Γενικά Συγκατοικήση παπαγαλάκια με καρδερινες;

Xrigeorgiou

PB New Member
Εγγραφή
3 Δεκ 2013
Μηνύματα
14
Πόλη
Λεμεσός
Παιδιά καλησπέρα σας.. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω στο ίδιο κλουβί που ειναι αρκετά μεγάλο παπαγαλάκια με καρδερινες(κατ΄ακριβειαν εχω μέσα 10 Budgie και βρήκα 2καρδερινες και σκέφτομαι να τα βάλω μαζί, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Εχω και καναρινια και ζεπρακια.. Τι μου συστήνεται να κανω;
 
Γεια σου καλώς ήρθες να σου ζήσουν τα πουλάκια σου. :) Διάβασε αυτό που σου έδωσε ο Σταύρος, δεν συγκατοικούν πάντως για πολλούς λόγους και διαφορετικής διατροφής. Όταν λες βρήκες δύο καρδερίνες τι εννοείς; Αν τις βρήκες στην φύση, το καλύτερο να τις επιστρέψεις στο μέρος που τις βρήκες γιατί δεν πρόκειται και να σου επιβιώσουν στο κλουβί και είναι κρίμα. Επίσης αν είναι άγριες ενδέχεται να είναι φορείς κάποιων ασθενειών και να μεταδοθεί στο σμήνος σου.
 
Να κάνεις 3εις κλούβες με για όλα τα πουλιά! Μία για τα παπαγαλάκια μία για τα καναρίνια και μία για τα ζεμπράκια! Όσον αφορά για την καρδερίνα θα σου έλεγα να δεις αυτό γιατί πραγματικά έχω κουραστεί να τα λέω στον κάθε ένα ξεχωριστά!

[h=3]Τα όμορφα πουλιά μου[/h]

Γιατί στα προτείνω όλα αυτά, γιατί είναι ανήθικη η παράνομη κράτηση άγριων πουλιών, και επίσης γίνεσαι συνεργός στην όλη υπόθεση που είναι τεράστια. Τώρα, όλα τα είδη που έχεις έχουν διαφορετική διατροφή! Τα καναρίνια έχουν πιο λιπαρούς σπόρους, τα παπαγαλάκια κ' τα ζεμπράκια έχουν πιο αμυλούχους σπόρους!
Διάβασε όλα αυτά για να μάθεις λίγα πράγματα γιατί από ότι φαντάζομαι δεν θα περνάνε και καλά... είμαι λίγο απότομος αλλά συγχύζομαι με ότι αφορά παράνομα αιχμαλωτισμένα πουλιά!
 
Φίλε ηρεμισε λίγο.. Μου τις έφερε ένας Ξαδελφος μου Μαρία σε ενα μικρό κλουβακι. Τις κρατούσε αυτός για κανένα μήνα. Το θέμα ειναι ότι δεν εχω χώρο να τις βάλω και σκέφτομαι τη Συγκατοικήση. Μαλλων θα πρέπει να βάλω άλλο κλουβί ε;
 
Αν τα πουλάκια πεταρίζουν νευρικά και κοπανιούνται στα κάγκελα είναι πιασμένα. Το φόρουμ δεν έχει πεδίο για ιθαγενή πτηνά κι εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία με τέτοια πουλάκια. Αυτό που σου είπα ότι δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν στο κλουβί, το έχω βιώσει σαν εμπειρία στο ίντερνετ από άλλα παιδιά σαν εσένα που ενώ κάνουν τα πάντα για να τους προσφέρουν καλή φιλοξενία αυτά ξαφνικά πεθαίνουν. Δεν αντέχουν, θέλουν μεγάλο χώρο γιατί είναι υπερκινητικά πουλάκια, ζούνε σε πυκνοφυτεμένες θαμνώδεις περιοχές και έχουν ανάγκη από πολλά φυλλώματα και επίσης είναι και πολύ ευαίσθητα οργανικά. Αν ρωτήσεις τον εξάδελφό σου και τις έχει πιάσει, καλύτερα περίμενε κάποιες μέρες με καλοκαιρία και πήγαινε ελευθέρωσέ τες. Θα νοιώσεις μεγάλη ικανοποίηση. Αν ψάξεις στο ίντερνετ, θα βρεις πολλά περιστατικά ακριβώς ίδια με το δικό σου. Πάντως με άλλα πουλάκια δεν μπορείς να τις βάλεις. Ακόμα κι αν είναι εκτροφής θέλουν μεγάλο κλουβί και όσο το δυνατόν προσομοίωση του φυσικού περιβάλλοντος που σου περιέγραψα. Ενημέρωνέ μας :)
 
Είναι δυστυχώς τόσο συχνό το φαινόμενο να πιάνονται άγρια πτηνά (και όχι μόνο πτηνά, χελώνες, ψάρια, φίδια, βατράχια και πολλά άλλα) αλλά ιδίως με τις καρδερίνες επειδή είναι όμορφες, που είδες μας φαίνεται σχεδόν φυσικό να τις βλέπουμε στο κλουβί και περίεργο όταν κάποιος που ξέρει και βιώνει χρόνια τέτοια περιστατικά αγανακτεί. Το ξέρω, όταν δεν γνωρίζεις μια κατάσταση ξαφνιάζεσαι μόλις την πληροφορείσαι. Δεν επιτέθηκε σ' εσένα ο Ευθύμης αλλά είναι αγανακτισμένος όπως όλοι μας με την γενικότερη κατάσταση. Διάβασε, σκέψου με την ησυχία σου και κάνε αυτό που θεωρείς σωστό. Αν αποφασίσεις να τις ελευθερώσεις, μην ανοίξεις απλώς το κλουβί, ζήτα βοήθεια, γιατί πρέπει να γίνει σε σωστό μέρος και κατάλληλη ώρα :)
 
Δεν επιτέθηκε σ' εσένα ο Ευθύμης αλλά είναι αγανακτισμένος όπως όλοι μας με την γενικότερη κατάσταση. Διάβασε, σκέψου με την ησυχία σου και κάνε αυτό που θεωρείς σωστό. Αν αποφασίσεις να τις ελευθερώσεις, μην ανοίξεις απλώς το κλουβί, ζήτα βοήθεια, γιατί πρέπει να γίνει σε σωστό μέρος και κατάλληλη ώρα :)

.

Δεν τα βάζω μαζί σου... Τα βάζω με αυτούς που τα πουλάνε κυρίως! Μετά επίσης τα βάζω με αυτούς που εκούσια έχω πιασμένα άγρια πουλιά στην κατοχή σου!
Είμαι σίγουρος πως εσύ δεν το ήξερες και δεν θα το ήθελες κιόλας... ελπίζω να πράξεις το σωστό όπως σου υπέδειξε η αγαπητή μας Μαρία... 😉

Επίσης, σύστησε μας και εδώ τα πουλάκια σου...
Παρουσιάσεις Πουλιών

Τέλος, καλό θα ήταν είτε να ασχοληθείς με ένα είδος... Θα είναι καλύτερο! Θα έχεις την κλούβα αποκλειστικά για εκείνα και όχι ανάμεικτα με κίνδυνο εκτός της παχυσαρκίας των Budgie και των zebra finch ΚΑΙ τραυματισμούς γιατί ο παπαγάλος δεν το έχει σε τίποτα αν εκνευριστεί με κάποιο zebra finch να του κόψει το πόδι με τη μία...

Συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος, αλλά είχα "θολώσει".
 
Back
Top