Γενικά Σοφία-Αυγή, η ξανθή παρέα της Ίριδας (budgie)

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Από 0 στα 2 μέσα σε λίγους μήνες! Εχθές πήγαμε εκτάκτως στον Πειραιά να παραλάβουμε αυτήν την πανέμορφη κυρία, γιατί ο μπαμπάς της δεν έχει χρόνο πια να φροντίζει όλα τα παπαγαλάκια του. Είναι ενός έτους περίπου, ήμερη (αν και τρομαγμένη προς το παρόν, λογικό αφού διασχίσαμε την μισή Αθήνα με το αυτοκίνητο) και πολύ γλυκιά! Επίσης ο εκτροφέας (όχι ο κύριος που την είχε μέχρι εχθές) της είχε κλιπάρει το ένα φτερό, οπότε δεν μπορεί να πετάξει καλά, χάνει την ισορροπία της. Έτσι περνά ώρες στο πάρκο της, το οποίο επίσης πήραμε για να αισθάνεται 'σαν στο σπίτι της'. Απότι φαίνεται, της αρέσουν τα πράγματα που φοβάται η Ίρις, και αντιστρόφως. Η Αυγή λατρεύει το μπάνιο αλλά φοβάται τα λαχανικά, η Ίρις φρικάρει μ σταγόνες νερού αλλά μπορεί να φάει ολόκληρο χωράφι. Η Ίρις πετά άριστα, ενώ η Αυγή προσπαθέι, αλλά δεν έχει καταφέρει να πετάξει κανονικά ποτέ της. Τώρα, αν και σε αντιδιαμετρικά μέρη του σπιτιού, κελαηδούν η μία στην άλλη και, το πιο αστείο, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις φωνές τους - της Αυγής είναι πιο λεπτή. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ηλικία ή είναι τυχαίο, αλλά είναι ό,τι πιο χαριτωμένο (υπό την προϋπόθεση ότι δεν με βρίζουν? 😅 ).
Δεν ξερω τι ακριβώς μετάλλαξη είναι, τα μάτια της είναι μαύρα και η άκρη της ουράς της σχεδόν διαφανής. Αν κατάλαβα καλά, στο προηγούμενο σπίτι της ήταν ζευγάρι με ένα μπάτζι μισό κανονικό, μισό εγγλέζικο. Ελπίζω να μην της λείψει πολύ... Καραντίνα άλλες 39 μέρες!
ΥΓ: Εχθές είχαμε άλλες δύο νέες αφήξεις, επίσης απρόσμενες. Συχνά, καθάρματα, θέλω να πω άνθρωποι, εγκαταλείπουν στην αυλή μας γάτες, γιατί ξέρουν ότι η οικογένειά της μητέρας μου φροντίζει ημιάγριες γάτες εδώ και δεκαετίες. Μερικές εβδομάδες πριν η μητερα μου πρόσεξε ότι υπήρχε μια νέα γάτα πέραν του Panzer. Μετά εξαφανιστηκε όμως, και σκεφτήκαμε ότι ή την πήραν πίσω ή, δυστυχώς, την πάτησε αυτοκίνητο. Ε λοιπόν εχθές επέστρεψε, μαζί με ένα μωρό γατάκι με τις ίδιες καραμελιές κηλίδες! Δεν κατάφερα να τις βγάλω φωτογραφία, αλλά είναι τρισχαριτωμένο το μωρό! Σε έναν ιδανικό κόσμο θα το έφερνα πάνω να συνηθίσει τα παπαγαλάκια και να κάνουν παρέα, αλλά δεν γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε babyboom μετά από έναν χρόνο γεμάτο θανάτους στην οικογένεια. Ελπίζω όλα να ζήσουν πολύ και καλά!
ΥΓ2: Σε περίπτωση που κανεί αναρωτιέται γιατί το παπαγαλάκι έχει δύο ονόματα... Αυτά παθαίνει κανείς όταν λέει στους γονείς του ότι δεν θα κάνει ποτέ παιδιά. :Ρ
 

Συνημμένα

  • Σοφία (2).webp
    Σοφία (2).webp
    33 KB · Προβολές: 44
@HxC @Tony Forpus Ναστε καλα, παιδια! Δεν βλέπω την ώρα να συναντηθούν από κοντά, μοιάζει να το έχουν και οι δυο ανάγκη. Και φυσικά να μπορεί η Αυγή να είναι εκτός κλουβιού, όπως έχει συνηθίσει. Επίσης, τώρα που με άφησε να την πλησιάσω πρόσεξα ότι οι άκρες των φτερών και της ουράς της δεν είναι διαφανείς όπως νόμιζα, αλλα βιολετι?! Ισως πρεπει να την βγάλουμε Βιολέτα τελικά 😅
Ερώτηση: Το τσαλακωμα στην άκρη της ουράς θα φτιάξει με τον καιρό, ή πρέπει να πέσει το φτερό και να βγει νέο, λείο; Και γιατί της συνέβη αυτο? Της λείπει κάτι στην διατροφή της; το υπόλοιπο πτερωμα της είναι πυκνό, μάλιστα κάτω από τις φρερουγες εχει πιο πολλά πούπουλα από την Ίριδα.
 
