Ασθένειες Στεγνό και ξηρό χαλινό και ράμφος σε budgie, είναι ακάρεα;

Vasilikkki

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2023
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονικη
Καλημέρα σας βλέπω το θέμα μου έχει ξανασυζητηθεί αρκετές φορές. Αλλά ακόμα από τις φωτογραφίες άλλων μπατζι δεν καταλαβαίνω αν έχουμε ακάρεα. Εκτός από το ράμφος του που με ανησυχεί δεν έχουμε άλλα προβλήματα. Είναι ενεργητικότατος λαλίστατος, οι φαγουρες του δεν είναι υπερβολικές πιστεύω οι κουτσουλιτσες του μια χαρά τρώει κοιμάται όλα καλά. Το μόνο που μου φαίνεται στεγνο κ ξηρο είναι το ράμφος κ ο χαλινός του αλλά δεν ξερω πως πρέπει να είναι κανονικά μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω?
 
ναι... προσπαθώ αλλά δε μου ανεβαίνουν.. είναι μεγάλες σαν αρχεία.. τις έκανα και screenshot και πάλι..
[automerge]1677496310[/automerge]
Στέλνω εδώ
 

Συνημμένα

  • b.webp
    b.webp
    53,3 KB · Προβολές: 43
  • b2.webp
    b2.webp
    29,8 KB · Προβολές: 43
  • b3.webp
    b3.webp
    59,5 KB · Προβολές: 41
Τελευταία επεξεργασία:
Όπως είπα προτιμώ τον έλεγχο από γιατρό όταν κρίνω πως χρειάζεται είναι ενεργητικό το πουλάκι και αν ναι πόσο καιρό είναι έτσι
 
Τον πήρα στις 11 Φλεβάρη από το petshop. Ήταν έτσι από τότε πίστεψα ότι έτσι είναι κανονικά.. Άλλά ψαχνοντας πληροφορίες για τα μπατζι γενικά έπεσα και στα ακάρεα.. Ενεργητικό πως το εννοείς? Δεν είναι καθόλου υποτονικός κράζει κανονικότατα και φαίνεται χαρούμενος.. κινητικός κανονικά.
 
Δείχνει να έχει μια μικρή προσβολή. Δεν θα έκανε κακό μια θεραπεία με epithol.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οκ ευχαριστώ πολύ.
Δηλαδή κανονικά χαλινός και ράμφος στα κανονικά τους για ένα αρσενικό πρέπει να είναι τελείως λεία και ομοιόμορφα χωρίς άσπρα σημαδάκια?
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προσβολή η epithol δε θα έχει κάποια αρνητική επίπτωση? Αν μπει χωρίς λόγο δηλαδή..
Αλλά λες υπάρχει λόγος ε?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Βλέπω πως η epithol έχει τρικλοζάνη από τον συνδεσμο παραπάνω που μου έστειλες. Ξέρουμε σε τι περιεκτικότητα? Αναγράφεται?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Vasilikkki Δοκιμασες να το βρεις στο επισημο site ? πιστευω και σε email θα σου απαντουσαν.
H epithol ειναι ενα σκευασμα που χρησιμοποιειται εκτεταμενα στα πτηνα για τα ακαρεα.
Δεν εχει μονο τρικλοζανη μεσα. η εταιρεια θα σου πει περιεκτικοτητα. Σε κανενα site πωλησεων δεν το λεει. Ουτε πανω στο προιον.
Προφανως δεν προβλεπεται απο την νομοθεσια στην χωρα παραγωγης ή το προιον ειναι πατενταρισμενο

Η ερωτηση πως προκυπτει ? απο αρθρα για την χρηση της τρικλοζανης σε προιοντα για ανθρωπους και τους κινδυνους απο μακροχρονια εκθεση ? Η χρηση δεν θα ειναι πανω απο μερικες μερες και με συγκεκριμενη εφαρμογη.
Δεν ειναι το μοναδικο προιον στην αγορα για την καταπολεμηση των ακαρεων ξεκαθαρα.
αν εχει καποια διαγεγνωσμενη ευαισθησια στην τρικλοσανη τοτε θα εντοπισεις ενα αλλο προιον που να μην την περιεχει.
Αν υπαρχει ευαισθησια σε ατομο του περιβαλλοντος τοτε προφανως δεν το χρησιμοποιεις και αποφευγεις το αγχος
[automerge]1677522413[/automerge]
 
