Φροντίδα Συμβίωση αρσενικού με θυληκό Μονκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RONH
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RONH

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2021
Μηνύματα
66
Πόλη
Ηράκλειο
Εχω ένα Μονκ αρσενικό 1 χρόνου κατόπιν αποκτήσαμε ένα θυληκό Μονκ 2.50 μηνών για να έχει συντροφιά . Όμως μετά από 15 ημέρες
παρακολούθησης κι επίβλεψης το αρσενικό επιτίθεται στο μικρό . Διαπίστωσα ότι μάλλον ζηλεύει αλλά και γιατί θεωρεί ότι είναι κυριάρχος
ο αρσενικός (Υπόψην ο μεγάλος είναι αρκετά δεμένος μ΄εμένα). Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να συμβιώσουν στο ίδιο Κλουβί ? γιατί προσωπικά απογοητεύτηκα .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εφόσον επιτίθεται, μήπως το μικρό να μείνει σε δικό του κλουβί μέχρι να γνωριστούν καλύτερα και να μεγαλώσει / δυναμώσει κι εκείνο; Μου ακούγεται πιο ασφαλές και για να τρέφεται σωστότερα, χωρίς να έχει κάποιον να το εκφοβίζει, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.
 
Τα έχω ήδη σε διαφορετικό κλουβί δίπλα δίπλα, απλά επιχειρώ κάθε μέρα μήπως και καταφέρω να είναι μαζί σ΄ένα και διαπιστώνω την επιθεση αμέσως , φυσικά προλαβαίνω πριν γίνει κάτι επικίνδυνο και αφαιρώ αμέσως τη μικρή και ξανά απ΄την αρχή κάθε μέρα .
 
Δεν είμαι βέβαιος για αυτό που θα πω, αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσεις σε καθημερινή βάση τις προσπάθειες. Δώσε χρόνο στο μικρό να μεγαλώσει και στο μεγάλο να αποδεχτεί την ύπαρξη του μικρού. Δώσε πολύ χρόνο, διότι με την καθημερινή προστριβή, αυξάνεται και η συνήθεια ας πούμε, το ένα να φοβάται και το άλλο να εκφοβίζει.
Όταν μεγαλώσει λίγο το μικρό, τότε άφησε το μεγάλο ελεύθερο μέσα στο δωμάτιο και μετά από μερικές ημέρες το μικρό ομοίως ελεύθερο, μετά και τα δύο μαζί και έπειτα όταν όλα θα είναι αρμονικά τα βάζεις στο ίδιο κλουβί. Στην πραγματικότητα αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι ότι το μεγάλο πουλί, προστατεύει τον ζωτικό του χώρο, το κλουβί του δλδ.
 
@ianos μα τω Θεώ, αυτό σκεφτόμουν κ εγώ. Από την μια μεριά ο νέος που κλέβει αγάπη αλλά κ μπαίνει στο χώρο του νοικοκύρη κ από την άλλη ο παλιός που κάνει μπουλλινγκ κ αναδεικνύει την υπεροχή του στον νέο κ αδύναμο.
@RONH Με το να τα αναγκάζεις να είναι μαζί θα θυμούνται ότι δεν χωνεύονται! Νομίζω μήπως είναι καλύτερα να βλέπονται αλλά να μην είναι στο ίδιο κλουβί. Μέχρι να μεγαλώσειβπου λέει κ ο @ianos κ αυτό κ να έχουν συνηθισει το ένα την ύπαρξη του άλλου με ασφάλεια.
 
@MARY58 @ianos Πολύ σωστά τα συμπεράνατε παιδιά κάπως έτσι έχω αντιληφθεί κι εγώ κάποια σημάδια που είδα, οπότε θ΄ακολουθήσω τις συμβουλές σας και βλέπουμε ... Σας ευχαριστώ πολύ !
 
Back
Top