Καλησπέρα σας, περίπου πριν μια ωρα μου έφερε ένας συγγενής σουπιοκόκκαλα τα οποία τα μάζεψε από την θάλασσα. Χρειάζεται να τα κάνω κάτι πχ. Να τα βράσω ή κάτι παρόμοιο;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, το προτιμούν για τα στοιχεία που τους προσφέρει και όχι για την γεύση του.
Τα δικά μου τα βράζω 5-6 λεπτά, μετά αλλάζω νερό και ξαναβράζω 5-6 λεπτά και μετά ξανά, συνολικά 3 βρασίματα.
@GrigorisK , θα απορρίψεις όσα έχουν εγκοπές και οποιοδήποτε χρώμα εκτός του καταλευκου, διότι έχουν αυξημένη πιθανότητα να ειναι αλλοιωμένα.
Αφου τα βράσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που σου δόθηκαν, θα τα αφήσεις αρκετές ημέρες στον ήλιο, ώστε να στεγνώσουν πλήρως ή στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία κι έπειτα θα τα αποθηκευσεις
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.