Φροντίδα Συμβίωση νεαρού αρσενικού Ringneck με θηλυκό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bilis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bilis

PB New Member
Εγγραφή
8 Αυγ 2011
Μηνύματα
8
Πόλη
Linköping
Καλημέρα. Εχθές φέραμε στο σπίτι το νέο μας μέλος, ένα νεαρό αρσενικό ringneck 3 μηνών. Στην αρχή το είχαμε στο κλουβί μεταφοράς για 2 ωρες πάνω στην μεγάλη κλούβα για να γνωριστεί κάπως με το θηλυκό που είδη κατέχουμε ( Κίρκη-15 μηνων) . Έπειτα το ελευθερώσα μέσα στην μεγάλη κλούβα, και ενώ ήταν σχετικά άνετο η Κίρκη δεν τον αφήνει σε ηρεμία. Το βράδυ κοιμήθηκαν αφού τα σκεπασαμε κάμποσες ώρες αλλά νωρίς το πρωί πάλι η Κίρκη τον πείραζε συνεχώς. Δεν τον αφήνει να φάει από την ταίστρα ούτε να πιει νερό ούτε να ανέβει στα παιχνίδια που είδη υπήρχαν στο κλουβί. Ζηλεύει αρκετά από ότι φενεται. Εχθές την βγάλαμε κάμποση ώρα έξω από την κλούβα ώστε να μείνει κάμποση ώρα μόνος ο μικρός. Σκέφτηκα μήπως να έβαζα τον νεαρό μέσα σε άλλη κλούβα, αλλά ο σκοπός ήταν να έχει παρέα ή Κίρκη και για αυτό τον πήραμε.
Θα ήθελα την γνώμη σας πως να το διαχειριστουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Bilis
Καλημέρα και να τα χαίρεσαι.
Πιστεύω ότι την διαδικασία της γνωριμίας των δύο παπαγάλων την ξεκίνησες με λάθος τρόπο.
Δεν βάζουμε καινούργιο πουλί στο ίδιο κλουβί με τα προϋπάρχοντα πουλιά γιατί έτσι καταργείται η καραντίνα των έξι εβδομάδων που είναι απαραίτητη, για την αποφυγή μολυσματικών ασθενειών.
Thread 'Καραντίνα στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Επίσης η γνωριμία τους γίνεται σταδιακά, σε χωριστά κλουβιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους παρακολουθώντας τις αντιδράσεις τους.
Thread 'Οδηγός φροντίδας παπαγάλων' https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/
Η
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ αλλά δεν γνώριζα. Θα μελετήσω αυτά που μου επισήμανες και θα θα επανέλθω για τυχών απορίες!
Με εκτίμηση Βασίλης!
 
Άμεσα χωρισμό των πουλιών!
Ο πρώτος λόγος κινδυνεύει το θηλυκο από ασθενειες, ειδικά αν ηταν απο πετσοπ το νέο και ο δεύτερος ότι βλέπει εισβολή στον χώρο της!
Το αρσενικό είναι μωρό ακόμα και ήδη έχει ξεκινήσει το μπουλινγκ!
 
Τα χώρισα είδη! Δεν είναι κανένα από τα δύο από petshop. Τα έχω πάρει από μια κυρία που κάνει μια γενα κάθε χρόνο οπότε λογικά δεν θα υπάρξει θέμα για ασθένειες αλλά το θέμα του μπούλινγκ είναι σοβαρό όντως. Χώρισα την κλούβα μας στην μέση. Είναι μεγάλη οπότε είχα την δυνατότητα. Θα τα κρατήσω χώρια για μερικές εβδομάδες και ανάλογα θα πράξω έπειτα σας ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως!
 
Back
Top