Ναι θα επικοινωνήσω με την εταιρία ευχαριστώ, ναι έτσι προέκυψε, ψάξε εδώ ψάξε εκεί.. και ήθελα να μάθω την περιεκτικότητα.. μεγάλες εταιρίες την απομακρύνουν από τα προιόντα τους μου φάνηκε κάπως ύποπτο. και όχι από όσο γνωρίζω καμιά διαγνωσμένη ευαισθησία εδώ πέρα
Πάντως βλέπω οτί την προτιμούν πολλοί και προτίνεται επίσης πολύ οπότε θα έχει καλό αποτέλεσμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Vasilikkki πολλές φορές οι έρευνες που βλέπεις στα διάφορα sites δεν τεκμηριωνονται από δημοσιευμενες επιστημονικές έρευνες που έχουν κριθεί από άλλους επιστήμονες. Θυμάσαι πόσες φορές έχει αναφερθεί ότι έχουμε στο υπέδαφος μας ότι ψάχνουν όλοι στον υπόλοιπο κόσμο και κάποιος κάποια δύναμη κάποια υπερδύναμη δεν μας αφήνει να γίνουμε το πρώτο έθνος στον κόσμο το πιο πλούσιο κλπ κλπ.
Θα είδες στα άρθρα που έψαξες σε πόσο ευρεία γκάμα προϊόντων καθημερινής χρήσης για ανθρωπους χρησιμοποιείται..εδώ μιλάμε για 6 ημέρες εφαρμογή. Που μπορεί να μην επαναληφθεί ποτέ.
Έχεις μελετήσει την πιθανή ζημιά από ακτινοβολία κινητών, ασύρματων τηλεφώνων , router , Bluetooth ακουστικών ηχείων και λοιπών ασύρματων συσκευών μέσα στο κάθε σπίτι? Παρενέργειες φαρμάκων σχεδόν καθημερινής χρήσης? Αντιβακτηριακη χρήση έχει το συστατικό.
Όπως είπα υπάρχουν πολλά ομοειδή προϊόντα. Εσύ έχεις την ευθύνη της υγείας του εσύ είσαι ο φροντιστής εσύ αποφασίζεις. Δεν έχει κανείς οικονομικό όφελος εδώ. Απλά αναφέρουν οι φίλοι εδώ κάτι που χρησιμοποιείται ευρέως αποδίδει και δεν έχουν παρατηρήσει παρενέργειες όταν γίνει σωστή χρήση.
Καλό βράδυ :-)
 
Κοίτα δεν αναφέρθηκα σε οικονομικά οφέλη και αλήθεια δε με νοιάζει ποιος βγάζει και από τι. Αναρωτηθηκα απλά για την περιεκτικότητα της επειδή είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και δεν αναφέρεται, η απάντηση σου με κάλυψε και με βοήθησε. Γνωρίζω οτι είναι αντιβατηριδιακή το είδα! Στο περι τοξικότητας της ουσίας μου φάνηκε περίεργο που η unilever την απεσυρε απο σαμπουαν σαπούνια κτλ μπορεί πάλι να έγινε για να καθησυχάσει ορισμένους που είχαν αμφιβολίες. Στην τελικη η τελευταια σου πρόταση επαναλαμβάνει τη δική μου φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα. Συμφωνούμε μην αγχώνεσαι! Εδώ η γη είναι επίπεδη τι να λέμε τώρα.. :p
 
Πάντως όταν τα δικά μου μπατζι είχαν προσβληθεί από ακάρεα, τους τοποθετούσα στο χαλινό και στο ράμφος κάθε βράδυ συνολικα 2-3 σταγόνες καθαρό ελαιόλαδο. Σε 3 μέρες είχαν γίνει πάλι καλά και σταμάτησα να τους βάζω.Επίσης τους έβαλα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στα κλαδάκια του κλουβιού. Όχι ότι τα πόδια τους είχαν κάποιο πρόβλημα αλλά έγιναν καλύτερα από ποτέ! Προμηθευτείτε σταγονόμετρο(έχει σίγουρα και στα φυτώρια) για να είναι μικρές και λίγες οι σταγόνες χωρίς να ενοχληθεί το μπατζι.
 
