Εδω οδικος μου σπουργιτακος απο καιρο τωρα πεται ελευθερος! τον βρηκα στην δουλεια μου ειχε πεση πιθανον απο την φωλια του των μεγαλωσα ταιζοντας καθε 2 ωρες με την πρωτη ευκαιρια θα σας τον παρουσιασω και σε βιντεο
Δημήτρη και Αποστόλη σας ευχαριστώ πολύ για τα εξαιρετικά βιντεάκια, τις υπέροχες φωτογραφίες και την καταπληκτική ιστορία που μοιραστήκατε μαζί μας!
Οταν ημουν μικρό παιδάκι, η αγαπημένη μας απασχόληση τις παγωμένες μερες του χειμώνα, ήταν να σώζουμε μικρά σπουργιτάκια που έπεφταν θύματα της λαιμαργίας των γειτόνων... Τα βγάζαμε από τις παγιδες με σπασμένα τα άκρα και τις φτερούγες και όλο τον χειμώνα τα φροντίζαμε βάζοντας τους αυτοσχέδιους νάρθηκες στα σπασμένα φτεράκια και τα ποδαράκια και ταιζοντας στο στόμα με ότι υπήρχε διαθέσιμο. Ηταν η πρωτη μας δουλειά πριν να φυγουμε για το σχολείο, η πρώτη όταν επιστρέφαμε και η τελευταία καθε βράδυ πριν κοιμηθούμε! Αμέριστοι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας ήταν οι γονείς μας που όχι μόνο δεν φώναζαν που όλη μερα ''χαζεύαμε'' με τα πουλάκια, αλλά φρόντιζαν να μας μάθουν, με τα λίγα που ήξεραν, τα σχετικά με τα πουλάκια...
Η ομορφότερη στιγμή έρχονταν τις πρώτες μέρες της Ανοιξης, όταν πλέον είχε αποκατασταθεί το προβλημα με την υγεια τους, που έφτανε η ώρα της απελευθέρωσης! Ανεπανάληπτες και απερίγραπτες οι σκηνές που εχουν καταγραφεί στην μνήμη μου... Μακάρι να μπορούσα να σας μεταδώσω το συναίσθημα τις ικανοποίησης του να βλέπεις ενα πουλάκι να πετάει προς την ελευθερία!
Σε ευχαριστώ Georgina για τις όμορφες και συγκινητικές ιστορίες που κατά καιρούς μας λές και ΄τον ιδιαίτερο ευαίσθητο χαρακτήρας σου.
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.