Αναπαραγωγή Συμβουλές αναπαραγωγής καρδερίνας

takoulis

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2016
Μηνύματα
53
Πόλη
Ιωάννινα
Τα ιθαγενή γενικά έχουν συνήθειες αναπαραγωγής προσαρμοσμένες στον τόπο γέννησης τους και διαβιωσής τους και τις ακολουθούν ακόμη και στην αιχμαλωσία. ( Διαβάζω σχετικά άρθρα και αναφέρεται συνεχώς το θέμα του δαχτυλιδιού και της προέλευσης των πτηνών και απορώ, όπως και στα καναρίνια όλα ξεκίνησαν από την αιχμαλωσία και αν δεν μας αρέσει αυτό δεν πρέπει να έχουμε κανένα πτηνό φυλακισμένο για να εισπράττουμε ευχαρίστηση ). Τα ιθαγενή αγαπούν συγκεκριμένους σπόρους, χορταρικά(μην το παρακάνετε με αυτά-δύο φορές τη βδομάδα ή πολύ λίγο κάθε μέρα) και ξηρές τροφές οπότε είναι καλό να τους δίνεται μεγαλύτερη ποσότητα από αυτά οπότε και ευτυχισμένα θα είναι και πιο έτοιμα για αναπαραγωγή.
Βασικά συστατικά στην περίοδο αναπαραγωγής και πριν από αυτή είναι και τα συμπληρώματα όπως βιταμίνες μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Πολύ προτιμούν τα φυσικά συστατικά όπως γυρη - σπιρουλινα κ. Α, σε αυτή την περίπτωση δείτε τι συστατικά έχει 1 γραμμάριο χημικού σκευάσματος και ανάλογα προσθέστε από τα φυσικά.
Η βοήθεια αυτών των συστατικών είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και σε μεγαλύτερη δοσολογία κατά την αναπαραγωγή.
Επιλογή ζευγαριών, υλικά, κλουβιά, τοποθεσίες θα τα αποφασίσετε με γνώμονα το πτηνό. Ότι το ικανοποιεί κατά βάση.
Αφού μιλάμε για αιχμαλωσία καλό είναι να συνηθίζει την ανθρώπινη παρουσία και φυσικά όχι πολύ μεγάλα κλουβιά για να μπορείτε να επεμβαίνετε αν χρειαστεί κατι χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος για τους χειρισμούς.
Στην ουσία τώρα.
Όλη τη δουλειά στη φύση την κάνουν τα θηλυκά οπότε το θηλυκό μας ακόμη και όταν προκειται για μούλους πρέπει να προετοιμαστεί καλά και να έρθει σε διάθεση ζευγαρώματος ακόμη και πρίν το αρσενικό, το οποίο οι εκτροφείς ετοιμάζουν με αρκετή δόση ενισχυτικών βιταμινών και κυρίως Ε.
Όταν το θηλυκό είναι έτοιμο θα το καταλάβετε από τις διαφορές στις συνήθειες του αλλά το καλύτερο βέβαια θα είναι το θηλυκό να παίρνει θέση αναπαραγωγής όταν το αρσενικό κελαηδάει από πολύ κοντά ή όταν του βάζετε ήχους αρσενικού.Αν το θηλυκο είναι καναρίνι τότε γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό πότε είναι έτοιμο. Δεν πειράζει αν έχει ζευγαρώσει πριν με καναρίνι, σε αυτή την περίπτωση απλώς θα καθυστερήσει να έρθει σε οίστρο.
Το αρσενικό λένε πολύ εκτροφείς ότι πρέπει να κατεβάζει φτερά, να κελαηδά έντονα και να ασπρίζουν οι μύτες και τα πόδια και διάφορα άλλα, - κρατάω μόνο το κελάδημα γιατί όταν υπάρχουν πολλα σημεία μαζί τότε ο υπερβάλλον ζήλος που θα δείξει μπορεί να μη βγεί σε καλό.
Το πιο σημαντικό μην επιμένετε σε ότι δεν αρέσει στα πτηνά επειδή ικανοποιεί εσάς.
Τα βοηθήματα δεν τα σταματάμε και ιδίως αν κάνουμε αναπαραγωγή με ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά.
Στην πορεία της αναπαραγωγής μπορεί να τύχουν απρόβλεπτα οπότε βλέποντας και κάνοντας.
 
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανοίγεις και θα θέλαμε να διαβάσουμε διάφορες σκέψεις μελών μας.
Εκείνο που είναι κάπως ασαφές είναι η γνώμη σου για την αιχμαλωσία. Μήπως μπορείς να γίνεις κάπως πιο συγκεκριμένος;
 
