Διατροφή Σπόρια έχουν πιάσει σαν ιστό αράχνης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Καλημέρα. Τα σπόρια έχουν πιάσει σαν ιστό αράχνης. Όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια. Τι προτείνετε?
 
@STIB
Αν είναι στην αρχή όπως αναφέρεις βάλε τους σπόρους στους 50 βαθμούς αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου της κουζίνας σου για 2 ώρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: STIB
Αν είναι στην αρχή όπως αναφέρεις βάλε τους σπόρους στους 50 βαθμούς αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου της κουζίνας σου για 2 ώρες.
Γιώργο @kasapidis giorgos το θέμα δεν είναι να φάνε τα πουλιά την τροφή χωρίς να αρρωστήσουν άλλα να τους καλύπτει διατροφικά για όσο διάστημα τους τρώνε. Στους 50 βαθμούς για 2 ώρες δεν μένει σχεδόν τίποτα χρήσιμο διατροφικά.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη τροφή πρέπει να πεταχτεί.
 
Η διατροφική αξία που χάνεται είναι ελάχιστη , και η εφαρμογή αυτή που πρότεινα επουδενί δεν προξενεί ζημιά στα πουλιά. Ίσα ίσα που τα προφυλάσσει από να καταναλώσουν τροφή ακατάλληλη. Φυσικά είναι προσωρινή λύση και για να μην πετάξουμε την τροφή. Και ένα άλλο τιπ εκτός από την αποθήκευση κατόπιν σε σκιερό και σχετικά χαμηλή θερμοκρασία δωμάτιο, προσθέτουμε και μερικά φύλλα δάφνης που είναι αποτρεπτικά για μαμούνια κλπ.
Φυσικά στην επόμενη αγορά τροφής θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: STIB
Γιώργο τι σκοτώνουμε και τι απομένει από τα πιθανά παθογόνα μετά από 2ωρο στους 50 βαθμούς, είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Για παράδειγμα η αποστείρωση υλικών με θέρμανση (ξηροί κλίβανοι) γίνεται σε 160 βαθμούς για 2 ώρες ή στους 170 για 1 ώρα κοκ.
 
@ianos Να επαναλάβω ότι η λύση που πρότεινα είναι προσωρινή και όχι επί μονίμου βάσεως. Και αν την δοκιμάσετε ενδέχεται από το αποτέλεσμα να εκπλαγείτε. Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι σπόροι όσο πάει οικονομικά ανεβαίνουν, δεν θα πάθουν και κάτι τρομερό οι μικροί μας φίλοι αν με 2-3 κιλά σπόρων εφαρμόσουμε αυτή την εφαρμογή. Φυσικά θα πρέπει κατόπιν να προσέξουμε για να μην ξαναπάθουμε.
 
@kasapidis giorgos Γιώργο σε καταλαβαίνω πως το λες. Εγώ είχα ακούσει κ την λύση της κατάψυξης για να σκοτωθούν τα μαμουνια κ τα αυγά. Αλλά για μένα, δεν αξίζει το ρίσκο κ ούτε έχει νόημα να τα φουρνίσω ή να τα καταψύξω. Κ σαν προσωρινή λύση μέχρι να περάσει η μέρα κ να πάρω άλλους σπόρους, θα προτιμούσα να δώσω αυγοτροφή κ λαχανικά κ κάνα μείγμα ως σνακ που έχω διαθέσιμο. Για τα φύλλα δάφνης τοχω διαβάσει κ εγώ.
 
@MARY58
Μαίρη όταν έχεις 5 κιλά τροφή και από αβλεψία αρχίζει η τροφή να επιδέχεται επίθεση από βλαβερούς μύκητες αναγκαστικά καταφεύγεις σε λύση που είναι σίγουρο ότι δεν θα επιβαρύνει τα πουλιά. Δεν το κάνεις επί μονίμου βάσεως, αλλά προσωρινά, και προσπαθώντας να μην ξανασυμβεί. Και ναι φυσικά μπορείς να αυξήσεις λίγο περισσότερο την αυγοτροφή η μεμονωμένους σπόρους (εγώ φτιάχνω έξτρα με κολοκυθόσπορο και ηλιόσπορο μείγμα και όχι μόνο) σε αντιστάθμισμα αμφιβολίας περισσότερο.

