Φροντίδα "Σπιτάκια" για παπαγάλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Yasmin

PB Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
1.184
Καθώς χάζευα στο internet για αξεσουάρ παπαγάλων, stands και τέτοια, πρόσεξα ότι υπάρχουν και "σπιτάκια" για παπαγάλους όπως έχουμε στο σκύλο μας και τη γάτα μας.. Έχει νόημα η αγορά ενός τέτοιου προιόντος ή είναι υπερβολή; Σκέτομαι ότι ίσως θα είναι μέρος που το πουλί θα νιώθει παραπάνω ασφάλεια και δεν θα χρειάζεται να έχουμε στο νου μας να σβήσουμε τα φώτα και θα κοιμάται όποτε θέλει αυτό..Αν βέβαια το συνηθήσει και δεν φοβάται να μπει μέσα.. Τί λέτε;Εδώ υπάρχουν φωτογραφίες σχετικές:

Pet Tents Happy Huts Bidie Condos Sleep Rings - Beds for Birds
 
Γνωριζω καποιους που τα χρησιμοποιουνε. Αλλα πουλια τα δεχονται και αλλα τα φοβουνται. Εαν το βαλεις σε ενα μωρο παπαγαλο το πιθανοτερο ειναι να το συνηθισει και να μπαινει να κοιμαται εκει.

Μπορει ομως να δημιουργηθει προβλημα σε καποια πουλια ξυπνωντας τις ορμονες τους και τα θηλυκα να αρχισουνε να γεννανε αυγα ασκοπα ενω ειναι μονα τους στο κλουβι και εκτος αναπαραγωγικης περιοδου και καποια αρσενικα γινονται πολυ κτητικα υπερασπιζοντας μια πιθανη φωλια που βρηκανε για να προσελκυσουνε το ταιρι τους μεσα.

Βεβαια οι αποψεις ειναι διαφορες και πολλοι τα χρησιμοποιουνε χωρις να εχουνε προβλημα.
 
συμφωνω με τα οσα λεει ο ανεστης αλλα γιατι να μην βαλουμε μια κανονικη φωλιτσα σε σχημα κουτιου για παπαγαλους και να αγορασουμε κατι τετοιο που θα κοστισει πολυ περισσοτερο και θα εχει την ιδια χρηση...
 
Ένα πράγμα για αυτές τις σκηνές που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο τραυματισμού. Ορισμένα πτηνά, θα μασάτε με το ύφασμα που προκαλούν χαλαρές κλωστές. Ορισμένα πτηνά λαμβάνουν τα νήματα tangles γύρω τους δάχτυλα, το λαιμό, ή πτέρυγες με αποτέλεσμα τραυματισμού ή θανάτου.

Στο προηγούμενο σπίτι του, ένα από τα πτηνά μου πήρε αλιευθεί σε χαλαρή κλωστές. Είχε ripped του υφάσματος. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε προσέξει τις χαλαρές κλωστές. Tangled Dewey ήταν για πολλές ώρες. Λόγω του τραυματισμού, που έχασε 3 δάχτυλα. Επίσης, το δικαίωμά του ποδιού να είναι μονίμως παραλύσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: zxvt
Παιδιά και εγώ για σκηνή είχα πει στον Jamie να μου στείλει αλλά μου πρότεινε το ξύλινο σπήλαιο το οποίο και πήρα αφού έμαθα ότι ο Dewey τραυματίστηκε σε τέτοια σκηνή.
 
Χμμμ.. μια από τις σίγουρες αγορές που είχα σκοπό να κάνω στον Πώλυ για το χειμώνα ήταν αυτή! Μια χαριτωμένη τεντούλα για να κοιμάται εκεί το βράδυ και να μην κρυώνει! ☹ Μου φαινόντουσαν εντελώς άκακες και δεν είχε περάσει από το μυαλό μου κανένα θέμα τραυματισμού! Άλλαξα γνώμη φυσικά. Ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ! :D
 
Back
Top