Φροντίδα Συμβίωση με παπαγάλο ζακό

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zako
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zako

PB New Member
Πόλη
Έδεσσα
Παιδια καλησπερα σε ολους εχω πολυ καιρο να γραψω στο φορουμ, και ετσι βρηκα την ευκαιρια να τα πουμε σημερα.
Η ζηνα ο αφρικανικος που εχω ειναι τωρα 3 μηνων.
Η κατασταση ειναι η εξης, δε μιλαει ακομη μονο σφυριζει και μιμηται ηχους απο τα γυρω μπαλκονια, τρωει σπορους { προσπαθησα με πελετς αλλα τιποτα } και του δινω λαχανικα και λιχουδειες. Ο χρονος που περνω μαζι της ειναι μια περιπου ωρα, λογω δουλειας, και τα σαββατοκυριακα πολυ περισσοτερο.
ερχεται με προθυμια στο χερι μου, και ποτε ποτε με δαγκωνει για να παιξει αλλα με τιποτα δε αντιδρω.
Δεν συμπαθει τους παντες, και οταν καποιος τον πλησιασει αντιδρα με μικρο κραξιμο.
τι αλλο να κανω σε αυτη τη φαση; δεχομαι συμβουλες γενικες που μπορουν να βοηθησουν.
Απο αυτα που ακουτε πως τα παω;

Να σου ζήσει η Ζήνα σου!

Είναι γενονός οτι ένας Αφρικανικός Γκρίζος παπαγάλος και ειδικά στην ηλικία που είναι τώρα η Ζήνα, επιδέχεται εκπαιδεύσεως προκειμένου στο μέλλον να γίνει ένα κοινωνικό και έξυπνο πουλί. Χρειάζονται να περνάς μαζί τους όχι μόνο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό χρόνο. Η Μια ωρα την ημέρα όπως αναφέρεις είναι μάλλον λίγο. Αν θες να έχεις ενα καλό πουλάκι, αφιέρωσέ της περισσότερο χρόνο και να ασχολείσαι δημιουργικά μαζί της. Να της μιλάς ήρεμα επαναλαμβάνοντάς της απλές σύντομες εκφράσεις, οταν λείπεις να υπαρχει καποιο άλλο άτομο που να ασχολείται μαζί της για να μην εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και να μην γίνει δύστροπη με τους ξένους, να την ταίζεις και από το χέρι σου με ηρεμες κινήσεις, να της βαζεις να ακουει μουσική όταν λείπεις για να μην πλήττει, να βαζεις παιχνίδια στο κλουβί της για να εξασκείται και πολλά άλλα ακόμα.
Να προσέχεις αν την αφήνεις ελέυθερη στο σπίτι για λίγο να μην μασήσει κανενα ηλεκτροφόρο καλώδιο, να τρωει σωστά για να είναι υγιής με ποικιλία συσκευασμένων σπόρων, φρούτων και λαχανικών, καθημερινά μπανιέρα να μπανιαριζεται... και νομίζω πως θα εισαι σε πολύ καλό δρόμο! Θα περιμένουμε νέα σας σύντομα για την εξέλιξη της ομιλίας της!

αν στο σπιτι δε ζεις μονος προσπαθησε και τα αλλα μελη της οικογενειας σου
ναρχονται σε καθημερινη επαφη μαζι του και να το φροντιζουν
οι ζακο ευκολα δενονται μονο με εναν.. Και ειναι ενοχλητικο σε μια οικογενεια
να μην αφηνει αλλους να το πλησιασουν. Επειτα αμα τα παει καλα και με αλλους
θα μπορεις σε μια αναγκη να το αφηνεις και να λειπεις
Ο χρονος που του αφιερωνεις ειναι λιγος. Δημιουργησε μαζι του μια καθημερινη ρουτινα
και δυσκολα να τη παραβενεις.. Πχ..1/2 ωριτσα το πρωι για παιχνιδι αλλαγμα φααγητου
και καθαριοτητα..λιγο παιχνιδι το μεσημερι.. Και πιο πολυ το βραδυ
κρατα μας ενημερους για την προοδο σου.. Ευχομαι ολα να πανε καλα

Εμένα ο δικός μου ο Ζακό είναι πια 7 χρονών. Μας λατρεύει κάθεται να τον χαιδέψουμε και απο ομιλία... χαλάει τον κόσμο. Δίνει οδηγίες στο σκύλο μου όπως: τι κάνεις εκεί, ώρα για φαι και απο βρισιές άλλο τίποτα είναι πανέξυπνα πουλια αρκεί να έχεις ώρα να τους αφιερώσεις.

παιδια καλησπερα σας.
ρωτω λοιπον αν ειναι καλο για την ζηνα μου να τη βγαζω ολη την ημερα στο μπαλκονι σε δροσερο σκεπασμενο σημειο.
αυτη φαινεται να απολαμβανει το σκηνικο, αφου μιμειται ηχους απο τις παρακειμενες πολυκατοικιες.
κατα τα αλλα λογω δουλειας ο χρονος που περνω μαζι της ειναι περιπου μιαμιση ωρα, και τα αλλα μερη της οικογενειας λογω υποχρεωσεων δε μπορουν να αφιερωσουν χρονο, με συνεπεια να ειναι το πουλι προσκολημενο μαζι μου, κακο αυτο βεβαια.
η διατροφη της ειναι αναμεικτοι σποροι με λαχανικα σε καποιο γευμα της ημερας και βιταμινες στο νερο της.
παιχνιδια εχει στο κλουβι της να ασχολειται.
δωστε μου τις απαντησεις σας φιλακια

Back