Πάντως όταν τα δικά μου μπατζι είχαν προσβληθεί από ακάρεα, τους τοποθετούσα στο χαλινό και στο ράμφος κάθε βράδυ συνολικα 2-3 σταγόνες καθαρό ελαιόλαδο. Σε 3 μέρες είχαν γίνει πάλι καλά και σταμάτησα να τους βάζω.Επίσης τους έβαλα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στα κλαδάκια του κλουβιού. Όχι ότι τα πόδια τους είχαν κάποιο πρόβλημα αλλά έγιναν καλύτερα από ποτέ! Προμηθευτείτε σταγονόμετρο(έχει σίγουρα και στα φυτώρια) για να είναι μικρές και λίγες οι σταγόνες χωρίς να ενοχληθεί το μπατζι.
Και όταν κάποιος χτυπήσει του βάζουμε βούτυρο και σκόρδο... Αυτό έλεγε η γιαγιά μου. Δεν είναι τυχαίο που ένας γείτονας στο χωριό τότε είχε αναγκαστεί να ακρωτηριάσει το πόδι του (εγώ και τα άλλα παλιόπαιδα τον φωνάζαμε Κουτσοθόδωρο) επειδή η μητέρα του αντιμετώπισε σοβαρότατο τραυματισμό με σκόρδο και βούτυρο όταν ήταν μικρός. Γιατροσόφια τύπου ελαιόλαδο στον χαλινό δεν είναι αποτελεσματικά ούτε τεκμηριωμένα. Η Epithol είναι μελετημένη από ειδικούς και όλοι οι πτηνίατροι την προτείνουν. Το ελαιόλαδο αντίθετα δεν το έχει εγκρίνει κανένας ειδικός για αυτή την χρήση και αν το μέλος @Vasilikkki θέλει να θεραπεύσει το πουλάκι του προφανώς θα χρησιμοποιείσει εγκεκριμένα φάρμακα και όχι γιατροσόφια. Για να μην σχολιάσω την αυτοδιάγνωση που αναφέρεται ότι το πουλάκι έχει ακάρεα και την αυτοδιάγνωση ότι το πουλάκι είναι καλύτερα από ποτέ... @Vasilikkki από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι νοιάζεσαι για το πουλάκι (συγχαρητήρια) και θέλεις το καλύτερο για αυτό. Η πιο ορθή λύση (υπάρχουν πολλά έμπειρα μέλη εδώ αλλά κανένας δεν μπορεί να κάνει σίγουρη διάγνωση από την φωτογραφία) είναι να επισκεφτείς κάποιον πτηνίατρο για να σε καθοδηγήσει από τη λίστα παρακάτω: https://community.petbirds.gr/forums/avian-veterinarians/
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το κουκλάκι σου (φτυστός ο δικός μου). 🙂
 
@sis55 το θέμα είναι του Φλεβαρη. Αν συμπληρώνεις το θέμα ως πληροφορία, συμφωνώ μαζί σου. Αν περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πατήθρες από φυσικό ξύλο, δεν κολλάει τόσο η κουτσουλιά κ καθαρίζεται ακόμα πιο εύκολα. Επίσης

@KONSTANTINOS MICHAIL
ένας γείτονας στο χωριό τότε είχε αναγκαστεί να ακρωτηριάσει το πόδι του
Τον άμοιρο τον Θόδωρο. 😟
Γιατροσόφια τύπου ελαιόλαδο στον χαλινό δεν είναι αποτελεσματικά ούτε τεκμηριωμένα.
Κ όμως το ελαιόλαδο μπορεί να είναι αποτελεσματικό στα ακάρεα λόγω της ασφυξίας που τους προκαλεί όπως η βαζελίνη ή η epithol. Όμως καλύτερη η epithol που έχει κ αντιβακτηριδιακή δράση.
 
Ναι αλλά το διάστημα 3 μερών δεν είναι αρκετό ούτε για eithol... Στις πατήθρες το ελαιόλαδο είναι πολύ χρήσιμο βέβαια, απλά θεωρώ ότι η θεραπεία ενός πουλιού, ανθρώπου ή οποιουδήποτε άλλου όντος θα πρέπει να γίνεται με εγκεκριμένα φάρμακα που τα χορηγεί γιατρός και όχι μόνοι μας, ούτε κάποιος από το forum που έκανε διάγνωση από την φωτογραφία (πιστεύω ότι το πουλάκι έχει ακάρεα, αλλά είμαι απλά ένας άσχετος που δεν έχει ιδέα από πτηνοπαθολογία και βγάζω συμπέρασμα συγκρίνοντας αυτές τις φωτογραφίες με κάποιες άλλων πουλιών που έχουν ακάρεα.).
Τον άμοιρο τον Θόδωρο.😟
Ναι ο καημένος. Και του κάναμε και bullying να φανταστείς... Πολύ καλός άνθρωπος ήτανε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top