Ασθένειες Σπυρι; σε φετινο μου καναρινι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Περιστέρι
Όνομα
Δημήτρης
καποιο απο τα φετινα μου εχει εχει εντονα ερεθισμενο με κλιση προς τα πισω την περιοχη κατω απο την ουρα (πρωκτος και γεννητικη περιοχη). Ειχε ξαναερεθιστει και ματωσει ελαφρα πριν το πασχα την ειχα ψεκασει με poulvo και ειχε φτιαξει. Τωρα ξαναειναι ερεθισμενη.Ειναι το γνωστο σπυρι του ουροπηγιακου αδενα; Πως αντιμετωπιζεται;

η κατασταση του πουλιου ειναι ενταξει. Τρωει και ειναι ζωηρο οχι φουσκωμενο. Επειδη δεν θελω να τα αναστατωσω αν παω να το βγαλω δεν εβγαλα φωτο. Αν ειναι απαραιτητο θα το κανω

τραβηξα καποιες εξωτερικα

Συνημμένα

• DSC_0059.webp
    DSC_0059.webp
    36,8 KB · Προβολές: 238
  • DSC_0060.webp
    DSC_0060.webp
    41 KB · Προβολές: 184
  • DSC_0061.webp
    DSC_0061.webp
    35,5 KB · Προβολές: 148
αν δεν κανω λαθος απο την φωτω το σημειο ερεθισμου φαινετε να ειναι η αμαρα και οχι ο αδενας του ουροπυγιου
θα βοηθουσε σιγουρα η επαληψει της περιοχης του ερεθισμου με αντιβιοτικη αλοιφη αφου προηγουμενος καθαρισουμε την περιοχη με ΦΟ 0.9% η χαμομηλι
βαζουμε μικρη ποσοτητα αλοιφης 1-2 την ημερα για 7 ημερες καλο καθαρισμα του κλουβιου και των παρελκωμενον

το πουλβο αποστολη εχει αντιβιωση τη νεομυκινη απλα δεν εκανα επαναληψεις, αυτο ηταν το λαθος μου δυο μερες του εβαλα μονο. Τοτε που ειχε ματωσει και το προσεξα ειχα δει και καποιο αλλο πουλι να το τσιμπαει στην περιοχη αλλα οχι εντονα μαλλον το καθαριζε. Ελπιζω να μην του δημιουργησε αυτο το προβλημα, να το ενοχλει δηλαδη

δημητρη αν το εχεις μαζι με αλλα απομακρυνε το γιατι τα νεαρα καναρινια αρεσκονται να επιτιθονται στα πιο αδυναμα νεαρα της ηλικιας τους εινα ιθεμα επικρατησης, μου ετυχε και εμενα κα ιμολις το χωρισα χωρις να βαλω τιποτα εγινε καλα σε 3 μερες

Γεια σαςτο ιδιο προβλημα εχει και η δικια μου. Εξογκωμενο πρωκτο, διαρροια, δυσκολια στην εκκενωση κουνιεται ολοκληρη και φωναζει καθε φορα. Εχει και ασθμα και σημερα σηκωνει το ποδαρακι της το ενα και ανοιγει το φτερο της το αλλο. Την καθαριζουμε με χαμομηλι, μπεταντιν. Τα δερμα κατω απο τα φτερα της ειανι κοκκινο. Νομιζω οτι την χανω.

Back