Θα μπορούσα να αναφέρω την λύση να απλώνουμε τους σπόρους και να σκοτώσουμε τους ενοχλητικούς οργανισμούς στον ήλιο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, και επίσης σύμμαχο τον καλό καιρό με ήλιο και χωρίς αέρα. Για αυτό προτείνεται η λύση στο φούρνο της κουζίνας μας. Διατροφικά είναι ελάχιστη η θερμοκρασία για να προκαλέσει ακύρωση των ευεργετικών ιδιοτήτων των σπόρων, αλλά αποτελεσματικοί για απαλλαγή από τους κακοήθεις οργανισμούς.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι η αγάπη που έχω για τα καναρίνια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όπως και η δική σου και των άλλων φίλων. Έχω 20 πουλιά και είναι όλα ακμαία διότι έχουν άριστη φροντίδα εκ μέρους μου. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην διατροφή τους, αλλά και οιονδήποτε πρόβλημα τυχόν παρουσιασθεί.
 
Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι η αγάπη που έχω για τα καναρίνια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όπως και η δική σου και των άλλων φίλων. Έχω 20 πουλιά και είναι όλα ακμαία διότι έχουν άριστη φροντίδα εκ μέρους μου
Εννοείται, δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης επ' αυτού. Οι προθέσεις όλων μας είναι δεδομένες και πάντοτε σε αυτήν την κατεύθυνση που περιγράφεις.
Αλλά θα επιμείνω ότι εφόσον δεν γνωρίζουμε πόσο επιζήμιος μπορεί να είναι ένας μικροοργανισμός ο οποίος ενδέχεται να μεταφερθεί μέσα από το έντομο που δημιούργησε τον ιστό, και εφόσον δεν κάνουμε αποστείρωση στο μείγμα των σπόρων, δεν μπορεί να είμαστε βέβαιοι ότι η θερμική τους επεξεργασία σε θερμοκρασία 50 βαθμών για δύο ώρες, είναι αυτό που θα μας εξασφαλίσει και την καταλληλότητα του σπόρου (με δεδομένο ότι οι 50 βαθμοί δεν αποστειρώνουν σε αυτό το διάστημα).
Και μια και είμαστε σε γραπτό λόγο, να σημειώσω ότι η πρόθεσή μου δεν είναι να σε "κοντράρω" Γιώργο, αλλά κυρίως να μη θεωρηθεί από κανένα μέλος ότι η λύση που προτείνεις εξασφαλίζει και την υγεία των πτηνών.
 
@kasapidis giorgos
η αγάπη που έχω για τα καναρίνια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όπως και η δική σου και των άλλων φίλων.
Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε Γιώργο. Αυτονόητο, βασικό κ αυταπόδεικτο σε κάθε σου φωτογραφία.
Έχω 20 πουλιά και είναι όλα ακμαία διότι έχουν άριστη φροντίδα εκ μέρους μου.
Να σου ζήσουν! Κ ο Γκρέι κ όλα τα υπόλοιπα. ☺️
Καταλαβαίνω το κόστος για πέντε ολόκληρα κιλά τροφής. Που θα μπορούσε να ήταν κ παραπάνω. Απλά εγώ δεν θα έμπαινα σε αυτή την διαδικασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγαπάω περισσότερο ή λιγότερο αυτά τα πλασματάκια. Θα έπαιρνα άλλη για να μην αγχώνομαι κ να έχω ήσυχο το κεφάλι μου χωρίς δεύτερες σκέψεις αν υπάρχουν τα μαμουνια ή τα αυγά τους ή αν η τροφή είναι το ίδιο ωφέλιμη.
 
Εν κατακλείδι θα ήθελα να αναφέρω ότι η αγάπη που έχω για τα καναρίνια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, όπως και η δική σου και των άλλων φίλων
Γιώργο δεν σε κατηγορεί κάποιος για κάτι. Συζήτηση κάνουμε.
 
@johnrider λόγω ότι έχει υγρασία το νωπό σκόρδο δεν θα χαλάσει δηλ. μουχλιάσει;
 
Καλημέρα. Τα σπόρια έχουν πιάσει σαν ιστό αράχνης. Όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια. Τι προτείνετε?

Μπορεις να την προσφερεις σε σπουργιτια,περιστερια κτλ
 
Back
Top