Εγώ όταν τα πήρα ο Neo είχε στραβή ουρά λόγο ότι έβρισκε στο κουτί της μεταφοράς. Στο 1ο μπάνιο που τον έκανα ισιωσε. Λογικά θα ήταν κοντά στα κάγκελα οι πατηθρες της Αυγής γι'αυτό στραβωσε;
 
Δεν ζούσε σε κλουβί όμως, μόνο κοιμοταν εκει. Κατα τα αλλα περνουσε τις περες της σε πάρκο (το οποιο επίσης πηρα) αλλα δεν μπορεί νανβρει απο το κλουβί ακόμα, θα φρικάρει. Επίσης έχω την εντύπωση ότι λείπει ένα ξύλο από το πάρκο για να είναι σταθερό, οποτε θα πρέπει να πάω Leroy-Merlin ή όπως λέγεται. Αλλα της έχω βάλει κάποια κομμάτια του πάρκου μέσα στο κλουβί για να αισθάνεται πιο οικεία. Οπωσδήποτε το κλουβί ειναι καοως στενο και εκείνη έχει φαίνεται το χόμπι να στριμωχνεται σε γωνιες. Αλλα λες θα ισιώσει αν είναι απλά επειδή τρίβεται καπου-ίσως το πάτωμα αφού δυσκολεύεται να πετάξει.
 
Πολύ όμορφη η Σοφια - Αυγή να τα χαίρεσαι και τα δυο. Και το γατάκι επίσης. Πάντως σου αναγνωρίζω πως βρισκεις ωραία ονόματα. Στο επόμενο που θα πάρω θα σε κάνω νονα του.
 
@anast1 Ναι, δεν λημουν σίγουρη αν ήταν νωρίς, αλλά κι αυτό ήταν ας πούμε rescue. Ο άνθρωπος που την είχε είχε πολλούς παπαγάλου αλλά δεν μπορούσε πλέον να τους φροντίζει και θα κρατούσε μόνο έναν μεγάλο (εκπληκτικό πτηνό, κατακίτρινο με κόκκινο και μαύρο γύρω από τα μάτια δεν ξέρω καν τι είναι), λόγω φόρτου εργασίας. Η Αυγή ήταν από τα τελευταία που είχαν μείνει. Νομίζω ο συνσυασμός χαρακτηριστικών της είναι αρκετά ταιριαστός με την Ίριδα, γιατί έχει μεγαλώσει στο χέρι, αν και με φοβάται ακόμα. Προς το παρόν, έχουμε καραντίνα, 36+1 ημέρες, και επικοινωνούν εξ αποστάσεως. Άλλες φορές καλούν η μια την άλλη με αυτήν την μονοσυλλαβική νότα, ενώ αλλες κρώζουν σαν τρελές. Ελπίζω να σημαίνει ότι συζητούν και δεν τσακώνονται. Έχω διαβάσει ότι δύο θηλυκά μπορεί να γίνουν μεγάλος μπελάς η μία για την άλλη, οπότε η γνωριμία θα γίνει όσο πιο αργά γίνεται. Αφού τελειώσει η καραντίνα, θα βάλω τα δύο κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο για κάποιες ώρες και όταν δεν θέλουν να σκοτωθούν, θα μπουν μπουν στο ίδιο κλουβί. Προς το παρόν είναι και οι δυο φοβισμενες, αν και η πρόοδος της Αυγής είναι μάλλον αλματώδης σε σχέση με της Ίριδας όταν πρωτοήρθε - λογικό αφού μας παραδόθηκε στον ώμο της αδελφής του μπαμπά της. Ελπίζω να δεχθεί να το κάνει και με εμένα, πάντα ήθελα να γίνω πειρατίνα! :Ρ Από την άλλη η Ίρις είναι κάπως τρομαγμένη, δεν την έχω δει να τρώει σήμερα, και έχασε άλλο ένα μεγαλο φτερό συν πολλά μικρά, κάτι που ήλπιζα να έχει τελειώσει. Δεν είναι δυνατόν φυσιολογική πτερόρροια να διαρκεί 3 μήνες, έτσι δεν είναι? Τέλος πάντων, παραμιλάω. Θα σας κρατήσω όμως ενήμερη, μιας και είναι ιδιαίτερη η περίπτωση και σας αφορά αρκετά.
 
Back
Top