Φροντίδα Σπουργίτια επισκέπτες στο κλουβί, είναι πρόβλημα αυτό;

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Χαιρετώ ολους
Ήθελα να ρωτήσω μαζεύονται σπουργίτια γύρω από το κλουβί που έχω μέσα το ζευγάρι και τρώνε αυτά που πέφτουν. Κάποιο μάλιστα είχε χώσει το κεφάλι μέσα και έτρωγε αυγοτρωφη όταν είχα.
Στην αρχή έρχεται ένα κάθετε λίγο μακριά και μετά μαζεύονται 3-4.
Τα καναρίνια μου από ότι φαίνεται δεν φοβούνται
Αλλά θα μπορούσε να είναι πρόβλημα αυτό?
Ευτυχώς αλλά άγρια πουλιά δεν έχω δει.. Ευχαριστώ
 
Αν εχεις το κλουβι καλυμένο απο πάνω ώστε τα σπουργίτια να μην μπορούν να κουτσουλήσουν μεσα στο κλουβι, δεν υπαρχει πρόβλημα.
Τωρα βεβαια αν τρωνε την τροφη των καναρινιων ε ναι ειναι πρόβλημα!
 
Ποπο 6 € πήρα την τροφή να την δώσω στα σπουργίτια... Μετά θα περιμένουν και λιχουδιές..
 
χα χα χα πάρε μία χύμα, ρίχνε και κανένα ψίχουλο :)
 
Παντός λες πως δεν έρχονται με κακό σκοπό για τα δικά μου;
 
κακό σκοπό τι; έρχονται για να φάνε. κράτα τα κάπως μακριά. και πρόσεχε τα αρπακτικά. Για να έρχονται τα σπουργίτια σημαίνει ότι φαίνονται απ' έξω τα πουλάκια.
 
τι να σου πω... έχουμε διαβάσει πολλά και ο τόπος έχει γεμίσει καρακάξες
 
Χρήστο κάνε κάτι ώστε να αποτρέψεις τις επισκέψεις τους. Δεν είναι αυτό που θα σου φάνε που ούλτως ή άλλως θα έχει πέσει κάτω αλλά τους επισκέπτες που θα φέρουν παρέα. Κοκκίδια, ψείρες και λογής ασθένειες...
 
Η κανάρα δεν έχει πρόβλημα μιας και αυτά τα πουλιά δεν είναι αρπακτικά. Βέβαια είναι πολύ διεκδικητικά αλλά στα εγκλωβισμένα πουλιά δεν έχουν "πεδίο" δράσης. Το κυριότερο είναι εκείνο που προανέφερα ποστ 11 ... καλή συνέχεια.
 
Ενας φιλος μου ειχε αυτο το προβλημα. Σπουργίτια και σπανια περιστερια πηγαιναν στο κλουβι και ετρωγαν την τροφη τους. Εγω θα σου ελεγα να τα διωχνεις και να τους βαζεις καπου αλλου κοντα στο κλουβι (πχ στην αλλη ακρη του μπαλκονιου) ενα μπολακι με λιγη τροφη ΧΥΜΑ και ενα μπολακι με δροσερο νερο εαν εχεις την δυνατοτητα, βεβαια, αν και η τροφη χυμα ειναι πολυ φθηνη. Εαν πιστευεις οτι δεν εχεις, πετα τους ψιχουλα και λιγο δροσερο νερο, αλλιως δεν βλεπω φως! Τα πουλια θελουν να περασει το δικο τους, παρολο που δεν μπορουν, ετσι οταν δεν θα εισαι εισαι εκει θα ερχονται.
 
Αυτό θα κάνω και βλέπω
Γιατί σκέφτομαι πιο πολύ μήπως επηρεάζουν την συμπεριφορά τους αργότερα. Πχ να φοβούνται να κελαηδισουν
 
Δεν νομιζω να γινει αυτο! Δεν ξεχωριζουν τα ειδη των πουλιων. Μπορει να το καταλαβουν αλλα νιωθουν προστατευμενα και σπανια θα φοβουνται
 
Back
Top