Φροντίδα Συμβίωση του budgie μου με νέο ζευγάρι budgie που θα υιοθετήσουμε

MatouDim

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2022
Μηνύματα
71
Πόλη
Δραμα
-μεγαλο ποστ-

Καλημέρα σε ολους! Το ποστ αυτό το κάνω με βαριά καρδιά, κ θέλω να αφιερωσω λιγες γραμμες στο ομορφο μας πλασματακι που πλέον μας χαζεύει από ψηλά.. γιατί αυτη ήταν η αφορμή μου να ψάξω, να βρω το φορουμ, να προσπαθώ, να αναζητώ και να διαβάζω με τις ωρες πληροφοριες. Πολλοί από εδώ με συμβούλεψατε κ με βοηθησατε στο να την φροντίσω και να την εκπαιδευσω σωστά, και σας ειμαι ευγνώμων! Η μιτκο ηταν το καλύτερο πρώτο πουλάκι που θα μπορούσαμε να έχουμε κ θα την θυμάμαι για πάντα! ❤️

- και συνεχίζω να προσπαθώ, διότι στο ενδιάμεσο είχαμε πάρει παρεουλα γ αυτήν, τον Ριο. Ο οποίος είναι μονος του εδώ και 3 εβδομάδες, είναι πλέον 4 μηνών, ειχε αρκετά θεματάκια με την υγεία του αλλά παει από το καλο προς το καλύτερο☺️☺️ Δεν ξέρω κατά ποσό εχει αντιληφθεί την απουσία της κ ποσό «του λείπει» γιατί είναι μωρό ακόμα, δεν είχαν προλάβει να μπουν σε ίδιο κλουβι λόγο καραντίνας κ αρρώστιας. Η μιτκο ααν μεγαλύτερη πάντα τον φώναζε κ τον έψαχνε.. απο εκείνη την μέρα δεν έχει δει το κλουβι στο οποίο ζούσε η φιλη του το έχω κρυμμένο, γιατί κ εγω δεν αντέχω ακόμα να το βλέπω..

Κ οπως τα φέρνει η ζωή, ο σημερινος προβληματιςμος μου έχει ως εξης:
θα υιοθετήσουμε ένα ζευγάρι budgie γιατί δεν μπορούν να τα φροντίσουν άλλο κάποιοι φίλοι μας. Θηλυκό αρσενικό. Πέρα από την καραντίνα που θα τηρήσουμε, θα μπορούν να είναι παρέα οι τρεις τους κάποια μερα; Θα στεναχωρηθεί ο Ριο που είναι μονος; Θα πρέπει να του πάρουμε ένα «ταίρι» γιατί θα μαλώνουν για την θηλυκιά; Έχω αυτές τις απορίες κ οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη γιατί θελουμε να το χειριστούμε σωστά… :)
 
θα μπορούν να είναι παρέα οι τρεις τους κάποια μερα;
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το γνωρίζεις εκ των προτέρων.
Εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των πουλιών.
Και η ηλικία παίζει ρόλο, υπάρχει η πιθανότητα το μικρότερο να δεχθεί bullying από κάποιο μεγαλύτερο.

Θα στεναχωρηθεί ο Ριο που είναι μονος; Θα πρέπει να του πάρουμε ένα «ταίρι» γιατί θα μαλώνουν για την θηλυκιά;
Αν κατάλαβα καλά ο Ρίο μεγαλώνει μόνος του, και υπάρχει αλληλεπίδραση, πρόκειται δηλαδή για ήμερο πουλάκι.
Νομίζω ότι αν συνεχίσεις να ασχολείσαι μαζί του χωρίς να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του, δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί.
Προς το παρών εφόσον υιοθετήσεις και το ζευγάρι, το καλύτερο θα είναι να μην βάλεις άλλο θηλυκό στην παρέα.
Με το καλό να τα δεχτείς.😘
 
