Γενικά Συμβίωση lovebirds με budgies

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giannis91
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giannis91

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2022
Μηνύματα
5
Πόλη
Athina
Έχω μια ζευγαρωστρα.Τα έχω χωρίσει.Το buggie το έχω αγοράσει από μικρό σε ηλικία 4 μηνών και τώρα είναι κοντά 11 ενώ τα lovebirds τα πήρα τώρα 2 χρονών. Όταν τα αφήνω ελεύθερα τα lovebirds μου ενοχλούν το άλλο και το τραυματίζουν . Ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνω ?
 
Έχω μια ζευγαρωστρα.Τα έχω χωρίσει.
Καλό θα είναι να αφήσεις όλη την ζευγαρώστρα στα Lovebirds και να πάρεις μια 2η για το Budjie.
Όταν τα αφήνω ελεύθερα τα lovebirds μου ενοχλούν το άλλο και το τραυματίζουν . Ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνω ?
Η μόνη λύση είναι να βγαίνουν εκτός κλουβιού διαφορετικές ώρες για κάποιο χρονικό διάστημα (1-2 Μήνες) και μετά να ξαναδοκιμάσεις να τα βγάλεις όλα μαζί και να δεις την συμπεριφορά τους.
Χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον και ίσως για αυτό είναι επιθετικά προς το μικρό budgie.
 
Τα lovebirds είναι από την φύση τους κτητικά και επιθετικά και πολύ δύσκολα δέχονται ακόμη και νέα μέλη ιδίου είδους πόσο μάλλον διαφορετικών. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις αυτά τα 2 είδη να μην έρχονται ποτέ σε επαφή και για κανένα λόγο, ειδάλλως στην καλύτερη περίπτωση το budgie να την γλυτώσει με κανένα τραυματισμό ή και ακρωτηριασμό. Καλύτερα να κάνεις και το budgie ζευγάρι με ένα άλλο για να έχει και εκείνο παρέα και να τα αφήνεις ελεύθερα στο χώρο μόνο όταν το ένα είδος επιστρέφει στο κλουβί του. Η χωρισμένη ζευγαρώστρα είναι υπερβολικά μικρός χώρος και για τα 2 είδη. Το καλύτερο είναι να αγοράσεις άλλη μια ώστε να έχει το καθένα το χώρο του όπως ήδη αναφέρθηκε.
 
Καλησπέρα, τα μπάτζι μπορούν να είναι στο ίδιο κλουβί μόνο με άλλα μπάτζι, και στον ίδιο ευρύτερο χώρο με κοκατίλ, πάντα με επιτήρηση. Λόγω μεγέθους και υπερκινητικού χαρακτήρα ευκολα εκνευρίζουν άλλα πτηνά και απώλεια έστω και μερικών σταγόνων αίματος μπορεί να αποβεί μοιραία. Ομοίως, τα λαβ είναι γνωστά για την κτητικότητά τους, και γιαυτό δεν μπορούν να συστεγάζονται με άλλα πτηνά. Επίσης το ράμφος τους είναι αρκετά επικίνδυνο. Δενονται όμως πολύ μεταξύ τους, και γιαυτό άλλωστε λέγονται και lovebird.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top