Φροντίδα Συμβιωση διαφορετικων ειδων πουλιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Λοιπον το ζητημα εχει ως εξης: παρηγγειλα κλουβα μεγαλης χωρητικοτητας μιας και προτιθεμαι ή καλυτερα φιλοδοξω να εκτρεφω απο εδω και στο εξης ζεβρακια και το θεμα ειναι οτι εχω και το λουγαρακι μου που ειναι μονο του και ηθελα να το βαλω και αυτο στην κλουβα με τα αλλα πουλακια. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν μπορει να συμβιωσει με αλλα πουλια που δεν ειναι του ειδους του και το αντιστροφο. Μπορει καποιος να μου πει κατι επ'αυτου; Επισης δεν ξερω πως ελεγχεται μεσα σε μια κλουβα η αναπαραγωγη. Συντομα θα εχω και στα χερια μου και μια ζευγαρωστρα η οποια για το παρων μου ειναι χρησιμη.
 
η αναπαραγωγη σε μεγαλες κλουβες δεν ελεγχεται με τιποτα, το καθε πουλι θα βρει το ταιρι του μονο του και θα παει οπου θελέι,θα ενοχλει αλλα κα ιθα γινεται χαμος γενικα, το λουγαρακι συμβιωνει με ολα τα πουλια αλλα με ζεμπρακια δεν νομιζω να τα καταφερει λογω διαφορετικων γουστων στο φαι, τα ζεμπρακια τρωνε παπαγαλινη που δεν τρωει το λουγαρο κα ιτο λουγαρο κελαιδινες που δεν τρωνε τα ζεμπρακια, αν βαλεις κα ιτα 2 στην κλουβα το ενα θα σκορπαει το φαι του αλλου ασκοπα κα ιθα εχουν συνεχως διατροφικο στρες
 
Δεν το ειχα σκεφτει ετσι σε ευχαριστω πολυ. Ειναι και το ζητημα οτι οι μεγαλες κλουβες συνηθως δεν χωριζονται απο μονες τους με χωρισματα αλλα θα πρεπει να τα φταξεις εσυ και με τροπο που να μην ενοχλουνται τα πουλια.
 
Για την αναπαραγωγή επειδή το έχω δοκιμάσει. Το μέγιστο που μπόρεσα να έχω χωρίς προβληματα σε κλούβα 2μ ύψος, πάνω από 1μ μήκος και 70 εκ. Βάθος ήταν 3 ζευγάρια. Και στην τελευταία γέννα είχα πρόβλημα όταν ο νεοσσός του ενός ζευγαριού άρχισε να μπαίνει σε άλλη φωλιά με μικρά 5 ημερών και να τα πετάει έξω. Γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα στην αναπαραγωγή.
 
Καλησπέρα Μαρία!
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι κλούβα έχεις στο νου σου, πάντως έχω βρει σε πετ σοπ μεγάλη κλούβα με χώρισμα στη μέση! Η μεγάλη πλευρά θυμάμαι είναι 90cm και το ύψος κάπου στους 45-50 πόντους. Είναι με πόδια και μπορούν να στιβαχτούν η μία πάνω στην άλλη. Και δεν ηταν πολύ ακριβές.
 
Ζητω συγνωμη που καθυστερησα να σας απαντησω αλλα η κυριως δουλεια και η φροντιδα των πουλιων μου τρωει πολλες ωρες! Λοιπον η κλουβα ειναι υψους 1,65 μετρωντας απο το εδαφος μαζι με τα ροδακια και τη στεγη μηκος γυρω στα 80 cm βαθος 40 cm τωρα τις αλλες διαστασεις δεν τις θυμαμαι. Εχω σκοπο να χρησιμοποιησω καταλληλα και την ζευγαρωστρα μου οταν χρειαζεται. Το θεμα ειναι πως πιανει κανεις πουλακια μεσα απο μια κλουβα; Με αποχη;
 
Κάπου διάβασα στο φόρουμ με απόχη, αλλά όταν κάθετε στον πάτο της κλούβας και όχι στον αέρα την ώρα που πετάει!
 
Ενταξει καταλαβα, εχω μια εικονα της ολης διαδικασιας αλλα μονο μεχρι τα μισα. Ειμαι αρχαρια βλεπεις, τωρα ξεκιναω την προσπαθεια μου! Εστω οτι βλεπω το πουλακι να καθεται στον πατο και το πιανω με την αποχη. Μετα πως το βγαζω απο την κλουβα; Μην με κοροιδεψετε αλλα να μην τα ρωτησω αυτα πριν ερθει η κλουβα στο σπιτι;
 
Δεν το έχω κάνει, γιατί δεν έχω κλούβα. Όπως σου είπα, το διάβασα απλά.
Αυτό που υποθέτω είναι ότι το πιάνεις το πουλί όπως είναι μέσα στην απόχη (μαζι με την απόχη να το πιάσεις), και για να μην φύγει και για να μην τραυματίσει τα φτερά του στην προσπάθεια του να πετάξει.
 
Back
Top