Φροντίδα Συμβίωση παπαγάλων σε κλούβα 2x1,5,x2

Iasonaskor

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
222
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα. Έχω μια εξωτερική κλουβα 2x1,5,x2 που αυτή την στιγμή είναι άδεια διότι τα καναρινια τα έβαλα σε ζευγαρωστρες για να ζευγαρώσουν και λέω μήπως είναι καλή ιδέα να βάλω παπαγάλους στην κλουβα και να αφήσω τα καναρινια στα ποιο μικρά κλουβια.
 
Η ερώτηση μου είναι ποιοι παπαγάλοι θα κάνουν μαζί και αν αντέξουν τον χειμώνα έξω
 
@Iasonaskor
Δεν μου φαίνεται καλή η ιδέα σου Ιάσωνα.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η κλούβα θα σου χρειαστεί μελλοντικά για την προσωρινή τοποθέτηση των μικρών καναρινιών μετά τον απογαλακτισμό τους, εφόσον έχεις ζευγάρια σε αναπαραγωγή.
Ο δεύτερος λόγος ότι στην κλούβα δεν μπορούμε να βάλουμε διαφορετικά είδη παπαγάλων.
Μόνο παπαγάλους ίδιου είδους βάζουμε μαζί.
Στο ερώτημα σου άν αντέχουν έξω το χειμώνα, θα σου πω ότι παίζεις με τα όρια τους, δεν είναι και το ιδανικότερο.
Κάποια είδη έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο κάποια άλλα όχι.
Εάν η κλούβα έχει προστατευτικά για τον αέρα και την βροχή ίσως και να γίνεται, αφού στην Κρήτη ο χειμώνας είναι πιο ήπιος.
Τί είδους παπαγάλους έχεις;
 
Καλημέρα! Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να βάλεις ένα Cockatoo με budgie. Όμως μπορείς να βάλεις μικρότερα είδη , κυρίως lovebird με cockatil , γενικά μπορείς να βάλεις όλα τα πουλιά που έχουν ίδιο μέγεθος.Βέβαια κανείς δεν σου εγγυάται πως τα πουλιά θα συμβιώνουν αρμονικά.
 
μπορείς να βάλεις μικρότερα είδη , κυρίως lovebird με cockatil ,
Τα lovebirds δεν μπαίνουν μαζί με κανένα άλλο είδος παπαγάλου.
Πρόκειται για δύο είδη που έχουν διαφορετική προέλευση, ιδιοσυγκρασία και χαρακτηριστικά.
Τα cockatiel είναι πειθήνια και φιλικά, τα lovebirds επιθετικά και δραστήρια.
Το πιθανότερο είναι να τραυματίσουν τα cockatiel.
Στον αντίποδα budgie με cockatiel μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί.
Το μέγεθος είναι ένα κριτήριο για την συμβίωση των παπαγάλων και ακολουθεί η ηλικία, το ταπεραμέντο του κάθε πτηνού, και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε είδους.
 
@Vada τα μωρά θα τα βάλω σε άλλες κλούβες πτήσεις που έχω και είναι άδειες και αυτές έτοιμες να τα φιλοξενήσουν. Δεν έχω παπαγάλους έχω 1 lovebird και ένα κοκατιλ αλλά δεν έχω σκοπό να τα βάλω αυτά έξω θα παραμείνουν στο σπίτι. Η κλουβα έχει σκεπή και τον χειμώνα βάζω νάιλον οπότε δεν τα πιάνει αέρας και βροχή. Εγώ σκεφτόμουν να βάλω ένα ζευγάρι budgie και ένα ζευγάρι κοκατιλ και κάποια παραδεισια οχι ζεμπρα. Και τα ringneck μου αρέσουν αλλά δεν νομίζω να μπορούν να συμβιώσουν με άλλους παπαγάλους και δεν είναι και τόσο μεγάλος χώρος για αυτά να πετάξουν ποιο πολύ θα πηδανε.
 
@Iasonaskor η άποψή μου είναι ότι το προσεγγίζεις λάθος το θέμα. Παίρνουμε ένα πουλάκι επειδή μας αρέσει για τους λόγους που μας αρέσει και το φροντίζουμε. Δεν παίρνουμε πουλιά επειδή μας περισσεύει κάποιο μέρος.

Τώρα τα καναρίνια σου είναι στις ζευγαρώστρες. Τι θα γίνει αν δεν σου βγει ο τρόπος που σκέφτεσαι να διαχειριστείς τα νέα πουλιά και χρειαστείς ξανά την κλούβα;

Πέρα από αυτό όμως, από την αρχή, οι περισσότερες συζητήσεις μας εδώ αφορούν σε αυτήν την κλούβα και το πώς και με τι να την γεμίσεις.

Σε αυτήν τη συζήτηση…


… προσπαθούσαμε να σου εξηγήσουμε ότι δεν είναι σωστό να γεμίζεις μία κλούβα με ότι πουλιά βρίσκεις. Οι κλούβες δεν είναι αποθήκες πουλιών. Χρειάζονται σωστές προδιαγραφές στην κατασκευή τους και φτιάχνονται για συγκεκριμένο είδος. Διαφορετικά προκύπτουν προβλήματα όπως για παράδειγμα:


λέω μήπως είναι καλή ιδέα να βάλω παπαγάλους στην κλουβα
Εγώ πάλι θα έλεγα ότι ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να πάρεις άλλα πουλιά. Καλύτερα να κρατήσεις αυτά που έχεις τώρα και να τους δίνεις λίγη ή και αρκετή περισσότερη προσοχή. Δεν χρειάζεται να προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Είναι κρίμα.


Φαντάσου τι θα γίνει αν έχεις να φροντίζεις κι άλλα πουλάκια.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top