Γενικά Συμβίωση κοκατίλ, ρίνγκνεκ και ζακό στο ίδιο σπίτι;

Εγγραφή
13 Οκτ 2018
Μηνύματα
35
Καλησπέρα, έχω ένα κοκατίλ και ένα ρίνγκνεκ εδώ και ενάμιση χρόνο, από πολύ μωρά. Το θέμα μας είναι Η ΖΗΛΕΙΑ! Ποτέ δεν κατάφεραν να αγαπηθούν αυτά τα 2 πουλάκια, που ζουν το καθένα στο κλουβί του στο ίδιο δωμάτιο, ελεύθερα σχεδόν όλη την ημέρα. Εάν χαιδέψω τον ένα πρώτο, ο άλλος θα μου κρατήσει μούτρα για καμμιά ώρα. Εάν κάνω το ανάποδο, θα στραβώσει ο άλλος. Προσπαθώ όση κούραση να έχω, να είμαι δίκαιη και να αφιερώνω τον ίδιο χρόνο και στα 2, το βράδυ θέλω μισή ώρα να χαιδολογήσω με σειρά το καθένα, να τα κλείσω στα κλουβιά και να τα σκεπάσω με τα πανιά τους. Παίζουμε και μαζί οι 3 συχνά, αλλά ο ένας στον αριστερό ώμο:::::: Ε, ο άλλος στο δεξί και βάρδα να μη συναντηθούν τα ξίφη τους... Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας που ο καθένας κάθεται πάνω στο ανοιχτό κλουβί ή στο παρκάκι του, δεν τρέχει τίποτα απολύτως! Δεν τσακώνονται ποτέ.
Και καλά ως εδώ, αλλά σε 1-2 μηνες έρχεται στο σπίτι ένα ζακό μωρό που το θέλουμε πολύ κι εγώ, κι ο άντρας μου και ο γιός μου. Τι θα γίνει ρε παιδιά τότε, πώς πρέπει να φερθώ; Ποιον αδικώ; Θέλω συμβουλές.

Υ. Γ. Το κοκατίλ είναι σαν παιδί εντελώς, μου λέει ο άντρας μου οτι όταν ακούει το μηχανάκι μου απέξω (εξοχή ζω), αρχίζει να φωνάζει και έτσι ξέρουνε οτι έρχομαι. Εγώ όμως δεν δείχνω την αδυναμία μου σε αυτό ή το ρίνγκνεκ όσο το δυνατόν.

Φωτογραφίες και βιντεάκια από τα παπαγαλάκια μου, έχω ανεβάσει σε άλλη συζήτηση.
 
Για αρχή θα πω ότι είμαι πολύ τυχερός που τα δικά μου και τα δύο ρινγκνεκ τα βρήκαν από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα. Στο δικό σου όμως θέμα. Αν υποθέσουμε ότι δεν τα βρίσκουν οι τρείς τους. Εσείς σαν οικογένεια τι θα κάνετε;
 
Καλλιρόη με το καλό να το δεχτείτε το καινούριο πουλάκι. Αφού ήταν συνειδητή και κοινή απόφαση όλων το να αποκτήσετε και τρίτο πουλί ενώ έχετε ήδη 2 που απαιτούν την προσοχή σας νομίζω πως θα βρείτε τον τρόπο να κάνετε χώρο και χρόνο και για το καινούριο το οποίο ως μικρότερο ίσως να έχει και μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερο χρόνο.

Μην παραλείψετε να κρατήσετε καραντίνα για την ασφάλεια όλων τους και σαφώς ελπίζω νας σας έρθει απογαλακτισμένο ή έστω σχεδόν για να μην μπλέξετε σε μεγάλες περιπέτειες. Την προσοχή σαφώς που δίνετε στα άλλα δύο δεν θα πρέπει να την παραλείψετε ή να άλλαξετε ότι κάνετε. Τρεις είστε όπως είπες οπότε μπορείτε να μοιραστείτε τις ευθύνες και τη διασκέδαση μαζί τους.
 
