστήρες σόμπα, παράθυρα, γάτες, και τα μυριάδες άλλους κινδύνους του μέσου νοικοκυριού. Η τυπική κατασκευάζονται κλουβί είναι σχετικά ασφαλής, υπό τον όρο σωστή απόσταση μπαρ και άλλα ζητήματα που αφορούν, αλλά και πρακτική για τον δημιουργό του, ακόμη και μια μέτρια αριθμό πτηνών. Πολλοί κτηνοτρόφοι αντιμετωπιστεί η ανάγκη για τη στέγαση των κοπαδιών τους με βάση τις δικές τους πτήσεις από διάφορα υλικά και σε μια καταπληκτική ποικιλία των συνθέσεων, τα οποία έχουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ο ένας κοινός παρονομαστής φαίνεται να είναι η χρήση του σχοινιού για κούρνιασμα-it * s οικονομικά, εύκαμπτο, έρχεται σε μια σειρά μεγεθών που επιτρέπουν την επαρκή άσκηση πόδι, και άμεσα διαθέσιμα. Όλα τα είδη του σχοινιού που χρησιμοποιείται-σιζάλ είναι η πιο κοινή, αλλά και το βαμβάκι το οποίο παρέχει ένα ωραίο απαλό εναλλακτική λύση για την τραχιά υφή του σιζάλ. Ως ένα νέο εκτροφέα καναρινιών θέλει το πιο υγιεινό περιβάλλον για τους Αμερικανούς τραγουδιστές μου, έφτιαξα ένα ωραίο, ευρύχωρο 10'x7 «πτήση με επένδυση στους τοίχους και στις δύο πλευρές και 1/2" x1 / 2 "GAW (γαλβανιζέ μετά τη συγκόλληση) συρματόπλεγμα τοποθετημένο στο ένα πλαίσιο από βαμμένο 2 "x 4" πίνακες ακολουθώντας γενικά τα σχέδια πτήσης που παρέχεται από DRAGON και χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη DRAGON. Ι που επισυνάπτεται το συρματόπλεγμα στο εξωτερικό του πλαισίου για να εξασφαλιστεί ότι τα πτηνά δεν θα μπορούσε να φθάσει οποιοδήποτε από τα κομμένα άκρα του σύρματος. Θα σφραγιστεί κάθε τρύπα, κρακ, το άνοιγμα, και τραχύ σημείο. Και, όπως και σχεδόν κάθε άλλο εκτροφέα, έκλεισα το τηλέφωνο χοντρό σκοινί για να σκαρφαλώσουν.
Το πρώτο καλοκαίρι ήταν μια χαρά-όλα τα πουλιά ήταν ευτυχείς και υγιείς πετούν γύρω από το μεγάλο δωμάτιο τους. Ήταν για να καθαρίσετε και να αποστειρώνουν εύκολο και μου άρεσε η ευκολία της φροντίδας για τις 40 ή έτσι τα πουλιά που είχα εκείνη την εποχή. Σχοινί άλλαξε κάθε μήνα ή και νωρίτερα αν έγινε βρώμικο. Στη συνέχεια, ήρθε να πέσει και οι παραστάσεις άρχισαν και αγόρασα μερικά νέα πουλιά που ήρθε στο σπίτι και πήγε σε η πτήση μόνο για να βγει μετά από μερικές εβδομάδες με τραυματισμούς σε δάχτυλα των ποδιών τους. Αυτό μου φάνηκε περίεργο, δεδομένου ότι μόνο τα νέα πουλιά αντιμετώπιζαν αυτό, αλλά πήγα μέσα από την πτήση και αισθάνθηκε τα πάντα και θα μπορούσε να εντοπίσει τίποτα που θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για αυτό.
Τα περισσότερα από τα πτηνά που πλήττονται από ό, τι ήρθα να καλέσετε το * επίφοβη Hurt Toe * ανακτήθηκε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε μια πτήση επιτραπέζια με πείρο κούρνιασμα. Ένα ζευγάρι των πτηνών παρουσίασαν μόλυνση στις πληγές τους και έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα θέμα από μια ημέρα ή δύο. Ανακάλυψα ότι η χορήγηση αντιβιοτικών στα τραυματισμένα πουλιά όσο το δυνατόν συντομότερα ήταν ζωτικής σημασίας, όπως οποιαδήποτε καθυστέρηση συχνά οδήγησε σε ανησυχητικά γρήγορη θνησιμότητας. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των πουλιών που μολύνονται δεν ήταν εξαιρετικά υψηλή, και κανένα πτηνό που ανακτάται ποτέ έγινε εκ νέου τραυματιστεί.
