Αναπαραγωγή Σταματάει μέσα στο σπίτι να κλωσσάει

kyriakos8

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2020
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και την γνώμη σας παρακαλώ. Είναι καναρίνια στην πρώτη τους γέννα. Σήμερα στην 5η μέρα επώασης με 4 αυγά. Λόγω αέρα και κρύου που έχουμε και θα έχουμε για άλλες 3 μέρες τα έβαλα μέσα και η κανάρα σταμάτησε να τα κλωσάει. Τα βγάζω έξω τα κλωσάει! Τι κάνω τα αφήνω έξω με το κρύο και αέρα στους 8 βαθμούς C ή μέσα και να μην κάθεται στα αυγά της?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τα έβγαλα έξω και έκατσε σε χρόνο μηδέν στη φωλιά της!. Μήπως θα υπάρξει πρόβλημα που δεν τα κλώσησε για μια μέρα όσο τα είχα εντός σπιτιού?
 
@Tony Forpus Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τα έβγαλα έξω και έκατσε σε χρόνο μηδέν στη φωλιά της!. Μήπως θα υπάρξει πρόβλημα που δεν τα κλώσησε για μια μέρα όσο τα είχα εντός σπιτιού?
πολυ πιθανόν(αν όχι σίγουρα) να σταμάτησε η ανάπτυξη αν ήταν τόσες πολλές οι ώρες χωρίς κλώσσημα...δεν μετακινούμε τα πουλιά όταν κλωσσάνε ούτε μισό μέτρο.Θα μπορούσες απλά να τα σκεπάσεις με ένα διαφανές νάυλον να κόβει τον αέρα.Αν έχεις εμπειρία από ωοσκόπηση θα το δεις αύριο μεθαύριο, αλλιώς περίμενε να φτάσουν 14 μερες κλωσσήματος αν θα βγουν.
 
Τα βγάζω έξω τα κλωσάει! Τι κάνω τα αφήνω έξω με το κρύο και αέρα στους 8 βαθμούς C ή μέσα και να μην κάθεται στα αυγά της?

H κανάρα αναγνωρίζει την φωλιά της από το σημείο που είναι τοποθετημένη, τόσο αυτή όσο και όλο το κλουβί. Οποιαδήποτε μετακίνηση ενέχει τον κίνδυνο εγκατάλειψής της, όπως έγινε άλλωστε. Πάλι καλά που επέστρεψε στην φωλιά της μετά το πέρα δώθε. Προσωπικά δεν περιμένω να σκάσουν πουλιά μετά την αναστάτωση αυτή. Εύχομαι να διαψευστώ.
 
Θα περιμένω μέχρι 2 Απριλίου -άντε και 'κανα 2 μέρες παραπάνω- και θα ελπίζω μετα στην δεύτερη γέννα. . Θα ενημερώσω για να μην γίνεται το λάθος και από άλλους σαν εμένα.
 
Οι ελπίδες μάλλον τελείωσαν, Σήμερα δεν κάθισε καθόλου στη φωλιά της. Το επόμενο βήμα μου ποιο να είναι? Βγάζω την φωλιά , τα απομονώνω για ένα διάστημα, και μετα τα ξανασμίγω για να κάνουν νέα φωλιά?
 
Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής δεν πρέπει να ενοχλούμε τα πουλιά σχεδόν καθόλου ούτε καν με το βλέμμα μας. Πόσο μάλλον να τα αλλάζουμε θέση κτλ. Ξέρουν αυτά τι πρέπει να κάνουν.
Επίσης οι 8 βαθμοί δεν είναι κρύο.

Άφησέ την να ξεκουραστεί μερικές μέρες και προσπάθησε πάλι.
 
Back
Top