Γενικά Συμβίωση cockatoo με άλλους παπαγάλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CLIT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CLIT

PB Member
Εγγραφή
29 Νοε 2008
Μηνύματα
294
Πόλη
Καλλιθέα
Παιδιά, ξέρει κανείς αν μπορεί να συμβιώσει ένα cockatoo με άλλα είδη παπαγάλων, ή θα ζηλέψει αν ασχολείσαι και με τ' άλλα;
 
Παιδιά, ξέρει κανείς αν μπορεί να συμβιώσει ένα cockatoo με άλλα είδη παπαγάλων, ή θα ζηλέψει αν ασχολείσαι και με τ' άλλα;

Μπορεί να συμβιώσει υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις. Το βασικό πιστεύω είναι ποιος θα είναι ο αρχηγός στο ''κοπάδι'', και τι είδος θα ''εισβάλει'' στο νέο χώρο. Αν το κοκάτου προυπάρχει, θέλει σωστή προσέγγιση με τον νέο ''εισβολέα'', πολύ υπομονή και μεγάλη προσοχή. Αν το κοκάτου μπεί στο χώρο σαν ''νέος'' λόγο όγκου και μόνο θα φοβήσει τα υπόλοιπα και δεν θα αντιμετωπιστεί σοβαρό πρόβλημα (πιστεύω). Όταν πήρα το white eye ο cockatoo σε καμία περίπτωση δεν το είδε σαν μέλος οικογένειας αλλά σαν εισβολέα στην περιοχή του. Μετά απο αρκετό καιρό μπορώ να πώ οτι τον δέχτηκε αλλά κρατά ακόμα επιφυλάξεις. Συμαντικός παράγοντας είναι και το πόσο θα ''παραμελήσεις'' τα υπάρχοντα πουλιά και θα ασχοληθείς με τον νέο πουλί, όπως αναφέρεις πιο πάνω ζήλια.
 
rink nek vs cockatoo

τον δικο μου τον εβαλα διπλα απο εναν ρινκ νεκ που ειχα και ουτε καν με περασε απο το μυαλο να τα βαλω μαζι,θα ειχαν σκωτωθει! Προπαντως το cockatoo ηταν ετοιμο για μαχη!😱
 
Αν μπορεί να συμβιώσει με κάποιο είδος που θα έρθει στο σπίτι μετά από λίγο καιρό, όχι με τα προϋπάρχοντα. Ας πούμε με κάποιο κόνουρα ή caique, για τέτοιο μέγεθος.
 
πάντα εννοώ σε ξεχωριστό κλουβί, αλλά στο ίδιο δωμάτιο. Παίζει ρόλο αν ο νέος "ένοικος" θά 'ναι μωρό ή όχι;
 
Δεν το συζητάμε κάν για το ίδιο κλουβί :) άλλο είδος το ένα άλλο το άλλο. Πιστεύω οτι παίζει ρόλο η ηλικία χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό, γιατί οπως προανέφερα έγινε το αντίθετο σε εμένα. Θα χρειαστεί αρκετή προσοχή όμως στην αρχή και όχι μόνο, ιδίως αν τα πουλία περιφέροντε ελεύθερα στο ίδιο χώρο.
 
Το καθε πουλι πιστευω πως δεν θα ηταν αρχικα χαρουμενο απο μια εισβολη ενος ξενου. Εαν συμπεριλαβεις το διαστημα της καραντινας που ειναι απαραιτητη ενεργεια τοτε σε αυτο το διαστημα θα εξοικειωθουν καπως απλως ακουγοντας ο ενας τη φωνη του αλλου η και των περισσοτερων πουλιων που μπορει να εχει κανεις. Μολις ο νεος μετακομισει στο δωματιο με τα υπολοιπα μπορεις σταδιακα να βλεπεις τις αντιδρασεις τους και να προλαμβανεις συμπεριφορες. Εννοειται πως αρχικα τουλαχιστον θα ηταν καλο να μην τα αφηνεις να βγαινουν απο το κλουβι ταυτοχρονα αλλα εναλλαξ.

Εσυ αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να καθιερωσεις τον εαυτο σου ως επικεφαλη της υποθεσης και να φροντιζεις για την ασφαλεια ολων. Την επιμερους κυριαρχια δυστυχως δεν μπορεις να την καθοριζεις πιστευω βαζοντας τον καθεναν στη θεση που θα ηθελες εσυ.
 
