Ασθένειες Σοκ ο αρσενικος αρχισε να τσιριζει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Katerina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα! Χτες, μια και τ αμικρα της Ελενιτσας μεγαλωσαν και βγηκαν στο κλαρι, ειπα να τ απαρω απο το σκοτεινο δωματιο που τα ειχα στην ησυχια τους για αναπαραγωγη και να τα βγαλω στο μπαλκονι να παρουν αερα και να δουν ηλιο! Τα μικρα ειναι ακομα με τους γονεις τους, με το που σηκωσα το κλουβι και το εβαλα στο ασανσερ για να το μεταφερω στον επανω οροφο, ο ενηλικος αρσενικος αρχισε να τσιριζει! Εβγαλα το κλουβι στο μπαλκονι κι αυτος πιαστηκε απο τα καγκελα και αρχισε να βαριανασαινει! Εβαλα το χερι μου τον επιασα, δεν κουνηθηκε καθολου, εκλεινε τ αματια του και ανεπενεε δυσκολα, φοβουμενη μη χασω το πουλι οπως τον καρδερινο,τον εβαλα κατω απο τη βρυση και τον κρατησα στα χεριαμου μερικα λεπτα. τον αφησα ελευθερο στο δωματιο κιο ταν μετα απο λιγο σθυνλθε κι αρχισε να πεταει τον εβαλα πισω στο κλουβι οτυ και ειναι μια χαρα απο προχτες. Το εχει ριξει και στο ζευγαρωμα.στο μπαλκονι αυτο ζει 2 χρονια τωρα,ισως τρομαξε απο τη μεταφορα... Τι να πω;

μπας κα ιειχε δροσια εκει που τον ειχες κα ιτον τρελλανε η ζεστη;
γιατι αν συμβαινει κατι τετοιο λεγεται σοκ αυτο που επαθε λογω διαφορας θερμοκρασιας κατερινακι μας

Μου εχει συμβει και εμενα αυτο. Και παρατηρησα οτι μετα απο λιγο τα περναει χωρις να το βαλω κατω απο την βρυση. Δεν ξερω ομως γιατι το παθαινουνε.

Ki εμενα εχει συμβει μερικες φορες στη (χαμενη πια...☹) Πιγκουινα μετα το μπανιο, οσο ειναι βρεγμενη. Λογικα ειναι απο τη διαφορα θερμοκρασιας.

A, παλι καλα δηλαδη αρα σοκ ηταν, παντως τρομαξα πολυ!☹ ειναι ο αρσενικος που ζευγαρωσε με την ελενιτσα κι εχουν 3 μικρα, οριστε και η φωτο

Συνημμένα

• KA 008.webp
    KA 008.webp
    89,7 KB · Προβολές: 149
Eμεις οταν το παθαινε αυτο, τη στεγνωναμε με το πιστολακι😱! Ηταν ο μονος τροπος να συνελθει η καημενη! Απο μακρια βεβαια και με πολλη προσοχη! Ζεσταινοταν το κοκκαλακι της κ αρχιζε να τεντωνεται κ να τιναζει τα νερα απο πανω της.

Πάντως είναι μια δύσκολη κατάσταση εγώ πέρυσι έχασα ένα πουλί, καλό θα είναι να μην κάνουμε τέτοια στα πουλιά.

Το ξέρω Γεωργία και σε καμία περίπτωση δεν σε κατηγορώ για κάτι, άλλωστε εγώ πέρυσι όπως έγραψα έκανα το ίδιο ακριβώς λάθος, συνιστώ λοιπόν πρώτα σε εμένα αλλά και σε όλους τους φίλους να κάνουμε αυτές τις αλλαγές ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ ώστε να αποφεύγουμε αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας.

Καλησπέρα σε όλους
Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα συνιστώ να κάνετε ότι και εγώ και εύχομαι να είναι σωστό έχω πάρει από το super market ένα καταβρεχτήρι το γεμίζω δροσερό νερό και Δυο η τρεις φορές την ημέρα τα καταβρέχω για να μην Ζεσταίνονται
Στην αρχή τα έπιανε πανικός στην πορεία το συνήθισαν και τους αρέσει
Το αυτό κάνω και στους παπαγάλους στην καρδερίνα στα φλορια και στο λουγαρακι
Φυσικά τους έχω και τα μπάνια τους ώμος δυο ώρες την ημέρα
Εύχομαι να είναι σωστό και να σας βοηθήσει στην αποφυγή θερμοπληξιών

Φιλικά πάντα
Δημήτρης

ANYWAY

Το ξανα επαθε 2 φορες μεσα σε αυτη την εβδομαδα! Τα εχω στη σκαλα με τα πρωτα κρυα του χειμωνακαι εκει που πηγα ν ατον καθαρισω εκανε ενα τρομαγμενο τσιου και ακινητοποιηθηκε, χαμηλωσε τα φτερα του και κοιτουσε στο χαος. Τον επιασε ανετα-ηταν ακινητος-ροθιος αλλα ακινητος,τον εβαλα στο κρεβατι μου στιςκουβερτες και τον αφησα να ηρεμησει, μετα συνηλθε.χτες παλι με τον ηλιο τα εβγαλα στην ταρατσα, μετ οπου εβγαλα το κλουβι εξω τα ιδια, τον εφερα σπιτι και μετα απο κανενα 10 λεπτο συνηλθε, ολο αυτοτο διαστημα παραμενει ακινητος και κοιταζει στο χαος...

Back