Γενικά Συμβιωση ζεμπρακιων (2 αδελφια αρσενικα)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

efi

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2008
Μηνύματα
351
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Καλημερα! Ενδιαφερεται ενα φιλικο μου ζευγαρι να υιοθετησει 2 απο τα μωρα ζεμπρακια που εβγαλα στην γεννα μου του Μαρτιου... Και ερωτω εγω τωρα.. Τι πιθανοτητες υπαρχουν να τσακωνονται τα 2 αδελφια; Απο τον Μαρτιο εως σημερα τα εχω ολα μαζι σε ενα κλουβι και τα 4 και τα πανε πολυ καλα... Ειναι και τα 4 αγορια :) και οι φιλοι μου δεν ενδιαφερονται για το φυλο...
Με απασχολει μην τα δωσω στους ανθρωπους και αρχιζουν και "σκοτωνονται" και μετα τους πω ξερεις πρεπει να τα χωρισετε και να παρετε και αλλα 2 για να τους κανουν παρεα... Θελουν ενα κλουβι και καλο! Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Υπάρχουν πιθανότητες όταν θα είναι έτοιμα αναπαραγωγικά να θελήσουν να χωρίσουν την περιοχή τους και τότε να υπάρχουν καυγάδες. Μπορεί βέβαια και να μην μαλλώνουν και να συμβιώσουν τέλεια. Δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Τα θηλυκά μένουν μαζί πολύ πιο εύκολα. Όταν είναι σε κοπάδι επίσης δεν μαλλώνουν τόσο. Εκεί εκτονώνεται η ένταση στο κοπάδι και τους φεύγει. Μπορείς να τους δώσεις ζευγάρι και απλά να μην τα αφήσουν ποτέ να κάνουν φωλιά (αν δεν θέλουν αναπαραγωγή) ή δύο θηλυκά που 99% θα συμβιώσουν καλύτερα.
 
Τα ζευρακια ειναι ακριβα γτι θελο να παρο ενα ζευγαρι ζευγαρονουν ευκολα και τι τρονε αροστενουν ευκολα
 
Υπάρχουν πιθανότητες όταν θα είναι έτοιμα αναπαραγωγικά να θελήσουν να χωρίσουν την περιοχή τους και τότε να υπάρχουν καυγάδες. Μπορεί βέβαια και να μην μαλλώνουν και να συμβιώσουν τέλεια. Δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Τα θηλυκά μένουν μαζί πολύ πιο εύκολα. Όταν είναι σε κοπάδι επίσης δεν μαλλώνουν τόσο. Εκεί εκτονώνεται η ένταση στο κοπάδι και τους φεύγει. Μπορείς να τους δώσεις ζευγάρι και απλά να μην τα αφήσουν ποτέ να κάνουν φωλιά (αν δεν θέλουν αναπαραγωγή) ή δύο θηλυκά που 99% θα συμβιώσουν καλύτερα.

Βασιλη κατ'αρχην σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου... Ετσι οπως μου τα λες καταλαβαινω οτι ακομα τα πανε καλα επειδη ειναι μικρουλια... Θηλυκα δεν εχω δυστυχως ωστε ουτε να τα κανω ζευγαρι ουτε να τους τα βαλω 2 μαζι... Ειναι γεγονος οτι δεν θελουν αναπαραγωγη γι'αυτο και ειπα να τους δωσω 2 απο τα αρσενικα μου... Θα τους ενημερωσω για το πως εχει το πραγμα και αν τα θελουν ακομα καλως... Ευχαριστω και παλι...
 
Απλά πες τους το για να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που αρχίσουν τα προβλήματα. Μπορεί και να συμβιώσουν μια χαρά (ποτέ δεν ξέρεις). Και αν στο τέλος αρχίσουν τους καυγάδες μπορούν να σου δώσουν πίσω το ένα και να πάρουν ένα θηλυκό ή να βρείτε μια λύση τέλος πάντων. Π'ερσυ τα είχα ανά δύο σε ζευγαρώστρες τα αρσενικά μου λόγω έλλειψης χώρου. Παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να βρω συνδυασμούς που να μην μαλλώνουν. Όταν με διάφορα τεχνάσματα τα κατάφερα δεν ξαναείδα προβλήματα για κάνα τρίμηνο που έμειναν μαζί. Και μάλιστα τα περισσότερα κοιμόντουσαν δίπλα δίπλα και ξύνανε το ένα το άλλο σαν ζευγάρι. Αλλά δεν τα άφησα περισσότερο για να δω τι θα γίνει όταν θα ήθελαν να κάνουν φωλιές κλπ. Εκεί φαντάζομαι θα ξανάρχιζαν οι καυγάδες.
 
