Διατροφή Σποροι ζιζανίων, είναι καταλληλοι για καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ksterg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ksterg

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Κομοτηνή
παρατήρησα ότι σμήνη σπουργιτιών "ορμούν" πάνω σε αποικίες σποριασμένου βέλιουρα (sorghun halepense), που για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα απο τα ποιό γνωστά ανοιξιάτικα ζιζάνια, κυρίως σε καλλιέργεια καλαμποκιού, βαμβακιού κλπ. Ο σπόρος του μοιάζει σαν το κεχρί.
Ξέρει κανείς άν μπορεί να δοθεί σε καναρίνια, με το σκεπτικό ότι φαίνεται να μην είναι δηλητηριώδης (για τα σπουργίτια τουλάχι-στον), είναι σε αφθονία και εύκολα τον μαζεύεις,(και στις νησίδες των δρόμων), είναι φρέσκος, δεν έχει φυτοφάρμακα, εμπλουτίζει τα ετοιμα μίγματα, προσφέρει ποικιλία, κλπ..
επισυνάπτω και μερικές φωτογρ.
 
οι φωτογραφίες μπήκαν τώρα!
 

Συνημμένα

  • Sorghum+halepense(Βελιούρας)[1].webp
    Sorghum+halepense(Βελιούρας)[1].webp
    52,2 KB · Προβολές: 102
  • Sorghum-halepense-396[1].webp
    Sorghum-halepense-396[1].webp
    78,4 KB · Προβολές: 97
  • Sorghum_halepense_closeup[1].webp
    Sorghum_halepense_closeup[1].webp
    54,9 KB · Προβολές: 89
Αν τον βρεις σε κανενα χωραφι δε γνωριζω αν υπαρχει προβλημα.. Αλλα γυρω απο το δρομο και σε νησιδες εινια λιγο επικινδυνα. Γιατι με τις βροχες καταληγουν εκει τα νερα με λαδια και βενζινη απο τα αυτοκινητα... Οποτε μπορει να σου δημιουργησει προβληματα...
 
Μην το λες ότι δεν έχει φυτοφάρμακα, ειδικά αυτά που είναι κοντά σε χωράφια με καλαμποκιά και βαμβάκι,ρίχνουν μπόλικο φυτοφάρμακο... Δεν μιλάω για εκεί που έχει καπνό εκεί τα κάνουν μπάνιο στο φυτοφάρμακο. Γιαυτό ειναι καλο να ξέρεις,τι είχανε σπαρμένο διπλά στο χωράφι που έχει τα ζιζάνια, τι είχανε στο χωράφι που έχει στα ζιζάνια. Άμα βρεις σε καμιά πλάγια που δεν έχει σπαρμένο τίποτα και είναι άπλα το βουνό οκ εκεί άλλα με την προϋπόθεσή ότι από πάνω απτήν πλάγια δεν έχει χωράφια γιατί με τις βροχές και με τον αέρα όλο και κάποια ποσότητα θα έχει μεταφερθεί. Γενικα θελει μερος που ειναι παρθενο... Δεν είμαι ειδικός άπλα μεταφέρω την σκέψη μου. 🙂
 
άν ξεπεράσουμε το θέμα των υπολειμάτων απο φυτοφάρμακα συνηθίζεται να δίνονται σπόροι για τροφή εκτός απο αυτήν του εμπορίου; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι υπάρχει εμπειρία από διάφορα αυτοφυή - λαχανικά(γλυστρίδα κλπ.)
 
εγώ δίνω στα καναρίνια εδώ και 8 χρόνια κάθε καλοκαίρι απο αυτα τα φυτά που μας έδειξες (στο χωριό μου τα λένε καλαμάθρες).
τα κόβω τα βάζω στο πάνω μέρος του κλουβιού και τα καναρίνια τα ξεσποριάζουν. τους αρέσει παραπολύ, αλλα τώρα πέρασε η εποχή τους συνήθως τα μαζεύουμε Ιούλιο και αυγουστο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
εμείσ το λέμε αβέρολα. Να προσέχεις γιατί δεν είναι από τα φυτά που καταστρέφονται από τα περισότερα φυτοφάρμακα, οπότε μπορεί να νομίζεις πως είναι εντάξει λόγο εμφάνισης αλλά να έχει πάνω του πολλά φάρμακα. Ακόμη θέλει προσοχή γιατί κάνει ένα είδος βολβού και αν έχεις κύπο θα δυσκολευτείσ να το ξεφορτωθείς αν σ ξεφύγει σπόρος.. Πάντως αν ξεπεράσεις το θέμα με τα φυτοφάρμακα νομίζω πως είναι μια πολύ καλή λιχουδιά..
 
Back
Top