Στη συνέχεια ήρθε φέτος την άνοιξη-φωλιές μου ξεχείλιζαν από τα μωρά που επρόκειτο σύντομα αρκετά μεγάλη για να πάει στην πτήση. Περισσότερα από ογδόντα μωρά και 20 ή έτσι ενήλικες τοποθετούνται όλα στην πτήση από τα μέσα Απριλίου. Αυτό ήταν, όταν το λουτρό αίματος άρχισε-η επίφοβη Hurt Toe χτύπησε με ρυθμό ενός ή περισσοτέρων σχεδόν κάθε μέρα μέχρι περισσότερο από το ήμισυ του σμήνους ήταν σε κάποιο στάδιο της ζημίας-πρόσφατα τραυματίες, αναρρώνει με αντιβιοτικά, ή να ανακτηθούν. Οι τραυματισμοί ήταν ευρέως ποικίλες, μερικές φορές ένα ή δύο δάχτυλα εξαπατάται περίπου στα μισά του δρόμου κάτω από το δάχτυλο του ποδιού, μερικές φορές μόνο ένα καρφί που wasbloody στη βάση, μερικές φορές το κάτω μέρος του ποδιού ήταν μια αιματηρή χάος. Παραδόξως δεν είναι μια ενιαία πουλί πέθανε από αιμορραγία, παρά την τεράστια ποσότητα χάνεται.
Μέχρι αυτό το σημείο είχα χρησιμοποιήσει ένα άγριο διασκόρπισης-τράβηγμα από οποιοδήποτε πτηνό που ενήργησε ως plucker, αφαιρούνται όλα τα παιχνίδια, να θέσει σε νέα παιχνίδια, ώστε κανένας άλλος δεν θα μπουν στον πειρασμό να κόβω, άλλαξε το είδος του σχοινιού που χρησιμοποιείται, κούρεμα όλους * s-καρφιά έκανα τα πάντα και τίποτα. Στη συνέχεια, τα προβλήματα άρχισαν σε μια μικρότερη απόσταση της πτήσης, όπου είχα τοποθετηθεί παλαιότερα κότες μου, ένα ζευγάρι των παλαιών άνδρες και μερικά από τα πιο ήρεμα μωρά (όλοι molting σε μεγάλο βαθμό αυτή τη στιγμή). Η πτήση ήταν επαγγελματικά κατασκευαστεί και ήταν περίπου τόσο ασφαλές όσο ένα κλουβί θα μπορούσε να είναι.
Σε αυτό το σημείο μια πιο αιτιολογημένη προσέγγιση προφανώς χρειάζεται; Υπέθεσα ότι ένα ή ακόμα και περισσότερα από τα ακόλουθα πράγματα συνέβαινε-ποντίκια είχαν επιτεθεί τα πουλιά; Υπήρχε κανίβαλος στο κοπάδι (και προφανώς και στις δύο πτήσεις); Υπήρξε μια απότομη εντοπίσετε κάπου στην πτήση; ή τα πουλιά είχαν πάρει τα δάχτυλα των ποδιών τους, που αλιεύονται σε κάτι. Είχα εξετάστηκε η δυνατότητα των ποντικιών είναι το πρόβλημα, αλλά με πέντε γάτες και ένα μεγάλο ποσό από το δηλητήριο του ποντικιού και τις παγίδες που διανέμονται ελεύθερα σε όλη τη χώρα που φαινόταν μάλλον απίθανο σενάριο, όπως το ποντίκι θα πρέπει να έχει πρώτα την ευελιξία και την πολυπλοκότητα του Ethan Hunt από Mission Impossible να καταφέρουν να περάσουν όλα τα εμπόδια για τα πουλιά και στη συνέχεια να το αίμα πεινασμένοι αρκετά για να επιλέξετε τα δάχτυλα των ποδιών πουλί πάνω από το σπόρο πουλιών που ήταν πιο προσιτή. Τράβηξα σύνολο των πουλιών από τις πτήσεις και πήγε πάνω από δύο πτήσεις - τρέχει τα χέρια μου πάνω σε κάθε επιφάνεια και καλύπτει κάτι που φαινόταν λιγότερο από ό, τι απολύτως ομαλή. Κάθισα και παρακολούθησα τα πουλιά για ώρες (κανείς δεν έπαθε κακό, κανείς δεν αποπτέρωση, όλοι ήταν τόσο ήπια εξεζητημένος, δεδομένου ότι θα μπορούσε να είναι). Αξίζει να σημειωθεί ότι, ούτε ένα πουλί τραυματίες, ενώ πραγματοποιήθηκε στις πτήσεις επιτραπέζια για τις δύο ημέρες, όταν δούλευα για τη μεγάλη πτήση. Έβαλα όλους πίσω στη μεγάλη πτήση και την επόμενη ημέρα δύο πουλιά τραυματίστηκαν-ένα σε κάθε πτήση. Το μόνο πράγμα δύο πτήσεις είχαν κοινό ήταν η κούρνιασμα σχοινί.
Μετά από συζήτηση το πρόβλημα με μια σειρά από έμπειρους εκτροφείς, συμπεριλαμβανομένου ενός λίγους που έχουν χρησιμοποιήσει πάντα σχοινί και ποτέ δεν είχα πρόβλημα - που αποφάσισε να αντικαταστήσει το σχοινί με πείρους ξύλο. Έχει μόνο μια εβδομάδα από τότε που έκανε τη μετάβαση, αλλά ούτε ένα πουλί έχει τραυματιστεί από τότε!

