Φροντίδα Συμβίωση Eastern Rossela

alxdr74

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
:)οπως σας εχω πει ειχα βρει μια ροζελα μισοπεθαμένη στο μπαλκόνι μου τωρα ειναι μια χαρα κελαϊδαει πολυ και ακούγοντας μουσικη κινειται στο ρυθμο δείχνοντας οτι της αρέσει. Πρόσφατα της πήρα και ένα αρσενικό Δεν είναι εχθρική αλλα και ουτε ιδιαιτερα φιλική μαζι του τσακωνονται στο φαγητο στεκονται σε αντιθετα μερη στο κλουβι αλλα το βραδυ είναι μαζί διπλα - διπλα. Η θυλικιά κελαήδαει πολυ και συνέχεια, ο αρσενικος αραια και που θα βγάλει καποιο ηχο. Πεφτει με τα μουτρα στο φαϊ . Το θυλικο δεν αντιδρα πια ακουγοντας μουσικη:)

😀,τής χάλασε το κέφι της καημένης, με το σύζηγο...
μην ανησυχείς,όλα καλά θα πάνε, χρόνο μόνο θέλουν...
άλλωστε, δύσκολα πουλιά είναι οι ροζέλλες...
ακαι κάτι άλλο,το φύλο πώς το ξέρεις;έκανε αβγό ή.. Έτσι;

κατα τη γνωμη μου δεν αντιδρα με την μουσικη γιατι τωρα εχει το αλλο πουλι και περνα την ωρα της ενω πριν οχι.

😀,τής χάλασε το κέφι της καημένης, με το σύζηγο...
μην ανησυχείς,όλα καλά θα πάνε, χρόνο μόνο θέλουν...
άλλωστε, δύσκολα πουλιά είναι οι ροζέλλες...
ακαι κάτι άλλο,το φύλο πώς το ξέρεις;έκανε αβγό ή.. Έτσι;

Για το θυλικό μας το ειπε ο γιατρος. Οσο για το αρσενικο τωρα το πειρα απο μαγαζι στη Θεσσαλονίκη για να εχει συντροφια τις ωρες που θα λειπω. Εχτες η θυλικια καθόταν στο κατω απο το αρσενικο στο ξυλο που τους εχω για να πατανε και τραβουσε την ουρα του αρσενικου...

κατα τη γνωμη μου δεν αντιδρα με την μουσικη γιατι τωρα εχει το αλλο πουλι και περνα την ωρα της ενω πριν οχι.

Υπαρχουν και αρκετες στιγμες ομως που "χορευει" και τρεχει και γυρω γυρω στο κλουβι...😕

Όντως είναι δύσκολα πουλιά οι ροζέλες... Βλέπω και γω απο τη δική μου. Θέλει υπομονή και επιμονή και όλα θα πάνε καλά μεταξύ τους :)

Με ποια άλλα παπαγαλάκια θα μπορούσαν να συνηπάρχουν στον ίδιο χώρο; Σε ξεχωριστά κλουβια.. Φοβαμαι μην δημιουργηθούν ζήλιες και τσακωμοι!

Το κάθε πουλί θα πρέπει να έχει το δικό του χώρο.Ακόμα και δίπλα να είναι τα πουλιά κάνουν παρέα μεταξύ τους. Τώρα αν πάρεις νέο πουλάκι θα βάλεις τα κλουβιά στον ίδιο χώρο και θα γνωριστούν μεταξύ τους. Μετά από ένα χρονικό διάστημα θα ανοίξεις τα κλουβιά και θα δεις από την αλληλοεπίδραση που θα έχουν αν έχουν ταιριάξει να παίζουν όταν θα βγαίνουν από τα κλουβιά τους. Θα το καταλάβεις όταν το ένα θα μπαίνει στο κλουβί του άλλου και θα παίζουν αρμονικά.

• Like
Αντιδράσεις: jamieo
Το κάθε πουλί θα πρέπει να έχει το δικό του χώρο.Ακόμα και δίπλα να είναι τα πουλιά κάνουν παρέα μεταξύ τους. Τώρα αν πάρεις νέο πουλάκι θα βάλεις τα κλουβιά στον ίδιο χώρο και θα γνωριστούν μεταξύ τους. Μετά από ένα χρονικό διάστημα θα ανοίξεις τα κλουβιά και θα δεις από την αλληλοεπίδραση που θα έχουν αν έχουν ταιριάξει να παίζουν όταν θα βγαίνουν από τα κλουβιά τους. Θα το καταλάβεις όταν το ένα θα μπαίνει στο κλουβί του άλλου και θα παίζουν αρμονικά.

Δεν τα έχω βγάλει ποτε απο το κλουβι τους.. Και αυτο γιατι η θυληκια που βρεθηκε τραυματισμενη, μολις βλέπει καποιον να πλησιαζει φοβαται και πεταει γυρω γυρω μεσα στο κλουβι. Οσο και να προσπάθησα δεν ηρεμει! Και μηλο της κραταω αλλα τιποτα.. Φοβαμαι μην χτυπησει αν βγει έξω απο το κλουβι της και μήπως το σκασει...

Δεν τα έχω βγάλει ποτε απο το κλουβι τους.. Και αυτο γιατι η θυληκια που βρεθηκε τραυματισμενη, μολις βλέπει καποιον να πλησιαζει φοβαται και πεταει γυρω γυρω μεσα στο κλουβι. Οσο και να προσπάθησα δεν ηρεμει! Και μηλο της κραταω αλλα τιποτα.. Φοβαμαι μην χτυπησει αν βγει έξω απο το κλουβι της και μήπως το σκασει...

Αναφέρθηκα στο τι θα πρέπει να κάνουμε όταν θα θέλουμε να αποκτήσουμε και άλλα πουλιά στο σπίτι.

Πόσο καιρό την έχεις;

Την θυληκια την έχω εδώ και δυο μήνες περίπου..Ίσως και λίγο παραπάνω.
Είναι νωρίς ακόμα. Να φανταστείς τη δική μου την έχω 7 μήνες και τώρα σιγά σιγά με εμπιστεύεται. Δώστης χρόνο και αγάπη και να δεις ότι όλα θα πάνε καλά. :)

Back