Ναι Βασιλη θα τους ενημερωσω να εχουν και το νου τους..Αν αρχισουν αυτα μετα τον Σεπτεμβριο ισως εχω βγαλει κοριτσακι στη νεα γεννα να τους δωσω και να παρω τον αρσενικο :) Θα ειναι αδελφια βεβαια αλλα δεν πειραζει αφου δεν θελουν αναπαραγωγη.. Σ'ευχαριστω και παλι
 
Εγω πριν φτιάξω τα ζευγάρια μου είχα αγοράσει πρώτα τους 2 αρσενικούς.
Τους είχα μαζί κανα μήνα και ζούσαν μια χαρά! Αγαπημένοι σαν ζευγαράκι. Ειναι αρκετά πιθανό να μην τσακώνονται...
 
Και παλιότερα που είχα αρσενικα μαζί για αρκετό καιρό πάλι μια χαρά ηταν, δεν θυμάμαι καβγάδες ποτε! Τσακωνόντουσαν όταν τους έβαζα θηλυκό μέσα,όταν ήταν μόνοι τους τίποτα! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, δώσε τα και κάνε αυτό που είπες, αλλάζεις το ένα σε περίπτωση καβγάδων..
 
Ναι αυτο θα κανω γιατι εχουν φαγωθει τα θελουν τωρα το καλοκαιρι... Θα τους τα δωσω τωρα και αν εμφανιστουν σοβαρα προβληματα βλεπουμε! Ευχαριστω παντως...
 
Εφη δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. Εχω 2 αδερφακια αρσενικα shaft tails μαζι και λειτουργουν ως ζευγαρι. Ξυνει το ενα το αλλο, κοιμουνται μαζι στην φωλια το βραδυ και ολα καλα. Μικροκαυγαδες υπαρχουν μονο οταν ο ενας απο τους 2 (ο πιο "καψερος") αρχιζει τα τραγουδια και κυνηγαει τον αλλον να τον ζευγαρωσει. Ο αλλος απλα του υπενθυμιζει οτι ειναι αρσενικος με μερικες μικρες τσιμπιες αλλα ουτε πουπουλο δεν φευγει. Καπου το εχω και σε βιντεακι, αν μπορεσω θα το ανεβασω να καταλαβεις. Στα παραλληλιζω με τα ζεμπρακια γιατι αυτα τα 2 ειδη εχουν αρκετα παρομοια συμπεριφορα και επιθετικοτητα.
 
Οδυσσεα σ'ευχαριστω πολυ για την εμπειρια σου που μου παραθετεις! Ελπιζω ολα να πανε καλα μιας και ηδη συμβιωνουν 4 μαζι... Ελπιζω κατα την ενηληκιωση να μην δημιουργηθουν προβληματα αφου θα ειναι κιολας μονο 2...
 
Μικροκαυγαδες υπαρχουν μονο οταν ο ενας απο τους 2 (ο πιο "καψερος") αρχιζει τα τραγουδια και κυνηγαει τον αλλον να τον ζευγαρωσει. Ο αλλος απλα του υπενθυμιζει οτι ειναι αρσενικος με μερικες μικρες τσιμπιες αλλα ουτε πουπουλο δεν φευγει.
Το έχω δει ακριβώς το ίδιο σκηνικό με τα ζεμπράκια. Αλλά έχω δει και να πιάνει ο ένας τον άλλο από την ουρά και να μην τον αφήνει να φύγει, όπως και να μην μαλλώνουν καθόλου. Ανάλογα τα πουλιά είναι. Κάποια έχουν ήπιο χαρακτήρα ενώ κάποια άλλα είναι πιο "τσαμπουκάδες". Μακροχρόνια πάντως δεν έχω αφήσει κάποια μαζί για να μπορώ να πω με σιγουριά.
 
Back
Top