Ασθένειες Σπάσιμο Λαιμού Καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης PPIPIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά εάν μπορεί κάποιοσ να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Εχω μία μεγάλη κλούβα όπου τα καναρίνια ζευγάρωσαν και έκαναν ένα νεοσό. Το μικρό ενώ ήταν 3 εβδομάδων έπαισε και απο τότε ο λαιμός έχει πάρει μια μεγάλη κλίση προς τα πλάγια. Πολύ πιθανό να είναι σπασμενο. Το θέμα είναι ότι το μικρό είναι πολυ΄δυνάτο κελαιδάει κα ιαναπτύσεται κανονικά. Απλά ο λαιμόσ του έχει βελτιωθεί λίγο αλλα παραμένει σε μια κανονική θέση. Το πήγα σε πτηνίατρο στο περιστέρι αλλα μετά απο πολλές προσπάθειεσ για κάποιο κολλάρο μου είπε ότι ίσως έιναι καλύτερα να το αφήσω έτσι. το καναρινάκι είναι υγιέστατο.

Να σπάσει ο λαιμός και να ζεί λίγο δύσκολο. Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση με ένα λίζαρντ 2 ετών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μήπως το πρόβλημα ήταν εκ γεννετής και όχι απο το πέσιμο;

εκ γενητης με τίποτα γιατι το είχα δεί το μικρο ήταν μια χαρά.
μήπως βγήκε κάτι απο την θέση του πραγματικά δεν ξέρω

Αν έχεις προσέξει τα κεφάλια των πουλιών έχουν δυνατότητα να στρέφουν πολύ περισσότερο απο τα δικά μας. Η κατασκευή των σπονδήλων τους επιτρέπει μια τέτοια περίεργη για μας, κίνηση.Αν υπάρχει κάποια στρέβλωση στην στάση,θέση του κεφαλιού αυτό προέρχεται μάλλον απο κάποια προσβολή των νεύρων.Απο κάποια ψύξη (ρεύματα αέρα)Μάλλον δεν μπορείς να κάνεις κάτι.☹

• Like
Αντιδράσεις: lizard
Να αναφέρω κι εγώ κάτι σχετικό!
Αλλάζοντας σε μία φωλιά την τσόχα με καινούργια ο μοναδικός "ένοικος" νεοσσός τρόμαξε και πήδηξε από ύψος περίπου 2 μέτρων.Χτύπησε στον κάδο των απορριμάτων που είχα από κάτω για την βρώμικη φωλιά και έπεσε στο έδαφος. Τότε ήταν 10 ημερών.
Σήμερα είναι πλέον 6 μηνών και απόλυτα υγιής.
Έχει ένα προβληματάκι όμως. Μοιάζει σαν timbrado scots fancy. Όχι βέβαια με εμπρόσθια κλίση μισοφέγγαρου αλλά με πλάγια.

Θα μου πάρει βέβαια λίγα χρόνια αλλά που θα πάει θα την σταθεροποιήσω την μετάλλαξη.:D

μηπως επαθε θερμοπληξια;υπαρχει ενα μελος εδω που εχει ενα τετοιο Lovebird το οποιο απο παλιους του ενοικους επαθε θερμοπληξια και εχει το κεφαλακι του πλαγια! Αν αυτο το μελος θελει ας βοηθησει εδω!

Παιδιά κάποια θλάση έχει πάθει σίγουρα.
το Θέμα είναι εάν υπάρχει κάποιοσ τρόπος να το δέσω ώστε να παρει τιν κανονική κλίση και να δέσει πάλι ο λαιμός του. >Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ είναι κάτι πολύ ελαφρί που να στηρίζεται όμως απο όλο του το σώμα όχι μόνο τον λαιμό γιατί δνε έχει την δύναμη να στηρίξη κάτι βαρύ.

αν είχε σπάσει το λαιμό του θα είχε μήνη ανάπηρο. άρα μάλλον δεν έχει κάτι σοβαρό αφού αναπτύσσεται κανονικά.

Μην το πειραζεις καθολου. Θα ζησει οπως ειναι για πολλα χρονια.
Να το χαιρεσαι.

Back