Διατροφή Σπιρουλίνα, μαγιά, γύρη, μουρουνέλαιο, σιτέλαιο αντί για πολυβιταμίνη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gioko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gioko

PB Member
Εγγραφή
29 Νοε 2007
Μηνύματα
234
Πόλη
Θεσσαλονίκη
η γνωμη μου μπορει και λαθος παρε σπιρουλινα, μαγια και γυρη που εισαι και διπλα στην χαλκιδικη και μουρουνελαιο για D3 και σιτελαιο για Ε οταν χρειαζοντε και ασε τα αλλα.
Με μπερδεψες πολυ ειναι η αληθεια. Ολα αυτα 1ον που θα τα βρω,2ον ειναι ξεχωριστα σκευασματα και 3ον εσυ χρησιμοποιεις πολυβιταμινη;και αν ναι ποια μαρκα;
 
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με τον jk21. Πολυβιταμίνες βάζω στα πουλιά 2-3 φορές το μήνα (εκτός εκτάκτων περιστάσεων). Απλά προσέχω περισσότερο όλη την υπόλοιπη διατροφή τους. Εδώ και 2 χρόνια έχω χάσει ένα πουλί και αυτό από ακάρεα της τραχείας. Έχω ξεχάσει τι θα πει εντερικά, ασθένειες κλπ. Φτου τους να μην τα ματιάξω κιόλας!
 
απλα πραγματα. Γυρη υπαρχει και στο μαρκετ η "αττικη" και σε καταστηματα υγειηνης διατροφης και σιγουρα στις λαικες της θεσαλλονικης οπου εισαι αποτι ειδα στα στοιχεια σου. Εδω Αθήνα εχουν εκει διπλα στη χαλκιδικη δεν εχουν; Τιμη 5-6 ευρω τα 200γρ .σε αυγτροφη που φτιαχνεις με ενα αυγο ουτε κουταλακι δεν χρειαζεται.σπιρουλινα εχει και σε e-shop για πτηνα δες αντιστοιχα ποστ και στην quicko νομιζω που ειναι salonica .στη μυτη ισα ισα απο το κουταλακι τσιμπητα και εισαι ενταξει. Εχει 100 το κιλο σκονη αλλα εγω εχω απο περυσι που πηρα 50 γρ. μαγια εδω Αθήνα παιρνω καποια απο την "κτηνιατρικη" 2 ευρω μισο κιλο. Εκει δεν ξερω αν υπαρχει. Μουρουνελαιο στα φαρμακεια το seven seas και χρειαζεσαι ελαχιστο καθε χρονο οπως και σιτελαιο 8-9 ευρω τα 250 γρ απο τα καταστηματα με βιλογικα και χρησιμοποιεις ελαχιστο.ψαξε στο φορουμ για πειρσσοτερα.υπαρχει και η ευκολη λυση :πολυβιταμινη.Εγω δεν θελω να πληρωνω ομως και μαλιστα ακριβα(και ο ιδιος το ειπες δεν συμφερει)κατι το οποιο (υποκειμενικη μου αποψη)δεν θεωρω απαραιτητα και υγειινο.
σε κουρασα αλλα την αποψη μου αυτη την στηριζω με παθος (κουραστικο για τους πολλους)
 
  • Like
Αντιδράσεις: gioko
αν αντρεξεις στα "θεματα"-> "φαρμακα" και δεις πχ το "fertivit" της orlux θα διαπιστωσεις οτι συσταση ανα κιλο τροφης σε ενα σκευασμα για τα μικρα καναρινια σε σχεση με την πολυβιταμινη για περιστερια ειναι σαφως μεγαλυτερη. Αν τωρα αυτο ειναι θετικο ή οχι (καλυτερο συμπληρωμα ή turbo πληρωμα εγω δεν ειμαι επιστημονας να γνωριζω.η επιλογη ειναι η δικια σου. αν χρησιμοποιησεις συνθετα συμπληρωματα τοτε το θεμα ειναι παιρνεις το φθηνοτερο; Το λιγοτερο τουρμπο; Το εκειδικευμενο (και καλα)για καναρινια που εχει και καποιο ονομα γωνστο στους εκτροφεις; δεν ξερω γιατι δεν με απασχολει προσωπικα. Ελπιζω οι υπολοιποι φιλοι να σε κατατοπισουν
 
Back
Top