Βασικά ρωτάω επειδή ξέρω ότι τα cockatoo θέλουν όλη σου τη προσοχή, οπότε αναρωτιόμουν αν κάποια στιγμή ερχόταν ένα μωράκι, άλλου είδους, μεγέθους όπως είπα παραπάνω, ποια μπορεί να ήταν η αντίδρασή του. Εννοείται ότι μιλάμε για προσοχή και φροντίδα όλων το ίδιο. Δεν εννοώ να παραμεληθεί κάποιο και ειδικά το cockatoo.
 
Εγω πιστευω πως αν το καθε πουλι παιρνει αυτα που ειχε και πριν και οχι λιγοτερη προσοχη οτι δεν θα υπαρξει ιδιαιτερο προβλημα.
 
Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να συνυπάρξουν ένα cockatoo με μια αμαζόνα! Μήπως είναι εκρηκτικό το κοκτέϊλ?
 
τα κακατούα έίναι-εκτός των άλλων-εμπαθή πουλιά και πολλές φορές απρόβλεπτα. Πάντα εξαρτάται απο το πόσο κοινωνικοποιημένο είναι το κακατούα αλλά και το άλλο πουλί και βέβαια από το πόσο σωστά θα ερμηνεύσει ο ανθρωπος τις δυναμικές που θα δημιουργηθούν και θα δράσει ανάλογα. Οι περισσότεροι Neotropical parrots αν βρίσκονται πολύ κοντά με το κακατούα είναι πιθανό να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα όπως και ο άνθρωπος βέβαια(allergic alveolitis-bird keeper's lung). Γι αυτό θέλει προσοχή και σωστό σχεδιασμό.
 
Επειδή το cοckatoo είναι αυτό πού ΄λεγα τη προηγούμενη εβδομάδα, πηγαίνω και το βλέπω. Μιλάμε απ' τη πρώτη μέρα είναι πάρα πολύ φιλικό, όλο χάδια, μια φορά άκουσα μόνο τη φωνούλα του, κανονική, ανέβηκε αμέσως πάνω μου και δώσαμε και φιλάκια. Ξετρελλάθηκα μιλάμε. Λες αν τον πάρω και τον έχω στο ίδιο δωμάτιο και μ' άλλα πουλιά νά 'χουν αναπνευστικά προβλήματα; Με το ringneck ας πούμε και τα red-rumbed? Ή αν αργότερα πάρω κόνουρα ή caique ή αμαζόνα;
 
Eγώ δέν θα τα έβαζα στο ίδιο δωμάτιο πάντως.. Τα υπόλοιπα τα θέλεις για εκτροφή ή για pets?
 
Σχετικα με το θεμα της σκονης και αν τελικα τον παρεις σκεψου και τη λυση ενος απιονιστη δωματιου. (ετσι δεν λεγεται αυτη η συσκευη που καθαριζει τον αερα απο οσμες και σωματιδια;)

Δες κι ενα παρομοιο θεμα... https://community.petbirds.gr/threads/Φίλτρα-αέρα-για-παπαγάλος.6406/ 😉
 
αν έχεις τόση πολλή ώρα γι όλα αυτά οκ.. Αλλιώς μου ακούγονται αρκετούτσικα... Τώρα βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα!
 
είναι αρκετά, το ξέρω. εννοώ το cockatoo κι ένα απ' όλα τ' άλλα. όχι όλα μαζί. Πάντως καλό και δε τό 'χα σκεφτεί για το καθαριστή αέρα.
 
Σχετικα με το θεμα της σκονης και αν τελικα τον παρεις σκεψου και τη λυση ενος απιονιστη δωματιου. (ετσι δεν λεγεται αυτη η συσκευη που καθαριζει τον αερα απο οσμες και σωματιδια;)

Δες κι ενα παρομοιο θεμα... https://community.petbirds.gr/threads/Φίλτρα-αέρα-για-παπαγάλος.6406/ 😉


Ιονιστής Ανέστη 😉 Ο απιονισμός γίνεται στο νερό 😉 Πιστεύω οτι καλύτερο είναι ένα φίλτρο αέρα παρά μόνο μια συσκεύη ιονισμού, για τον λόγο οτι το φίλτρο θα τραβά όλη την σκόνη και δεν θα ιονίζει απλά τα σωματίδια με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο χώρο (έστω και ανενεργά) Είμαι στο ψάξιμο εδώ και αρκετό καιρό και μπορώ να πω οτι η συσκευή που αναφέρει στο πιο πάνω ποστ ο Κώνσταντίνος είναι αρκετά καλή.
 
Back
Top