Αναπαραγωγή Στην ωοσκόπηση πρέπει να δω κόκκινες φλέβες ή αν είναι "γεμάτο" το αβγό;

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Διαβασα κ είδα κ εικόνες για ωοσκοπηση αλλά πάλι έχω απορίες. Πρεπει να δω κόκκινες φλέβες η αν είναι απλώς "γεμάτο" το αβγό?σήμερα η αύριο θα προσπαθήσω να δω τα αβγά.
 
64946
Το διάβασα το άρθρο απλά δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένω να δω🤔
Λογικά ψάχνω να βρω κάτι παραπλήσιο με την 5η φωτογραφία.σωστα;
[automerge]1562672799[/automerge]
64948
Με μπερδεύει λιγάκι... (η άσχετη)
Τα δικροκα δεν μπορούν να βγάλουν δύο πουλάκια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λογικά αν κάνεις σήμερα θα δεις κάτι ανάμεσα στην τρίτη και την πέμπτη φωτογραφία.
Το κομμάτι που παρεθεσες από το άρθρο και λες ότι σε μπερδεύει, θα δεις ότι δεν είναι έτσι. Θα καταλάβεις αμέσως αν είναι ασπορο ή ενσπορο.

Είναι κάποιο από τα αυγά σας δικροκο; 😮
 
Μη μου πείτε ορι
Είναι κάποιο από τα αυγά σας δικροκο; 😮
Όχι καλέ ακόμα δεν τα ειδα!

Μα στο άρθρο λέει ότι αν το δείτε θολό και σκοτεινό έχει μέσα ζωή και φωτό που βρήκα στο ίντερνετ το αντίστοιχο θολό και σκοτεινό το δίνει ως νεκρό! Η φωτό με τα δικροκα με παραπέμπει στην τρίτη φωτογραφία αλλά λέει ότι δεν υπάρχει ζωή αν δούμε κρόκο!🤔🧐😕
Κάπου μπερδευομαι προφανώς...
 
Είναι πολύ εύκολο Ιωάννα. Θα πάρεις ένα φακό και θα ελέγξεις ένα ένα τα αυγά. Αν είναι ένσπορα θα έχουν σχηματιστεί φλέβες. Αν πάλι το αυγό είναι άσπρο και μέσα του ξεχωρίζει κάτι πορτοκαλί πάει να πει ότι είναι άσπορο. Αυτό με το μαύρο που λες γίνεται όταν τα πουλάκια είναι έτοιμα να εκκολαφθούν και η ανάπτυξη τους έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν αφήνει το σώμα τους το φως να μπει μέσα στο αυγό. Το μόνο που φαίνεται είναι ο αερόσακος.
 
Αν είναι άσπορα θα δεις αυτό:

64951

Αν είναι ένσπορα θα δεις αυτό:

64952

Και αν κάποιο δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις ημέρες θα δεις αυτό:

64953

Προς το παρών το τελευταίο στάδιο όπου το αυγό έχει πάρει σκούρα απόχρωση λόγω της ανάπτυξης του νεοσσού δεν μας ενδιαφέρει. Κοίτα και πες μας τα αποτελέσματα.
 
Αυτό με το μαύρο που λες γίνεται όταν τα πουλάκια είναι έτοιμα να εκκολαφθούν και η ανάπτυξη τους έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν αφήνει το σώμα τους το φως να μπει μέσα στο αυγό
Πριν λίγο καιρό είχε και εγώ δει αυτό που λέτε και όντως υπήρχε νεοσσός αλλά ήταν νεκρός

Αυτό που είχα δει είναι ακριβός η εικόνα 6 αλλα ποτέ δεν γεννηθείκαι το καναρίνι και το άνοιξα από περιέργεια και ήταν νεκρό

. Άρα η εικόνα 6 λέει πως είναι ζωντανό ή νεκρό;
 
Ίσως δεν το διευκρίνησα σωστά. Το αυγό στην φωτογραφία έξι είναι νεκρό. Ένα ζωντανό ένσπορο δεν θα έχει τόσο πολύ μαύρη απόχρωση αλλά μια κατά πολύ πιο απαλή.
 
Ίσως δεν το διευκρίνησα σωστά. Το αυγό στην φωτογραφία έξι είναι νεκρό. Ένα ζωντανό ένσπορο δεν θα έχει τόσο πολύ μαύρη απόχρωση αλλά μια κατά πολύ πιο απαλή.
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση
 
Εκτός απο τις φλέβες το πιο φανταστικό γεγονός είναι ότι μπορείς να δεις τον χτύπο της καρδιάς μετά της 6-7η ημέρα επώασης. Αυτό είναι και το καλύτερο σημάδι ότι το έμβρυο μεγαλώνει ομαλά.
 
Που κλωσάει τελικά, στο πάτωμα ή στη φωλιά;
Καλημέρα...
Στην φωλιά... Τα δύο πρώτα τα πήρα και τα έβαλα στη φωλιά. Το τρίτο αβγό το έκανε στη φωλιά... Το τέταρτο έξω όπου κ το έσπασε...
 
Back
Top