Γενικά Στρατιωτικός παπαγάλος

georgepanatha

PB New Member
Πόλη
Κρήτη
γεια σας παιδια, σημερα πηγα σε ενα pet shop και μου ειπαν οτι εχουν ενα παπαγαλο μωρο και οταν ρωτησα τι ρατσα ηταν μου ειπε στρατιωτικος και οτι ειναι ολος πρασινος. Δεν τον ειχε εκει βεβαια για να τον δω γιατι ηταν στο αλλο μαγαζι.. Εχει κανεις ιδεα τι ειδος μπορει να ειναι αυτο;

Πρόκειται για ενα είδος μεγάλου παπαγάλου που ανήκει στην οικογένεια των Macaw. Ονομαζεται military Macaw ( Ara militaris). Φτανει μέχρι 70 εκατοστά μηκος και ζεί περίπου 50- 60 χρόνια. Ειναι θορυβώδες πουλί και ο φυσικός του βιότοπος είναι το Μεξικό και τα δάση της Νότιας Αμερικής.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΡΑ!
αυτος ο αρα εχει μηκος 85 εκατοστα ζει απο την
νικαραγουα της κεντρικης αμερικης μεχρι την δυτικη κολομβια
και το εκουαντορ! Εκει ζει σε σμηνη 10 μεχρι 20 πουλιων
που ψαχνουν φρουτα, σπορους και νεαρα φυτρα,
και ξεκουραζονται και κοιμουνται το βραδυ!
στριγκλιζει με δυνατη φωνη οταν πεταει
και οταν ειναι ανυσηχος!

παιδια και οταν ρωτησα για τιμη μου ειπε 900 ευρω.. Μηπως ειναι υπερβολικα λιγα τα λεφτα αυτα για εναν μακαο;

ναι αυτο λεω οτι ειναι υπερβολικα λιγα για εναν μακαο μου φαινεται παραξενο αυτο

εγω νομιζω για εναν macaw μωρο με τετοια λεφτα ειναι ευκαιρια! Αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να κρυβεται! 😛

Εαν δεν εισαι σιγουρος οτι σου λεει αληθεια για το ειδος η αν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια αν ειναι αυτο που σου ειπανε οι υπολοιποι εδω, βγαλτο μια φωτο την επομενη φορα που θα πας και βαλτο εδω... 😉

Συμφωνω με τη Τζωρτζινα οτι τα χρηματα ειναι λιγα για αυτο το ειδος και μωρο μαλιστα.

μωρο εννοει καποιων μηνων απο οτι μου ειπε. Για τετοιο μακαο που ειχα ρωτησει αλλου μου ελεγαν πανω απο 2.500 ε.. Κραταω καποιες αμφιβολιες βεβαια γιατι καμια φορα δεν ξερεις τι γινεται

Αν όντως είναι Military Macaw η τιμή είναι στα λογικά πλαίσια. Οι τιμές παίζουν απο 850-1200.

Αν όντως είναι Military Macaw η τιμή είναι στα λογικά πλαίσια. Οι τιμές παίζουν απο 850-1200.

ρε γρηγορη αυτοι ειναι πιο σπανιοι και απο τους μπλε-κιτρινους και κοκκινους μακαο, πως γινεται να παιζουν σε τετοιες τιμες οταν οι προηγουμενοι σε πετσοπ παιζουν στα 2500-3000...
και μωρα ειναι ακομα πιο ακριβα!

στο εξωτερικο ειναι πιο φτηνοι φυσικα αλλα εδω απο οτι εχω δει ειναι πανακριβοι.. Τραβας τα μαλλια σου οταν σου λενε τιμες :D

Βγαίνουμε εκτός θέματος, οι τιμές τόσο είναι και εδώ αρκεί να ψάξεις σωστά.

γεια σας παιδια, σημερα πηγα σε ενα pet shop και μου ειπαν οτι εχουν ενα παπαγαλο μωρο και οταν ρωτησα τι ρατσα ηταν μου ειπε στρατιωτικος και οτι ειναι ολος πρασινος. Δεν τον ειχε εκει βεβαια για να τον δω γιατι ηταν στο αλλο μαγαζι.. Εχει κανεις ιδεα τι ειδος μπορει να ειναι αυτο;
900 ευρω; Οπως σου είπαν και τα παιδιά αυτοί οι παπαγάλοι είναι πανάκριβοι 2500-3500. Και αυτός μωρό (κιόλας) 900 ευρώ; Κάτι δεν μου αρέσει...

Ρε παιδια μην ειμαστε συνεχεια καχυποπτοι...
Βεβαια η τιμη ειναι πολυ μικρη αλλα μπορει το πουλι να ειναι μια χαρα...
Εξαλου ο ανθρωπος που το πουλαει μπορει να εχει πιξει επιτηδες τοσο πολυ την τιμη, αφου αποσο ξερουμε ολοι μας, λίγοι ειναι οι ανθρωποι στην Ελλαδα που αγοραζουν πουλια με περισσοτερα απο 2000Ε...

Back