Θα τους δώσω όσο χρόνο χρειαστει να δούμε αν ταιριαζουν. Δεν γνώριζα απλά αν υπάρχει περίπτωση να νιώθει «μειονεκτικά» ο Ριο όσο αυτά ειναι δυο μαζί κ αυτός μονος αλλα όλα εντάξει :) σας ευχαρσιτω γ την συμβουλη!
Και το αστείο είναι ότι η μιτκο ήταν από πετ σοπ φοβισμένη παρα πολύ και μετά από δυο μήνες μεταμορφώθηκε σε άλλο πουλάκι. Ερχόταν μαζί μας παντού, κ όταν την φωνάζαμε ερχόταν στο δάχτυλο. Ο Ριο ήρθε από εκτροφέα σαν ημερος αλλα μόνο ήμερος δεν είναι. Πιο θρασύς κ τολμηρός σιγουρα.. κ σίγουρα παίζει ρόλο η ηλικία του θα στρώσει κ αυτός :))
 
Να κάνω ένα update, το ζευγάρι το παραλάβαμε, έχουν ακαρεα οκ, το κοριτσάκι συνέχεια τρέχει πίσω από τον αρσενικό κ αυτός την μαλώνει. Τους αλλάξα κλουβι μπήκαν σε ζευγαρώστρα γτ το άλλο ήταν ακατάλληλο κ έβαλα το διαχωριστικό. Έκανα λάθος;
 
@MatouDim αν κατάλαβα καλά χώρισες στην ζευγαρωστρα τα δύο καινούργια παπαγαλάκια; Αν ναι δεν έκανες καλά εφόσον ήταν είδη μαζί και ήταν ζευγάρι, εκτός και αν μάλωναν έντονα και τσιμπούσαν το ένα το άλλο. Αν πάλι εννοείς ότι από την μια πλευρά της ζευγαρωστρας έβαλες το ζευγάρι και από την άλλη το δικό σου πάλι δεν έκανες καλά γτ για 40 μέρες δεν πρέπει να έρθουν καθόλου σε επαφή. Επίσης μια ζευγαρωστρα στην μέση είναι πολύ μικρή ειδικα για παπαγαλάκια εκτός και αν είναι 90αρα που τότε πάλι είναι οριακά μικρή
 
Ναι έχετε δίκιο. Εννοείται τους έχω σε άλλο δωμάτιο δεν θέλω να κολλήσει κάτι ο μικρός. Αλλά ανησύχησα γιατι ο αλλος στο ίδιο του ταίρι ήταν επιθετικός! Αφού ηρέμησαν λίγο την αφαίρεσα κ κάθονται μαζί τώρα..
Εχω ένα τεράστιο κλουβι ιδανικό κ γ τους τρεις αν δω ότι τα πάνε καλά μετά την καραντίνα κ είναι υγειής θα συγκατοικήσουν καααποια στιγμή.
 
@MatouDim α ωραία η επιθετικότητα ίσως ήταν και από το στρες της αλλαγής χώρου, επίσης καμία φορά μπορεί το ένα να έχει όρεξη για χάδια ενώ το άλλο όχι και να το "μαλώνει", είναι φυσιολογικό αν δεν υπάρχουν έντονα τσιμπιματα που μπορεί να προκαλέσουν πληγή. Μετά τις 40 μέρες καλό είναι να τα φέρεις σε επαφή σε κάποιο δωμάτιο δλδ να είναι ελεύθερα και να γνωριστούν σιγά σιγά έτσι και αν δεις μετά από λίγο καιρό ότι τα πηγαίνουν καλά τότε να τα βάλεις μαζί δοκιμαστικά καθώς και πάλι υπάρχει ενδεχόμενο στο ίδιο κλουβί να μαλώσουν
 
Ευχαριστώ κάπως έτσι θα γίνει :)
Αυτός αν συνεχίσει να μην της φέρεται καλά θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα τους χωρισω εντελώς τελικά; Σαν καταπιεσμένη μου φαίνεται αυτός μιλάει αυτή τίποτα σε μια γωνία..
 
Back
Top