Γενικά Συγκινητική ιστορία με εικόνες σχετικά με την κατάληξη ενός παπαγαλου

@giannisvlg αρκετά στενάχωρο! Δυστυχώς έτσι καταλήγουν τα περισσότερα παπαγαλάκια τα οποία αγοράζονται από άτομα που δεν το έχουν ψάξει και νομίζουν πως είναι απλή η συμβίωση με έναν παπαγάλο! Και φυσικά να μην ξεχνάμε το κλασικό «ναι αλλά ο δικός μου κάνει κολοτουμπες και καφέ😏»! Το πρόβλημα ξεκινάει από τα βιντεάκια που βλέπουμε, παπαγαλοι μιλάνε, παπαγαλοι κάθονται να τα χαϊδέψουν, παπαγαλοι φοράνε λουρί και βγαίνουν έξω, παπαγαλοι κάνουν κόλπα κτλ. Φυσικά δεν είναι κακό να δείχνουμε τέτοιο περιεχόμενο αλλά σπανίζουν οι άνθρωποι που θα ανεβάσουν τον παπαγάλο τους όταν τσιρίζει και έχουν πονοκέφαλο,το δάγκωμα που έφαγαν από αυτόν, την καθημερινή φροντίδα κ.α. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλα τα όντα, από ένα ψαρακι μέχρι ένα μωρό! Εγώ έχω να πω πως από τοτε που απέκτησα τον Ρικι άκουσα παρα πολλά άσχημα σχόλια «μα καλά γιατί δεν πήρες ένα μωρό;» «Με κοιτα το δικό μου μου δίνει φιλάκια» «δεν θα τα καταφέρεις ποτε» και άλλα πολλά! Η απάντηση μου ήταν μια: ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! Ο κάθε παπαγάλος είναι ξεχωριστός και έχει τον δικό του χαρακτήρα, πρέπει να μάθουμε να τα αγαπάμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε να είναι!
 
Έχω διαβάσει αρκετά ποστ γονιών που ζητούν πληροφορίες για παπαγαλους που θέλουν τα μικρά τους, μέχρι και για ζακο ρώταγανε! Όλα ξεκινάνε από τα βιντεακια 🙄
 
@giannisvlg Γίνεται και να το έχουν μην στάξει και μη βρέξει τις πρώτες 2 εβδομάδες και μετά που ξεκινάνε να το συνηθίζουν να το παρατάνε.
[automerge]1608665885[/automerge]
@christina07 Με το ίδιο σκεπτικο δεν θα έπερνε κάνεις παπαγαλάκι albino επειδή δεν βλεποβλέπουν καλά ή είδη παπαγάλωνπου δεν μιλάνε . Το κάθε παπαγαλάκι είναι διαφορετικό όπως και οι άνθρωποι
[automerge]1608666522[/automerge]
@giannisvlg Το δίδαγμα αυτης της στενάχωρης ιστορίας είναι να σκεφτομαστε (Σε λογικά πλαίσια ) θα μου άρεσε αν μου καναν αυτό και ότι και ΑΥΤΆ ΈΧΟΥΝ ΨΥΧΉ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ParrotletTwityZeta συμφωνω! Αλλά γούστα είναι αυτά, εμένα ας πούμε δεν με ενδιέφερε αν θα μιλάει ή όχι ο παπαγάλος μου. Άλλοι κοιτάνε μόνο εμφάνιση, άλλοι ποσο χώρο πιάνει, άλλοι ποσο οικονομικό είναι! Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια αλλά πιστεύω πως όσοι τα αφήνουν στην μοίρα τους απλά περίμεναν κάτι άλλο από το παπαγαλάκι τους.
 
@christina07 συμφωνώ ότι ο καθένας έχει τα κριτήρια του άλλα δεν γίνεται να κλειδώσεις ένα παπαγαλάκι σε ένα δωμάτιο, ούτε να μην το αγαπάς επειδή είναι τυφλό ή δεν μιλάει με αυτό το σκεπτικό όλα τα είδη παπαγάλων που δεν μιλάνε (lovebird ,θηλυκά Parrotlet κ.α) δεν θα έβρισκαν σπίτι.
 
Συμφωνώ με όλα όσα έχετε πει. Εγώ αποφάσισα να πάρω τα budgie μου επειδή δεν μπορούσα οικονομικά να αντέξω άλλο κατοικίδιο που μου ζητούσαν τα παιδιά μου. Έψαχνα όλες τις πληροφορίες για αυτά κοντά μήνα συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου φόρουμ που με βοήθησε πολύ. Εντάξει είμαι και κάποιας ηλικίας (δεν θέλω σχόλια😠) και δεν κάνω κάτι απερίσκεπτα. Το αποτέλεσμα ειναι ότι έχουμε δεθεί τόσο πολύ μαζί τους που τα θεωρούμε τα μωράκια μας. Μέχρι και η μαμά μου ψωνίζει όλα τα λαχανικά που πρέπει να τρώνε και το ψυγείο μου έχει γεμίσει ζαρζαβατικά.😉 Έχουμε μια ευθύνη όταν αποκτούμε μια ψυχούλα που θα μας έχει ανάγκη σε όλη του τη ζωή και δυστυχώς ξέρουμε όλοι κάποιον που πήρε κατοικίδιο ή οικόσιτο πτηνό για να περάσει ευχάριστα στην καραντίνα του. Και μετά τι;
 
@takis1964 συμφωνώ απόλυτα. Αν καθίσεις να ψάξεις αναλυτικά τα βιντεάκια, σου λένε βέβαια γιατί να μην πάρεις το συγκεκριμένο είδος και αναφέρονται στις δυσκολίες του. Παρόλ αυτά, σε όλους μένει η εικόνα ενός χαρούμενου παπαγάλου που μιλάει ή εκτελεί εντολές και έχει απίστευτη άνεση με το χέρι σου, ακόμα και όταν τον βάζεις ολόκληρο στην χούφτα σου. Παραβλέποντας πόσο χρόνο, φροντίδα, γνώση και εκπαίδευση έχει μεσολαβήσει στο ενδιάμεσο.

Θεωρώ, ότι η συγκατοίκηση με οποιοδήποτε κατοικίδιο ή παπαγάλο, σπανίως καταλήγει να είναι έτσι όπως το έχει φανταστεί ο καθένας μέσα στο κεφάλι του. Κάντε την έρευνά σας, ενημερωθείτε και διαβάστε εμπειρίες ανθρώπων που έχουν τον συγκεκριμένο παπαγάλο. Να δείτε πόσο όμορφες είναι πολλές από αυτές (not)...
 
@Helena5 Ναι γιατι οι ανθρωποι λενε καλε μικρο ειναι αυτο τι φροντιδα να χρειαστει.
Εγω που εχω σκυλο μπορω να πω οτι τα πουλακια μου χρειαζονται περισσοτερη περιποιηση!
 
@giannisvlg πολύ γονείς αυτό κάνουν άμα δεν πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνα τα παιδιά τους λένε <Άμα κρατήσεις ζωντανό τον παπαγάλο για 2 χρόνια (που ο παπαγάλος ζει πολύ περισσότερο) θα σου πάρω ένα σκυλάκι >.
 
Back
Top