Τα ιθαγενή πουλιά, εφόσον ήδη κάποια άτομα από καθε πληθυσμό ειναι εκτρεφόμενα, καλό ειναι να παραμείνουν ελεύθερα. Ήδη οι πληθυσμοί πολλών εξ αυτών μειώνονται λόγω διάφορων παραγόντων, όπως: σταδιακός περιορισμός του ενδιαιτήματός τους και αποκοπή αυτού σε μικρά - μή επικοινωνούντα μεταξύ τους περιβάλλοντα, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω περιορισμό του πληθυσμού και την ενδογαμία, μονοκαλλιέργειες και φυτοφάρμακα με τοξική επίδραση, που καθιστούν έναν πληθυσμό περισσότερο ευάλωτο στην καθε διακύμανση του περιβάλλοντος, όπως π.χ., η υψηλή θερμοκρασια κλπ. Αν επισης κανεις σκεφτεί το θεμα σε επίπεδο ατόμου, ένα πουλί ελεύθερο καλό ειναι να μην μαραζώνει στο κλουβί και ένας φιλόζωος καλό ειναι να λαμβάνει ουσιαστική ικανοποίηση απο τη φιλοξενία ενός πετ και όχι την ψευδαίσθηση της ευζωίας από ένα πουλάκι σε περιορισμό. Στις εκτροφές δε, που δεν υπαρχει μεγάλη δεξαμενή - ποικιλία γονιδίων, μπορούν επιλεκτικά να εισαχθούν άγρια άτομα τα οποία για κάποιους λόγους δεν μπορούν να ζήσουν ελεύθερα, όπως το παράδειγμα του φλώρου μέλους μας.
Για το θεμα των υβριδίων, νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει πρόσφατα τις απόψεις μας. Συνοπτικά, δεν βρίσκω τον λόγο για τη δημιουργία άγονων απόγονων ειδικά με γεννήτορες έστω ένα ιθαγενές πουλί, του οποίου η δυνατότητα κληροδότησης των χαρακτηριστικών του θα έχει τερματισμό στην επόμενη γενιά και το δυναμικό ή μέρος αυτού της γενετήσιας ορμής του θα διατεθεί όχι για τη δημιουργία απογόνων του είδους του και δυνητικά νέων γεννητόρων.
 
( Διαβάζω σχετικά άρθρα και αναφέρεται συνεχώς το θέμα του δαχτυλιδιού και της προέλευσης των πτηνών και απορώ, όπως και στα καναρίνια όλα ξεκίνησαν από την αιχμαλωσία και αν δεν μας αρέσει αυτό δεν πρέπει να έχουμε κανένα πτηνό φυλακισμένο για να εισπράττουμε ευχαρίστηση )

Καθετη ρεαλιστικη και σαφης θεση, συμφωνω
η παιδεια και η γνωση μονον μπορει να μειωση την παρανομια, οχι η σιωπη
Διαβασα ολα τα ποστ του μελους takoulis
και θα ηθελα πιο ενεργη συμμετοχη.
 
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανοίγεις και θα θέλαμε να διαβάσουμε διάφορες σκέψεις μελών μας.
Εκείνο που είναι κάπως ασαφές είναι η γνώμη σου για την αιχμαλωσία. Μήπως μπορείς να γίνεις κάπως πιο συγκεκριμένος;
Πιστεύω ότι όπως ο άνθρωπος δίνει μάχες για την ελευθερια του και την ανεξαρτησία του έτσι και τα ζώα πρέπει να παραμένουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον και επειδή αυτά δεν μπορουν να δώσουν μάχη θα τη δώσουν κάποιοι από εμάς.
Και τα καναρίνια - παπαγάλοι - παραδείσια - καρδερίνες - σπίνοι - αηδόνια κλπ ανήκουν σε ελεύθερα είδη και κακώς πολλές φορές κατά την αποψή μου δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις για ΟΡΙΣΜΕΝΑ πουλιά από τα παραπάνω ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται ο τουφεκισμός τους με άδεια την οποία εχουμε πληρώσει. (τα άρθρα θεωρώ ούτε σκοτώνουν ούτε αιχμαλωτίζουν αλλα όπως λέει και η λαική θυμοσοφία εδώ όπως τα βρήκες όχι όπως τα ήξερες)

Δεν αιχμαλωτίζω ούτε κυνηγώ
 
Καθετη ρεαλιστικη και σαφης θεση, συμφωνω
η παιδεια και η γνωση μονον μπορει να μειωση την παρανομια, οχι η σιωπη
Διαβασα ολα τα ποστ του μελους takoulis
και θα ηθελα πιο ενεργη συμμετοχη.
ΜΑΚΑΡΙ να προλάβαινα
 
Να σημειώσω σχετικά με το παραπάνω θέμα ότι η μακρόχρονη εμπειρία μου, με έχει διδάξει ότι ο κύριος παράγοντας αποτυχίας στην αναπαραγωγική περιοδο για όλα τα είδη είναι Α.: η υπεροπτική διάθεση του ιδιοκτήτη των πτηνών (εγώ εκτρέφω χρόνια, έχω καναρίνια από μικρός, εγω βγαζω πουλιά μόνο με αυγό και σαλάτα κ. Α), και Β.: η έλλειψη γνώσης και η από μέρους των ειδικών απόκρυψής της για οικονομικούς - εμπορικούς λόγους.
Στην πρώτη περίπτωση δυστυχώς δεν υπάρχει σεβασμός στη φύση των ζώων τα οποία καταλήγουν να υποφέρουν.
 
Back
Top