Πηγή: upatsix.com/asc/artrope.htm
Μετάφραση από Google.
 
Και εγώ το είχα βάλει για ένα μεγάλο διάστημα και λόγω του μεγάλου αριθμού πουλιών λερωνόταν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να έχω αρκετά προβλήματα με τα πόδια τους!
Το απέσυρα μόλις το πήρα χαμπάρι (άργησα πάρα πολύ...) και ησύχασαν πρώτα τα πουλιά μου, και τελευταίος εγώ !

DSC08428.JPG
 
κι εγω εχω στις κλουβες καιρος ειναι να το αποσυρω, Αλεξανδρε τι προβληματα ειχες με τα ποδια τους;
 
Το πουλάκι που βλέπετε στο video το έχω μεγαλώσει εγώ.
Οπως θα δείτε το δεξί του ποδαράκι ενοχλείται αφάνταστα από το σκοινί και το ανεβοκατεβάζει.
Μόλις άλλαξα τα σκοινιά με κανονικές πατήθρες... Το πουλί σταμάτησε να το κάνει.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ποδάγρες Παναγιώτη! Σχεδόν σε όλο το κοπάδι... Ποδάγρες!

Οπως την φώτο που βρήκα στο google, έτσι στο περίπου!

DSC00317.jpg


Μόνο στην μεριά των καναρινιών είχα σχοινί, και μόνο εκεί την πάτησα με μπετό στο πάτωμα!
Στην μεριά που είναι η καρδερίνες... με χώμα στο πάτωμα... ίχνος ποδάγρας!

Τυχαίο;


Ευτυχώς πλέων μετά από θεραπεία 2 εβδομάδων όλα τα πουλιά απέκτησαν πόδια... "μωρουδιακά"
 
τελικα καποιος το ειπε να βαλουμε σχοινι για καλυτεροκαι αυτοι που τον πιστεψαμε αποδειχτηκε πως καναμε λαθος, και αρχισαν οι ποδαγρες, καλα εφτιαχναν οι παλιοι και εβαζαν κλαδακια απο δεντρα
 
Ενδιαφέρον το θέμα και πρέπει όσοι έχουν εμπειρίες να συνεισφέρουν. Εγώ έχω παπαγάλους και έχω ξύλινες πατήθρες αλλά σε όλα τα κλουβιά έχω κι αυτές τις στρογγυλές κούνιες από νήμα που πουλάνε στα pet shops. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα τώρα γύρω στα τέσσερα χρόνια. Βέβαια δεν είναι το αποκλειστικό πάτημα του πουλιού. Το μόνο θέμα που χρειάζεται πλύσιμο όχι πολύ συχνά βέβαια γιατί τις έχω σε σημείο που δεν πέφτουν κουτσουλιές. Τέλος να πω ότι αυτές οι κούνιες δεν είναι από το ίδιο υλικό που βλέπω στο σχοινί στις κλούβες σας στις φωτογραφίες. Είναι από μαλακό βαμβακερό νήμα.
 