@Φοίβος Το ζακό δεν θα έρθει, θα πάω εγώ στην Κρήτη τον άλλο μήνα και θα το πάρω απογαλακτισμένο. Δεν θέλω να μπει ένα ζωάκι σε μια κούτα να ταξιδεύει 10 ώρες σε ένα καράβι και να έρθει στη Μήλο τρομαγμένο και ταλαιπωρημένο. Το θεωρώ απάνθρωπο κατ' αρχάς και επιπλέον σίγουρα θα κάνει καιρό να συνέλθει και να εμπιστευτεί. Εχω κανονίσει με τον εκτροφέα και του έχω πει οτι θα τα δω ξανά και ξανά στο χώρο τους και θα αφήσω να με διαλέξει εκείνο αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Οποιο δείξει οτι νοιώθει άνετα μαζί μου.
Αυτό που θέλω να με συμβουλέψει κάποιος που έχει 2 ή 3 διαφορετικά είδη μαζί, είναι πώς να γίνει η γνωριμία με τα άλλα 2 μου για να είναι αρμονική η συμβίωση μετέπειτα. Ηδη το κοκατίλ και το ρίνγκνεκ δεν έχουν πρόβλημα που τα κλουβιά τους είναι 1,5 μέτρο απόσταση το ένα από το άλλο και όλη μέρα είναι ελεύθερα, αλλά η ζήλεια δεν παλεύεται...
 
Το ζακό δεν θα έρθει, θα πάω εγώ στην Κρήτη τον άλλο μήνα και θα το πάρω απογαλακτισμένο. Δεν θέλω να μπει ένα ζωάκι σε μια κούτα να ταξιδεύει 10 ώρες σε ένα καράβι και να έρθει στη Μήλο τρομαγμένο και ταλαιπωρημένο. Το θεωρώ απάνθρωπο κατ' αρχάς και επιπλέον σίγουρα θα κάνει καιρό να συνέλθει και να εμπιστευτεί. Εχω κανονίσει με τον εκτροφέα και του έχω πει οτι θα τα δω ξανά και ξανά στο χώρο τους και θα αφήσω να με διαλέξει εκείνο αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Οποιο δείξει οτι νοιώθει άνετα μαζί μου.

Πολύ ωραία!

Σχετικά με τη γνωριμία σου είπα τη γνώμη μου, αφού περάσει καραντίνα το νεό πουλί μετά θα έχεις τα κλουβιά στον ίδιο χώρο και σιγά σιγά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Στην αρχή δεν αφήνεις όλα μαζί έξω, μετά ένα-ένα με το μικρό χωρίς πολλές επαφές και γενικά θα βλέπεις αντιδράσεις και θα κρίνεις.
 
...Αυτό που θέλω να με συμβουλέψει κάποιος που έχει 2 ή 3 διαφορετικά είδη μαζί, είναι πώς να γίνει η *γνωριμία με τα άλλα 2 μου για να είναι **αρμονική η συμβίωση μετέπειτα. Ηδη το κοκατίλ και το ρίνγκνεκ δεν έχουν πρόβλημα που τα κλουβιά τους είναι 1,5 μέτρο απόσταση το ένα από το άλλο και όλη μέρα είναι ελεύθερα, ***αλλά η ζήλεια δεν παλεύεται...
*Η γνώμη μου είναι πως η γνωριμία τους θα πρέπει να γίνει σταδιακά, δηλ μετά την καραντίνα θα βάλεις τα τρία κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο. Δεν θ΄αφήνεις ελεύθερα τα πουλιά να πετούν όταν το μωρό ζακό να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο ενώ είναι μέσα στο κλουβί του. Ώστε να μην αισθανθούν κυρίαρχα απέναντί του και το τρομάξουν.
Το καλύτερο είναι να τους γνωρίσεις με το μωρό έναν έναν ξεχωριστά, εκτός κλουβιού και σε διαφορετικό δωμάτιο.
Εσύ Καλλιρρόη, θα κρατάς το μωρό ζακό και θα αφήνεις να σας πλησιάζει (σε πρώτη φάση) πχ το κοκατίλ, ενώ θα βρίσκεσαι σ΄επιφυλακή μήπως έχει άσχημες αντιδράσεις... Τα ίδια θα κάνεις όταν έρθει η σειρά του ρίνγκνεκ (καλύτερα μια μέρα το ένα, μια μέρα το άλλο, ώστε να μην αγχωθεί το μικρό και με τους δυο μαζί την ίδια μέρα).
**Αρμονική συμβίωση δεν μπορεί να ''εγγυηθεί'' κανείς, ούτε για το ίδιο είδος...
***Αυτή η ζήλια είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να παρακολουθούνται όταν βρίσκονται ελεύθερα, πολύ δε περισσότερο αφού διαφέρουν τα μεγέθη και οι ηλικίες τους...
Με το καλό να σε διαλέξει το μικρό και καλή επιτυχία στην προσπάθεια να συμβιώσουν και τα τρία τους ήρεμα και αρμονικά!
 
Η καραντίνα το Α και το Ω. η γνωριμία τους θέλει προσοχή και ηρεμία. όχι μόνο τώρα στην αρχή αλλα πάντα. Προσωπικά δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα άφηνα και τους τρεις μαζί ελευθερους. Θέλει το χρόνο του.
 
Back
Top