Αναπαραγωγή Σταμάτησε να κελαηδαεί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης archongr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

archongr

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Καλαμάτα
Από τι στιγμή που έβαλα και το θηλυκό στην ζευγαρωστρα με το χώρισμα το αρσενικό σταμάτησε να κελαηδαει…είναι φυσιολογικό?
 
Είναι φυσιολογικό. Τα αρσενικά κελαηδούν (μεταξύ άλλων) για να εντυπωσιάσουν και να προσεγγίσουν το ταίρι τους. Όταν το πετύχουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να προσπαθούν.
 
Το αναπαραγωγικό ένστικτο του θηλυκού δε θα ενεργοποιηθεί μόνο από το κελάηδημα. Εξάλλου για να προκαλέσει το αρσενικό μέσω του κελαηδίσματός του το ταίρι του θα πρέπει να βρίσκεται και το ίδιο σε αναπαραγωγική ετοιμότητα.

Για να ενεργοποιηθεί το αναπαραγωγικό ένστικτο των πουλιών θα πρέπει καταρχήν να νιώθουν ότι η εποχή που διανύουν είναι η άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι:
  • Η διάρκεια του ημερήσιου φωτός είναι σταθερή και διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Η διατροφή τους είναι πλούσια και σε ποσότητα αλλά και σε ποικιλία και περιέχει πρωτεΐνες εκτός των βασικών συστατικών. Η ποικιλία αυτή και η επάρκεια, τους δίνει την αίσθηση της άνοιξης και τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν να βρουν ότι χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία της γέννησης των αβγών και της ανατροφής των νεοσσών τους.
  • Η θερμοκρασία και υγρασία του χώρου κυμαίνονται στα ανοιξιάτικη επίπεδα.
  • Και τέλος η φωνή των αρσενικών, τα οποία ζώντας σε τέτοιες συνθήκες, εκφράζουν με το κελάηδημά τους την επιθυμία να ζευγαρώσουν δίνοντας μέσω του κελαηδίσματός τους ένα από τα κριτήρια που χρειάζεται το θηλυκό για να επιλέξει τον καλύτερο.
Επομένως, μην περιμένεις να κελαηδήσει το αρσενικό για να ετοιμαστεί το θηλυκό. Προετοίμασε κατάλληλα τα πουλιά σου και όταν έρθει η ώρα θα ακούς κάποιες στιγμές το αρσενικό να προκαλεί το ταίρι του με το κελάηδημά του. Μην περιμένεις όμως να ακούσεις το ατέλειωτο κελάηδημα που κάνουν τα αρσενικά όταν είναι μόνα τους.
 
Σ" ευχαριστω πολυ Σταυρο για τις απαντησεις σου, εχω και αλλο ενα ομως προβλημα"Η θηλυκια μου δεν τρωει το αυγο. Της εχω βαλει βεβαια και αυγοτροφη πατε της orlux και fertι-vit της orlux στο νερο και μηλο. Πειραζει που δεν τρωει το αυγο;Θα μπορεσει να πυρωσει;Ευχαριστω και παλι...
 
Βάλε μια μικρή ποσότητα νίζερ στην αβγοτροφή ή μέσα στο αβγό, το οποίο θα έχεις λιώσει πριν με ένα πιρούνι.
 
Back
Top