Φροντίδα Συμβιώνουν zebra, java και καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helpbird
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helpbird

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2009
Μηνύματα
5
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι. Με δεδομένο ότι δεν έχω εμπειρία σε μικρά πουλάκια, αλλά μόνο σε gimebirds, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την εμπειρία σας και να ζητήσω τη γνώμη σας για το παρακάτω θέμα.
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μικρό aviary (κλουβί πτήσης 😉 διαστάσεων 2x2x2 m (8 m3) ή 2x3x2 m (12 m3), όπου θα ήθελα να στεγάσω διάφορα ήδη από finches (π.χ. 1-2 ζεύγη zebra & 1 ζεύγος java, είμαι υπό σκέψη για gouldian γιατί είναι μάλλον πιο ευαίσθητα, σωστά😉 και ίσως 1-2 καναρίνια.
Προκειμένου να αποφύγω προβλήματα με πιθανές διαφορές στη διατροφή τους και με την αναπαραγωγή τους (η αναπαραγωγή δεν με ενδιαφέρει, αλλά δεν μπορώ να τους την απαγορεύσω!) όπως και το σοκ του μεγάλου χώρου, σκέφτομαι να τοποθετήσω σε ένα ράφι μέσα στο aviary τα κλουβάκια του κάθε ζεύγους (ώστε να έχει το κάθε πουλί το ‘σπίτι’ του και την ξεχωριστή ταϊστρα και ποτίστρα του) και απλώς μετά από λίγο καιρό να ανοίξω τα πορτάκια τους και να ‘απελευθερωθούν’ τα πουλιά μέσα στο aviary και να πετούν ανάμεσα από τα φυτά και τα δέντρα που θα βάλω!
Την περίοδο αναπαραγωγής θα μπορούν να απομωνόνται τα ζευγάρια στα κλουβιά για να αποφευχθεί το ανεξέλεγκτο cross-breeding (είτε μόνο τα αρσενικά ή μόνο τα θηλυκά για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή εντελώς).
Είναι λειτουργικός ένας τέτοιος σχεδιασμός; Είναι αρκετός ο χώρος των 8 mm3 για 8-10 τέτοια πουλιά; Μπορούν να συμβιώσουν αυτά τα είδη σε κοινό χώρο;
ΥΓ: τα φυτά που σκέφτομαι να βάλω είναι ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και νάνους ελιές και πορτοκαλιές (ίσως και νάνο καλλωπιστική ροδιά).
 
Back
Top