Γενικά Στήσιμο σε νέο κλουβί budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ckdodis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλήμερα σε όλους,

Το μικρό διαβολάκι πήρε το όνομα 'Φοίβος'. Σήμερα έστησα το νέο του κλουβάκι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία.

Είναι μία κινέζικη ζευγαρώστρα με διαστάσεις 60 εκ. μήκος, 40 εκ. βάθος, 40 εκ. ύψος. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα της σε σχέση με την 75άρα κινέζικη που έχω για άλλα δύο budjie που έχω, μου φάνηκε αρκετά ψεύτικη. Το κλουβάκι έρχεται με 4 ξύλινες πατίθρες, 4 ταϊστρες και το κλασικό χώρισμα στην μέση με κόστος 37 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά.

Έχω αφαιρέσει το χώρισμα στην μέση και έχω κρατήσει μόνο δύο από τις ξύλινες πατίθρες τοποθετώντας πλαγίως στα κάγκελα, στο πάνω μέρος ώστε να έχει όλο το μήκος για φτερούγισμα.
Η ουρά του δεν ακουμπάει στα κάγκελα παρά μόνο όταν πάει στην γωνία. Για το λόγο αυτό στις άκρες από τις πάνω πατίθρες έχω τοποθετήσει, ποτίστρα, σουπιοκόκαλο, αυγοτροφή και πέτρα ασβεστίου.
Στο κάτω μέρος έχω τοποθετήσει κάποιες πατίθρες ( θα αντικατασταθούν με ξύλινες σύντομα ), ώστε να υπάρχει πρόσβαση στις ταϊστρες (τροφή και κάρβουνο).

Έχει βρεί όλα τα κατατόπια πολύ σύντομα. Τον είδα να πίνει νερό να τρώει τροφή και αυγοτροφή και να περιεργάζεται την σουπιά, γιατί μέχρι τώρα δεν είχε δοκιμάσει.

Έχω κρεμάσει μόνο ένα παιχνίδι που είχε στο παλιό κλουβάκι του ώστε να αισθάνεται κάπως οικεία και απ' έξω ένα μεγαλύτερο ξύλινο για να αρχίσει να το συνηθίζει. Μην του πέσει και βαριά η αλλαγή.

Το παλαιό του κλουβάκι ήταν πολύ μικρό και με το που με έβλεπε κατέβαινε στην πόρτα για βόλτα. Δεν συμβαίνει το ίδιο και σε αυτό, αλλά είναι εκεί πολύ λίγη ώρα, ούτε μία. Ελπίζω να με αποζητά για βόλτα όπως παλιά. Ήδη τον βλέπω δραστήριο.

Έχω αρχίσει και μετανιώνω την 60 άρα ζευγαρώστρα λόγο ποιότητας και έλλειψης πλαϊνών πορτών. Θα αντέξει καιρό πιστεύω, αλλά η 75άρα που έχω είναι πιο στιβαρή. Δεν είχα όμως χώρο.

Πιστεύεται υπάρχει χώρος για άλλο ένα κοτοπουλάκι σε αυτό το κλουβί;

Συγνώμη για το 'σεντόνι', είπα πολλά και ίσως γίνομαι κουραστικός.

Θα ήθελα να ακούσω παρακαλώ και τις δικές σας απόψεις και παρατηρήσεις για το set up του κλουβίου.

υ.γ.: Εάν προλάβω ανοιχτό το πετ θα πάρω και άμμο για υπόστρωμα. Αλλιώς από Δευτέρα.
 

Συνημμένα

  • foivos cage.webp
    foivos cage.webp
    163,7 KB · Προβολές: 78
Πάντως στην φωτο δεν βλέπουμε την κλασσική 60αρα κινεζική ζευγαρωστρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Tony Forpus χαριτολογώντας θα σου απαντήσω ότι είναι σίγουρα κινέζικη λόγο ποιότητας! χεχε! Ίσως πιο σωστά θα έπρεπε να την χαρακτηρίσω εισαγωγής.

Έχεις δίκιο και εννοείς μάλλον αυτήν; http://www.klouvi.gr/product.php?id_product=95249
 
Μια χαρά δείχνει! Βασικά απλώς όλες οι πατήθρες πρέπει να αλλαχθούν με κλαδιά με φλοιό, γιατί ούτε τα πλαστικά, ούτε οι ράβδοι κάνουν για τα πόδια των παπαγάλων. Όσο για το κάρβουνο, μόνο αν ξέρετε ότι έπαθε δηλητηρίαση, δεν χρειάζεται μόνιμα στο κλουβί. Έχετε το φακελάκι για καλό και για κακό στο κουτί πρωτων βοηθειών και αχρειαστο να είναι.

Μια κούνια του λείπει, σε όλα τα παπαγαλάκια αρέσει πολύ! Είναι Εγγλεζάκι ο Φοίβος? Αν σκέφτεστε για παρέα κοινό μπάτζι, ίσα που χωρά, αλλά δεύτερο Εγγλέζικο δεν θα χωρά όταν μεγαλώσουν και τα δύο. Ίσως να μην τον χωρά και αυτή στο μέλλον. Έχω μισό Εγγλέζικο και το άνοιγμα φτερών του είναι πολύ μεγάλο, δεν τον χωρά κοινή ζευγαρωστρα στο βάθος.
 
