Αναπαραγωγή Στη δεύτερη γέννα έχουμε λιγότερα πουλιά απ ότι στην πρώτη;

gloster1995

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα παιδιά.Ήθελα να κάνω αυτήν την ερώτηση.Ισχύει; Στα δικά μου ζευγάρια(σαν σύνολο)αυτό βλέπω
 
Όχι απαραίτητα.
Υπάρχουν περιπτώσεις που η πρώτη γέννα έχει μικρότερο αποτέλεσμα από τη δεύτερη και το αντίθετο.
Όλα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων και κυρίως της ευρωστίας του ζευγαριού και της σωστής τροφοδοσίας από τον εκτροφέα.
Αν τώρα το εξετάσουμε με βάση την κούραση... είναι σίγουρο πως ένα κουρασμένο ζευγάρι που μεγάλωσε στην πρώτη γέννα 5 μικρά έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει κάποιο ή κάποια από τη δεύτερη γέννα αν μάλιστα είναι αρκετά.
Εσύ φυσικά έχεις "σιγουρέψει" πως η δεύτερη γέννα των πτηνών σου ήταν με μειωμένη "απόδοση"... μπορείς να μας πεις που οφείλεται αυτή η μείωση;
 
Έχω 5 ζευγάρια.Βγαζουνστην πρώτη γέννα σύνολο 17 πουλιά. Και στη δεύτερη γέννα μέχρι στιγμής 13 πουλιά(έχουν μερικά ακόμη αυγά αλλα ενσπορα). Συνήθως τα ζευγάρια μου βγάζουν τριάδες η τετραδες πουλιών
 
Έχω 5 ζευγάρια.Βγαζουνστην πρώτη γέννα σύνολο 17 πουλιά. Και στη δεύτερη γέννα μέχρι στιγμής 13 πουλιά
Συνεπώς τα ίδια πάνω κάτω... αν "μετρήσουμε" και τα υπόλοιπα αυγά.
. Συνήθως τα ζευγάρια μου βγάζουν τριάδες η τετραδες πουλιών
Φυσιολογικός αριθμός...
 
Στην πραγματικότητα, πέραν από τους παράγοντες που σου αναφέρθηκαν, το ποσοτικό αποτέλεσμα της γέννας, εξαρτάται κατά τη γνώμη μου, και θεωρητικά πάντα μιλώντας διότι στατιστική δεν έχω στα χέρια μου, και από την εποχή και συγκεκριμένα:
  • μειώνεται σε όσο πιο πρώιμο στάδιο βρίσκεται το ζευγάρι ως προς την αναπαραγωγή, δλδ, τόσο μειώνεται όσο πιο κοντά είμαστε στην έναρξη της άνοιξης
  • αυξάνεται συνεπώς στη 2 η γέννα, αν η πρώτη έγινε σχετικά νωρίς
  • μειώνεται όσο πιο κοντά είμαστε στη λήξη της περιόδου της αναπαραγωγικής περιόδου
Με άλλα λόγια, διαγραμματικά μάλλον ακολουθεί καμπύλη σε σχήμα κώδωνα, όπου στον οριζόντιο άξονα έχεις την ημερομηνία και στον κατακόρυφο το πλήθος των εν ζωή απογόνων την στιγμή του απογαλακτισμού τους.
 
Όταν η έναρξη της αναπαραγωγής γίνει σωστά, τα πουλιά έχουν πολύ καλή κατάσταση στην υγεία τους, τροφοδοτούνται σωστά και η λήξη γίνει στο σωστό προγραμματιζόμενο χρόνο τίποτε από τα παραπάνω Γιάννη δεν ισχύει.
Με αφορμή το αρχικό θέμα από χτες έλεγξα το αρχείο μου και στ' αλήθεια δεν μπορώ να πω, πως κάποια γέννα είναι ευνοημένη ή το αντίθετο.
 
Ναι, φυσικά, όταν έχουμε τις βέλτιστες συνθήκες, στην καμπύλη που προανέφερα, είμαστε πάνω στον κώδωνα, εκατέρωθεν του κέντρου και επομένως τα νούμερα είναι συγκρίσιμα. Στις πιο ακραίες μορφές της καμπύλης όμως τα πράγματα διαφέρουν από τα κεντρικά σημεία, και...υπολείπονται σε αριθμούς οι απόγονοι.

Εποπτικά κάτι σαν αυτά...
210px-Normal_Distribution_PDF.svg.png
 
Back
Top