Αναπαραγωγή Σπασμένο αυγό από παραδείσια στον πάτο του κλουβιού

Elias_184

PB Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2008
Μηνύματα
125
Πόλη
Ίλιον
Παιδια σημερα που καθαριζα το κλουβι των Παραδεισιων ειδα ενα αυγο σπασμενο στον πατο και χτες η θηλυκια κοιμοταν στην ταιστρα. Τι να κανω να τους βαλω φωλια;
 
Καλημέρα,
νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες αναπαραγωγής, δηλαδή διατροφή, φωλιά και υλικά. Όμως ίσως να ξεγελάστηκαν τα πουλιά από τις τελευταίες καλές ημέρες που κάνει. Εάν τα έχεις σε κλειστό μέρος, κατά την άποψη μου μπορείς να ξεκινήσεις εάν όχι καλό είναι να ξεκινήσεις την διατροφή και να περιμένεις να φτιάξει ο καιρός...
Φιλικά,
Γιάννης
 
Εαν τα εχεις δει να ζευγαρωνουνε ηδη τοτε βαλτους φωλια καθως τα αυγα θα ειναι μαλλον γονιμα. Ουτως η αλλως δεν ειναι σωστο να γενναει το θηλυκο στο πατωμα.
 
Μεσα σε δωματιο τα εχω(15-18) βαθμους βιταμινες θα παρω αυτην την βδομαδα τη να τους βαλω για την φωλια;
 
Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών για την φωλιά. Μπορείς να επιλέξεις εσύ ή να αγοράσεις διαφορετικούς και να επιλέξουν τα ίδια. Εχώ χρησιμοποιώ απλό νήμα άλλα νομίζω ότι πολύ θετικά αποτελέσματα έχουν και τα υπόλοιπα. Πρόσεξε να ξεκινήσεις το ασβέστιο γιατί θα το χρειαστούν άμεσα.
Φιλικά,
Γιάννης
 
Τους εχω σουπιοκοκαλο ελπιζω να κανει! Θα τους βαλω νημα αρχικα. Ευχαριστω πολυ:) και κατι τελευτεο ειναι δυσκολο να τα ταισω εγω γιατι πετανε τα αυγα κατω;
 
Ηλια το αυγο το πετανε κατω προφανως επειδη δε τους εχεις βαλει φωλια μεσα. Δεν ειναι κατι ανησυχητικο, δεν ειχε φωλι η θηλυκια οποτε το γεννησε κατω το αυγο. Εκτος κ εαν τους εχεις ηδη φωλια μεσα. Τους εχεις;δε καταλαβα εαν εχεις μεσα η οχι η αληθεια ειναι.

για φωλια κ λεπτομερειες ψαξε κ στο σαιτ κ θα βρεις πολυτιμες πληροφοριες απο προηγουμενα ποστς. Κ αν κ τοτε εχεις α ποριες μπορεις ν αρωτησεις φυσικα.

παντως το οτι εκανε αυγο δε σημαινει οτι πρεπει οπωσδηποτε να βαλεις φωλια. Αυτο εξαρταται απο εσενα. Αυτα για να κανουν αυγο σημαινει ειναι πυρωμενα προφανως αλλα απο εκει κ περα εαν εσυ δε θελεις να μπλεξεις με φωλιες κ αναπαραγωγη πολυ απλα κοβεις την αυγοτροφη κ οτι αλλο μ επρωτεινες τυχον τους εχεις κ τα βαζεις για υπνο απο νωρις ωστε η αναγκη τους για αναπαραγωγη να μειωθει. Αλλωστε το να δεις μια φορα ενα αυγο σπασμενο δε σημαινει κατι κακο. Ουτως η αλλως τα ζεμπρακια ειναι πουλακια με αυξημενο το ενστικτο της αναπαραγωγης. Το να βλεπεις πολυ συχνα αυγα κατω ειναι το προβλημα.
 
