Γενικά Στη φυλακή για 2 καρδερίνες και ένα πύρρουλα

abscanary

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2008
Μηνύματα
263
Πόλη
Αθήνα
Τον Οκτώβριο του 2005 ένας άνθρωπος που παγίδευε άγρια ζώα και ο συνεργός του καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση και 70 ώρες παροχή κοινωφελούς εργασίας αντίστοιχα. Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε ένας πύρρουλας, μία καρδερίνα, κολλητική ουσία και ξόβεργες.

O J.D. της κομητείας του Durham ομολόγησε την ενοχή του και στις 6 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της κατοχής ενός άγριου πύρρουλα και μίας άγριας καρδερίνας κατά παράβαση της πράξεως του 1981 για την άγρια ζωή και την ύπαιθρο. To πλημμελειοδικείο ανέφερε ότι δεν είχε επιλογή παρά να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης διότι είχε προηγούμενες καταδίκες για παγίδευση άγριων πουλιών.

Ο C.D καταδικάστηκε σε 70 ώρες παροχή κοινωφελούς εργασίας και 175£ έξοδα. Ομολόγησε την ενοχή του και στις 5 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της κατοχής μίας άγριας καρδερίνας.

Τα άγρια πουλιά που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς απελευθερώθηκαν.

Ο επιθεωρητής G.P είπε: "Η καταδίκη αντανακλά τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Η παγίδευση των άγριων πουλιών είναι εντελώς άσκοπη καθώς υπάρχει το νόμιμο εμπόριο των πουλιών που αναπαράγονται στην αιχμαλωσία. Η παγίδευση άγριων πουλιών είναι ιδιαίτερα απάνθρωπη εξαιτίας του πόνου που προκαλεί.

Πολλά πουλιά πεθαίνουν από σοκ εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο παγιδεύονται - τοποθετώντας κόλλα στα θαμνόδεντρα όπου τα πουλιά ξεκουράζονται. Εάν επιβιώσουν κατά το στάδιο του πιασίματος, υφίστανται εξαιρετική καταπόνηση προσπαθώντας να απελευθερωθούν και αυτοτραυματίζονται στα κάγκελα των κλουβιών"

Ο Επιθεωρητής C.H. ειπε:"Η παγίδευση των πουλιών και η εμπορεία άγριων πουλιών για το κέρδος είναι διαδεδομένη στη χώρα. Πολλά χρήματα βγαίνουν στην πλάτη των άγριων πουλιών τα οποία πιέζονται να υποφέρουν

Το πλημμελειοδικείο δεν είχε κανένα δισταγμό να στείλει έναν από αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή. Ελπίζουμε ότι αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι οι άνθρωποι που παγιδεύουν και εμπορεύονται τα άγρια πουλιά θα τιμωρούνται αυστηρά"



Σχόλιο 1: Ασφαλώς όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε άλλη χώρα.
Σχόλιο 2: Θεώρησα το άρθρο ιδιαίτερα σημαντικό και το μετέφρασα στο σύνολό του ο ίδιος. Για το λόγο αυτό ζητώ την κατανόησή σας.

Πηγή: A man who trapped garden birds jailed for 4 months
 
Me to kalo na doume teties simperifores ke stin xora mas apo tin politia.
 
Back
Top