τα δικα μας Μαρια ειναι απο ορειβατικο σχοινι που πουλανε στα υλικα σιδερικων... Πρεπει να ειναι συνθετικα η ναυλον
 
Μαρία τα πόδια των παπαγάλων έχουν διαφορετική κατασκευή και χρησιμοποιούνται διαφορετικά από το ίδιο το πουλί. Στα καναρίνια είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί επιβαρύνουν κυρίως το κέντρο του "πέλματος", αφού είναι το σημείο το οποίο δεν αποσυμπιέζεται σχεδόν ποτέ.

Μια καλή τακτική είναι να χρησιμοποιούμε πατήθρες διαφορετικής διαμέτρου για να αλλάζουν τα σημεία πίεσης στα πόδια των πουλιών.
 
ναι αυτό πρόσεξα γι αυτό ανέφερα το υλικό και επίσης ανέφερα ότι έχω παπαγάλους γιατί ακόμα και τα Budgies έχουν πολύ πιο στιβαρά πόδια από καναρινάκια και γενικά finches

γράφαμε μαζί Σταύρο :)
 
μηπως εαν οι πατηθρες εχουν καιρο να πλυθουν ειναι λογικο να εμφανισουν προβληματα τα πουλια; κι εγω σχοινενιες και τετοιου τυπου ειχα, τις επλενα συχνα και δεν ειχα ποτε προβλημα. μετα το γυρισα στις ξυλινες γιατι συνεχεια μου ξεφτιζαν το σχοινι και τσαντιζομουν.
 
Το σχοινί δεν πρέπει να είναι συνθετικό. Το πουλί τής φωτογραφίας είναι μολυσμένο από παράσιτα και δεν είναι ποδάγρα

http://www.vitamelia.gr/gr/index/articles/health?row=144
 
Εγω δεν θα μιλησω για τους ειδικους που προτεινουν την σχοινενια πατηθρα στα κλουβια μας. Θα μιλησω καθαρα εμπειρικα.

Σε ολα μου τα πτηνα εχω σχοινια. (ορειβατικο σχοινι) αλλα και ξυλινες καβιλιες.

Στους παπαγαλους χρησιμοποιω το ορειβατικο σχοινι για παραπανω απο 5 χρονια χωρις κανενα προβλημα. Γνωριζω οτι εδω δεν αναφερομαστε σε παπαγαλους.. αλλα κυριως σε καναρινια και ιθαγενη, λογω της διαφοροποιησης των πελματων τους. απλα ηθελα να το ξεκαθαρισω και αυτο.

Στα καναρινια μου χρησιμοποιω για τουλαχιστον 2 χρονια και τους δυο παραπανω τυπους πατηθρας. το ιδιο και στα ιθαγενη μου, τα οποια εχω εδω και λιγους μηνες.

Δεν αντιμετωπισα ποτε μου το παραμικρο προβλημα. αντιθετως τα ποδαρακια τους ειναι 100% υγιεστατα.

Ομως! Δεν αφησα ποτε μου πατηθρα μεσα στην βρωμα. Δεν αφησα ποτε μου σχοινενια πατηθρα, που εχει εστω και λιγο φθαρει (ξεφτισει) μεσα στα κλουβια των καναρινιων και των ιθαγενων.

Κανω αλλαγες σε ολες τις σχοινενιες πατηθρες τους μια φορα τον μηνα. Οι ξεφτισμενες (οχι συχνο φαινομενο) εαν ομως υπαρχουν, δινονται στους παπαγαλους σε μορφη παιχνιδιου για ξεπαστρεμα και το κατα χαιρονται.

Τις σχοινενιες τις πλενω στο χερι με χλωρινονερο, αναλογια 1/10 με χλυαρο νερο και τον επομενο μηνα παλι αλλαγη.

Οι ξυλινες πατηθρες καθαριζονται με χωριατικο ξυδι καθημερινα και τις σκουπιζω με χαρτι κουζινας.

Εν κατακλειδι'

Εαν η σχοινενια πατηθρα μας, επιασε το ποδι του πτηνου μας, δεν φταιει το σχοινι. Φταιμε εμεις που δεν την αλλαξαμε με μια μη φθαρμενη.

Εαν η σχοινενια πατηθρα μας ειναι μεσα στην βρωμα και τα ποδια του πτηνου μας "αρρωστησαν" δεν φταιει το σχοινι. Φταιμε εμεις που δεν την καθαρισαμε και δεν την αλλαξαμε.