Τι παραδείσια; Αν έχεις ζεμπράκια δεν είναι και τόσο περίεργο να βρίσκεις από κανένα αυγό στον πάτο. Οποιοδήποτε άλλο είδος σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλεις φωλιά. Για την περίπτωση των ζέμπρα εξαρτάτε τι θέλεις. Αν θες βάζεις και αρχίζεις αναπαραγωγή αν όχι απλά δεν βάζεις φωλιά. Για να σου πούμε και τι είδους φωλιά και υλικό να βάλεις ανέφερε πρώτα το είδος.
 
https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-φωλίτσας.2760/ εδώ θα βρεις πληροφορίες για τις φωλιές. Πάντως αν δεν θέλεις να τα βάλεις ακόμη για αναπαραγωγή μην σε απασχολεί το ότι είδες αυγό στον πάτο του κλουβιού. Στην κλούβα που έχω 5-6 θηλυκές, όλο το χειμώνα βρίσκω 1 με 2 αυγά τη βδομάδα. Μόνο αν αρχίσει να γεννάει καθημερινά είναι πρόβλημα. Σε κάνα μήνα πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για αναπαραγωγή καθώς θα έχει πιο υψηλή θερμοκρασία και μεγαλύτερη μέρα. Από ότι είδα είχες και παλιότερα πρόβλημα με αυγά που σου τα πετούσαν από τη φωλιά. Δοκίμασε τις φωλιές που δείχνω στο link και όχι ανοιχτές για να το λύσεις.
 
Φιλε Βασιλη η φωλια ειναι κληστη αλλα και παλη πετανε τα αυγα κατω
 

Συνημμένα

  • IMGP1532.webp
    IMGP1532.webp
    28 KB · Προβολές: 61
Από αυτή τη φωλιά;😱 Πως το καταφέρνουν; Με παραξενεύει λίγο γιατί είναι αρκετά ψηλά η τρύπα της φωλιάς. Αν δεν την γεμίζουν μέχρι επάνω με υλικό είναι πουλιά θαύματα. Αν την γεμίζουν τότε θα τους βγάλεις το υλικό μόλις δεις ότι έχουν στρώσει αρκετά τη φωλιά. Σήμερα βρήκες άλλο αυγό;
 
Oχι αλλα η θυληκια κοιμαται στην ταιστρα και αυτο το εκανε και οταν εκανε το αυγο. Αν τους βαλω φωλια να τα χωρισω;
 
Τις περισσότερες φορές που χώρισα ζευγάρι η θηλυκιά παράτησε τα αυγά οπότε δεν το προτείνω. Αν τελικά τα βάλεις για αναπαραγωγή άφησε τα να κάνουν μία γέννα ως έχουν για να δεις τη συμπεριφορά τους. Μπορεί στη δεύτερη γέννα να πάνε όλα καλά και να μην έχεις πρόβλημα. Υπάρχει πάντα βέβαια η πιθανότητα το πρόβλημα να το δημιουργεί ο αρσενικός λόγω της επιμονής με τα υλικά της φωλιάς, έχω ένα τέτοιο αρσενικό που όταν το πιάνει η μανία δεν αφήνει τίποτε όρθιο, βγάζει και ξαναβάζει όλα τα υλικά στη φωλιά μέχρι που σπάνε τα αυγά και φτου κι από την αρχή. Το καλό είναι ότι δεν τον πιάνει πάντα. Μπορεί να οφείλετε και σε απειρία των πουλιών και τώρα στη δεύτερη γέννα να μην δημιουργήσουν πρόβλημα. Μπορεί και αν ήταν καινούρια στο χώρο σου να μην ήταν ακόμη τόσο εξηκοιωμένα με το χώρο και με σένα. Πολλά μπορεί... Θα τα παρατηρήσεις στην επόμενη γέννα και πράτεις ανάλογα.
 
Back
Top