Αναπαραγωγή Σκοτωμένος νεοσσός lovebird

Akis galatsi

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2020
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα.. εχω ένα ζευγάρι lovebirds και είχαν ένα μικρό 28 ημερών, σήμερα όταν γύρισα από την δουλεια το βρήκα εξω από την φωλια και ο αρσενικός του είχε κόψει τα πόδια :( .. εξναι συνηθισμένη συμπεριφορά?
 
Όταν μπήκα είδα να το δαγκώνει(ήταν ήδη νεκρο) και να έχει αίμα στο στόμα του ..
 
Δεν ξερω τι να κανω .. πριν 5 μερες είδα να την βαντεβει παλι οποτε θα εχω παλι αυγα σύντομα.. δεν έχει τωρα αλλα μεσα στην φωλια
 
Νομίζω πως ο αρσενικός θέλει να ζευγαρωνει συνέχεια με αποτέλεσμα αφού η θυλικια είναι στην φωλιά να μην ζευγαρωνει ίσως για αυτόν τον λόγο σκότωσε το μικρό ώστε το θυλικο να μην είναι στην φωλιά νομίζω αυτό
 
Το αδερφακι απο τη γεννα της θειας μου απο εκει που πηρα και την πρασινουλα μου :https://community.petbirds.gr/threads/Η-κούκλα-μου-lovebird.39816/
Περα απο το την παρατησαν μικρη 3 ημερων και την ανελαβα εγω ,το αδερφακι της το έφαγαν και δεν αφησαν τιποτα...Πολυ στεναχωρώ και αποκρουστικό στην σκεψη.Τα πουλια ηταν επισης αγρια!
 
Θελει σκεψη και γερο στομαχι για να αποφασισεις αν θα τα ξαναβαλεις σε αναπαραγωγη.
Η τουλαχιστον αν τα ξαναβαλεις σιγουρα απαιτεται στενη παρακολουθηση και παρεμβαση απο μερους σου οταν χρειαστει.
 
Σίγουρα είναι σοκαριστικό το θέαμα. Σε κάποια είδη οι αρσενικοί κυνηγάνε τους αρσενικούς νεοσσούς ίσως γιατί τους βλέπουν ανταγωνιστικά. Μπορεί να συνέβη και στην δική σου περίπτωση. Αν αποφασίσεις να τα ξαναβάλεις για αναπαραγωγή ίσως θα πρέπει να βγάλεις το αρσενικό από το κλουβί όταν οι νεοσσοί αρχίσουν να βγαίνουν από τη φωλιά ή και λίγο νωρίτερα.
 
Άκη, τα πουλιά μπορούν να ζήσουν το ίδιο ευτυχισμένα και χωρίς αναπαραγωγή. Ίσως να του έδινα άλλη μία ευκαιρία αλλά θα ήταν πραγματικά μόνο μία και θα τα παρακολουθούσα στενά.
 
@Akis galatsi διάβασε αυτό το άρθρο, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις τον λόγο που έγινε: Thread 'Ο κανιβαλισμός στα πτηνά συντροφιάς' https://community.petbirds.gr/threads/Ο-κανιβαλισμός-στα-πτηνά-συντροφιάς.30683/. Να προσθέσω επίσης,ότι , εμείς οι άνθρωποι, όσο και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την συμπεριφορά των πουλιών, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να την καταλάβουμε ολοκληρωτικά.
 
Back
Top