Ζηταω συγνωμη! Για το μεγαλο post, αλλα το βρισκω αδικο να κατηγορουμε και να κριτικαρουμε αρνητικα κατι που ανθρωποι με περισσεια γνωση, μας προτειναν για το καλο των πτηνων μας.

Εαν θελετε να μιλησουμε για κατι που ισως και να αξιζει να το δουμε αρνητικα.. Ας ανοιξει καποιος φιλος ενα νεο thread και ας μιλησουμε για την ψυχρη "πλαστικη" πατηθρα.
 
Eγω δεν εχω εμπειρια με τη σχοινενια πατηθρα, γιατι την εχω μολις δυο μηνες, αλλα παρατηρω πως τα πουλια καθονται καλυτερα με αυτη,την αλλαξα μολις ειδα πως παει να ξεφτισει, φυσικα τις εχω σε σημειο που δεν λερωνονται, να πω πως στην ειδια κλουβα εχω και πλαστικες στρογγυλες αλλα βλεπω πως τα καναρινια μου προτιμουν τα σχοινια, το επομενο που θα κανω ειναι να βαλω δυο διαφορετικων μεγεθων (παχους) σχοινι, για να γυμναζονται και τα ποδια τους και δεν ειναι και τοσο ακριβο που να χρειαζεται να το πλενουμε,το αλλαζω κατευθειαν οταν κρινω οτι θελει αλλαγη
 
τελικα καποιος το ειπε να βαλουμε σχοινι για καλυτεροκαι αυτοι που τον πιστεψαμε αποδειχτηκε πως καναμε λαθος, και αρχισαν οι ποδαγρες, καλα εφτιαχναν οι παλιοι και εβαζαν κλαδακια απο δεντρα

εγω ειχα στην κλουβα τα αγριοκλαρα που φυτρωνουν στην βαση της ελιας (οποιος ειναι απο χωριο ξερει). Οτι καλυτερο και για υγειινη και για τα καναρινια που το καταευχαριστιοντουσαν!
 
τελικα καποιος το ειπε να βαλουμε σχοινι για καλυτεροκαι αυτοι που τον πιστεψαμε αποδειχτηκε πως καναμε λαθος, και αρχισαν οι ποδαγρες, καλα εφτιαχναν οι παλιοι και εβαζαν κλαδακια απο δεντρα
Kαλά να πάθετε! Αν δεν πάθεις, δε μαθαίνεις 😉
 
Παρότι στα καναρίνια και στα μικρότερα πουλιά οι ξύλινες φυσικές η εμπορίου πατήθρες είναι σίγουρα οι καλύτερες και οι ασφαλέστερες, αλλά για να είμαστε δίκαιοι :)...όλα τα ξένα φόρουμς και ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα πουλιά, προτείνουν να υπάρχουν διαφορετικά είδη πατήθρων στα κλουβιά, χωρίς να αποκλείουν αυτά από σχοινί.
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.all-pet-birds.com/bird-cage-perches-xsmall.html&pre/search%3Fq%3Dwhich%2Bkind%2Bof%2Bperch%2Bis%2Bsuitable%2Bfor%2Bcanaries%2B%253F%26biw%3D1366%26bih%3D667
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.funtimebirdy.com/types-of-bird-perches-you-should-have-in-your-birds-cage.html&pre/search%3Fq%3Dwhich%2Bkind%2Bof%2Bperch%2Bis%2Bsuitable%2Bfor%2Bcanaries%2B%253F%26biw%3D1366%26bih%3D667
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.birdsnways.com/wisdom/ww8e.htm&pre/search%3Fq%3Dwhich%2Bkind%2Bof%2Bperch%2Bis%2Bsuitable%2Bfor%2Bcanaries%2B%253F%26biw%3D1366%26bih%3D667
 
Ναι κι εγώ πιστεύω στις διαφορετικές διαστάσεις και ακόμα και στις πλατφόρμες. Γιατί μην ξεχνάμε και τα κάγκελα στον πάτο, βολεύουν για λόγους υγιεινής αλλά δεν δίνουν το περιθώριο στο πουλάκι να περπατήσει και λίγο σε ίσωμα.
 
νικο διαβασα τα links αλλα εχω την εντυπωση, παρόλο που αναφερουν καναρινια, οτι απευθυνονται σε παπαγαλους. Τωρα πιθανως και να κανω λαθος. Και μετα πες σχοινι, πως αντιμετοπιζεις τα προβληματα παραπανω;
 
Back
Top