@Nausicaa όχι δεν είναι εγγλέζικο budjie.
Ίσα ίσα που είναι και μικρόκοσμο!
Κούνια έχει στο πάρκο του. Δεν φαίνεται να του αρέσει αλλά θα την δοκιμάσω και μια μέσα στο κλουβί μιας και το αναφέρατε.
 
όχι δεν είναι εγγλέζικο budjie.
Ίσα ίσα που είναι και μικρόκοσμο!
Αφού είναι μωρούλι ακόμα, έχει και μελανιά στο ράμφος! Οκ, άρα απλώς θα είναι έξτρα χνουδωτό! Τυπικά μιλώντας, η ζευγαρώστρα χωρά και δύο κοινά μπάτζι (ο κανόνας λέει διπλασιάζουμε τον χωρο όταν φέρνουμε περιττό αριθμό πτηνών: ένα και δύο χωρούν στο ίδιο κατάλληλο κλουβί, αλλά το τρίτο θέλει ή άλλο κλουβί, ή κλούβα, διπλάσια τουλ΄χιστον σε όγκο σε σχέση με το προηγούμενο κλουβι).

Από την άλλη εξαρτάτια και από τον χαρακτήρα του πτηνού. O Φοίβος είναι μωρό ακόμα, δεν φαίνεται η προσωπικότητά του, αλλά αν, λέμε αν, προκύψει ότι είναι ενα επιθετικό, κτητικό πτηνό, τότε ο χώρος δεν θα φτάνει, τουλάχιστον μέχρι η εκπαίδευση να τον καλμάρει κάπως.
Κούνια έχει στο πάρκο του. Δεν φαίνεται να του αρέσει αλλά θα την δοκιμάσω και μια μέσα στο κλουβί μιας και το αναφέρατε.
Πολλά απλώς την χρησιμοποιούν ως κρεββάτι, δεν κάθονται για να παίξουν, γιαυτό ίσως δεν ασχολείται μαζί της στο πάρκο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MARY58 την αγόρασα μέσω internet. Ας μην αναφέρω το όνομα του δημόσια και φανεί σαν διαφήμιση. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα για λεπτομέρειες.

Είχα δει και αυτήν την ζευγαρώστρα που αναφέρετε και εσείς και εγώ σε παραπάνω μήνυμα, δεν την προτίμησα για τις μικρές τις πόρτες και για το μικρό της βάθος. Η τιμή είναι πολύ δελεαστική και φίλος του forum λέει πως είναι και ποιοτική.
[automerge]1652537005[/automerge]
@Nausicaa εδώ ίσως φαίνεται πιο καλά το μέγεθος του. Ίσως φέρω μία ζυγαριά κουζίνας που έχω σπίτι να τον ζυγίσω. Αφού έπαιξε με το κομμάτι σουπιάς πήρε και έναν μεσημεριανό υπνάκο.
 

Συνημμένα

  • foivos1.webp
    foivos1.webp
    53,9 KB · Προβολές: 15
  • foivos2.webp
    foivos2.webp
    47,1 KB · Προβολές: 15
Τελευταία επεξεργασία:
Το κλουβί είναι πολύ ωραίο. Αν αλλάξεις τις πατήθρες και βάλεις μερικά παιχνιδάκια θα γίνει παλάτι. Μην βιαστείς να φέρεις άλλο πουλάκι πρωτού δεθείς καλά μαζί του γιατί θα μπεις στο περιθώριο. 😄 Επίσης όταν το αποφασίσεις να μην ξεχάσεις την καραντίνα.

Είναι τέλειος δεν ξέρω αν στο είπα! 😍
 
Καλησπέρα σε όλους

Δεν ανοίγω άλλο νήμα συνεχίζω εδώ και σας παρουσιάζω παρόμοιο στήσιμο με τα άλλα δύο κοτοπουλακια που έχω και κάνουν αυτή την στιγμή καραντίνα στο σπίτι της αδελφής μου. Είναι η μόνα και ο Σάντυ. Είναι σχετικά ημέρα πουλάκια αλλά δυστυχώς η αδελφή μου δεν έχει χρόνο να τα ημερεψει εντελώς. Η καραντίνα τους τελειώνει σε 3 εβδομάδες περίπου όπου θα τα αναλάβω εξ ολοκλήρου εγώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220514_191411-min.webp
    IMG_20220514_191411-min.webp
    276,4 KB · Προβολές: 20
@Φοίβος καραντίνα και μόνο καραντίνα. Έχω ήδη ξεχωρίσει ένα ακόμα μωρό σε ηλικία από πετ σοπ της γειτονιάς μου μάλλον κοριτσάκι. Θα το σκεφτώ καλά γτ έχω ήδη 5 παπαγαλάκια. Ο συνονόματος σου είναι παιχνιδιαρης και δεκτικός σε εκπαίδευση και από την πρώτη κι όλας ημέρα έδειχνε άνετος. Τον υιοθετήσα το προηγούμενο Σάββατο.
 
Ο συνονόματος σου είναι παιχνιδιαρης και δεκτικός σε εκπαίδευση και από την πρώτη κι όλας ημέρα έδειχνε άνετος.
Έτσι είμαστε εμείς, θα το'χει το όνομα. 😆

Αντί για πολλά κλουβιά θα μπορούσες να έχεις και μια ωραία κλούβα με όλα τα μπάτζι μέσα.
 
Back
Top