Αναπαραγωγή Συμβαινει ο μεγάλος αδελφός να ταΐζει τον μικρότερο;

grcathens

PB Member
Εγγραφή
17 Νοε 2008
Μηνύματα
107
Πόλη
Κερατσίνι
Καλημέρα,

θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου έκανε εντύπωση. Ασχολούμε αρκετά χρόνια με την αναπαραγωγή των Budgie ερασιτεχνικά. Το τελευταίο διάστημα ένα από τα ζευγάρια μου είχε ένα μωρό (αρσενικό) το οποίο και είχα εξημερώσει έχοντας το στο γραφείο μου και τα βράδια στο κλουβί. Όταν το είχα στο κλουβί αρκετά συχνά μπαινώβγαινε στην φωλιά. Το ζευγάρι απέκτησε και άλλο μωράκι και μετά από ημέρες βγήκε από την φωλιά και ήταν στον πάτο του κλουβιού. Αφού βεβαιώθηκα ότι το ταίζουν του έβαλα μια πετσετούλα και το άφησα εκεί.
Το παράξενο λοιπόν για εμένα ήταν ότι διαπίστωσα ότι το μεγάλο αδελφάκι ταίζει το μικρό κανονικά (το ταίζει βεβαια και ο πατέρας), αλλά ο μεγάλος αδελφός συμπεριφέρεται πολύ στρογικά και στο παιχνίδι.

Δεν ξέρω εάν σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση (θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες).

Φιλικά,
Γιάννης
 
Αρχικά οι "δράστες" αυτός στην μέση και αυτός δεξιά. Ο μεγαλύτερος αδελφός είναι σε άλλο κλουβί.
 

Συνημμένα

  • DSC00394.webp
    DSC00394.webp
    38,8 KB · Προβολές: 65
Πολυ περιεργο αυτο που περιγραφεις. Να σε ρωτησω αυτο που ειναι στην μεση του κοπηκε το δαχτυλο;
 
καλησπέρα Φώτη,
ναι δυστυχώς, του έχω βάλει μια σταγόνα betadin και θα το παρακολουθώ. Όσον αφορά το θέμα με την σίτιση του μικρού επειδή είχε βγεί από την φωλιά το παρακολουθούσα για να δω εάν το ταίζουν οι γονείς και διαπίστωσα ότι το ταίζει ο μεγαλύτερος του αδελφός(ίσως το θεωρεί και παιχνίδι). Πέρα από την διαδικασία που του δίνει την τροφή, είδα και τους αναγουλιασμένους σπόρους και το επιβεβαίωσα.

Φιλικά,
Γιάννης
 
Back
Top