Φροντίδα Σταματά να κελαηδά το καναρίνι αν σκεπάζουμε το βράδυ το κλουβί;

Marina 123

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2017
Μηνύματα
129
Πόλη
Σέρρες
Γεια σας ήθελα να ρωτήσω αν όντως ισχύει,ότι αν έχουμε ενα αρσενικό καναρίνι και το σκεπάζουμε με πανί το βράδυ σταματάει να κελλαειδαει;Ευχαριστώ
 
Ρωτάς αν σταματάει οριστικά ή μόνο για όσο είναι σκεπασμένο;

Το δεύτερο ισχύει. Το πρώτο όχι, αν και το σκέπασμα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς τα πουλιά. Χρειάζονται το χώρο τους στον οποίο καλό είναι να νυχτώνει και να ξημερώνει φυσιολογικά.
 
Ρωτάω για οριστικά! Επίσης υπάρχει περίπτωση να ξανά κελάηδισει;
 
Εξαρτάται για ποιο λόγο σταμάτησε. Έχει πτερόρροια ακόμη; Σε ποιο χώρο βρίσκεται το πουλάκι;
 
Τώρα το έχω μαζί με τα αλλα καναρινακια μου στην κουζίνα Αλλά δεν μαγειρεύω έτσι ώστε να έχει ατμούς και μεγάλες θερμοκρασίες! Ναι χάνει λίγα πούπουλα! Και διατηρώ πάντα καθαρά τα κλουβια μου δίνω λαχανικά φρούτα σουπιοκοκαλα δεν μπορώ να καταλάβω.
! Επίσης μιανφορα το μήνα κάνω σκορδονερο! Η κουζίνα έχει παράθυρο και έτσι έχει φωτισμό!
 
Δεν αρκεί αυτό. Οι ώρες που υπάρχει φως στο χώρο είναι το σημαντικότερο.

Διάβασε προσεκτικά αυτό το άρθρο (μαζί με τις παραπομπές του), το οποίο αναλύει τις αιτίες για τις οποίες δεν κελαηδά ένα καναρίνι. Προσπάθησε να εφαρμόσεις αυτά που γράφει και αν έχεις άλλες σχετικές απορίες, γράψε και πάλι εδώ σε αυτό το θέμα.
 
μα μέχρι και προχθες τα είχα έξω στο μπαλκόνι και πάλι τιποτα
 
Εφόσον το πουλακι εχει πτερόρροια, λογικά θα πάψει το κελάιδημά για μερικές εβδομάδες, έως δύο μήνες.
Πότε ξεκίνησε λοιπόν η πτώση απο τα πούπουλα; Φτερά, δεν εχει ρίξει καθόλου;
Τα πουλακια, όπως σου είπε και ο Σταύρος πιο πάνω, θα πρεπει, προκειμένου να ειναι υγιή, να ακολουθούν το φως της ημέρας. Επομένως μην το σκεπάζεις, εφόσον αυτο ειναι εφικτό.
 
Καλησπέρα,Σήμερα το πρωί άκουσα το πουλάκι να κελάηδαει, αλλα σαν να σαλιαριζε..σταδιακα θα είναι όπως πριν;
 
Καλησπέρα,Σήμερα το πρωί άκουσα το πουλάκι να κελάηδαει, αλλα σαν να σαλιαριζε..σταδιακα θα είναι όπως πριν;
Ναι, έτσι γίνεται στην αρχή μετά την πτερόρροια. Έπειτα επανέρχονται, εκτός κι αν πρόκειται για την πρώτη τους πτερόρροια η οποία μπορεί να ακολουθηθεί από κάποιες αλλαγές στην τονικότητα και στο ρυθμό, αναλόγως τα ακούσματα που είχαν ή δεν είχαν κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας που προηγήθηκε.
 
Όχι δεν είναι ή πρώτη πτεροπτερορροια Γιατί είναι πουλάκι του 16' οπότε περιμένω να τον ακούσω κανονικά Σας. Ευχαριστώ πολύ όλους
 
Όχι δεν είναι ή πρώτη πτεροπτερορροια Γιατί είναι πουλάκι του 16'
Αν με το 16 εννοείς ότι γεννήθηκε την Άνοιξη - Καλοκαίρι του 16, τότε ναι, είναι η πρώτη του συνολική πτερόρροια. Αυτή ή αυτές του 16 είναι οι ας πούμε βρεφικές πτερόρροιες (π.χ. στο 3μηνο από τη γέννηση) και δεν υπολογίζονται στη μεταβολή του κελαιδίσματος.
 
Το. Πουλακι είναι τον Αύγουστο του 16 μπορείτε να μου εξηγήσετε καλύτερα
 
Από πότε τον έχεις;
Τα πουλιά που γεννιούνται μέσα - τέλη άνοιξης κάνουν συνήθως μια μικρή πτερόρροια στους περίπου 3 μήνες κι έπειτα ξεκινούν πτερόρροια (την πρώτη κανονική τους) τον Ιούλιο - Αύγουστο της επόμενης χρονιάς. Τότε είναι που μπορεί να χάσουν κάποιες αλληλουχίες ήχων στο κελάιδησμά τους και τότε επίσης (κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας) ενδέχεται να μάθουν και άλλο ρεπερτόριο αναλόγως και των δυνατοτήτων τους.
 
Επίσης δν παίζει ρόλο αν το έχω με άλλους αρσενικούς στον ίδιο χώρο ετσι;
 
Επίσης δν παίζει ρόλο αν το έχω με άλλους αρσενικούς στον ίδιο χώρο ετσι;
Ποιό ακριβώς είναι το ερώτημα;
Αν το ότι στον ίδιο χώρο με άλλους αρσενικούς επηρεάζεται το κελάηδισμά του;
Στον ίδιο χώρο, φαντάζομαι δεν εννοείς στο ίδιο κλουβί, έτσι;
 
Ναι, το κελαιδισμα του μπορεί να επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά από τα αλλά ακούσματα που έχει. Επίσης λέγεται, αν και δεν ξέρω ποσό ισχύει, ότι ένα βροντοφωνο καναρίνι μπορεί να επισκιάσει και τελικά να οδηγήσει σε παύση κελαιδισμα τους ένα άλλο πιο χαμηλόφωνο καναρίνι, αν βρίσκονται στον ίδιο ή σε κοντινούς χώρους
 
ότι ένα βροντοφωνο καναρίνι μπορεί να επισκιάσει και τελικά να οδηγήσει σε παύση κελαιδισμα τους ένα άλλο πιο χαμηλόφωνο καναρίνι, αν βρίσκονται στον ίδιο ή σε κοντινούς χώρους

Δεν ισχύει Γιάννη. Σαφώς το κελάηδισμα των timbrado επισκιάζει αυτό των μωσαικών, αλλά και οι μωσαικοί δεν παίρνουν χαμπάρι. Στο λέω εκ πείρας.
 
Back
Top